Semuanya Ada Di Butik HappiKiddo!

Monday, December 01, 2014


Assalamualaikum!




Wahh! berita gumbira buat ibu-ibu dan bakal-bakal ibu yang sedang dalam perancanan nak shopping barangan bayi tu .... meh sini iolss nak war-warkan satu butik barangan bayi yang ada semuaaaaa yang korang cari! hehe.

Sabtu lepas, aku berpeluang singgah di butik HappiKiddo yang terletak di Aras 1, Citta Mall, Ara Damansara ni. 




HappiKiddo? Butik ape tu? Jual ape? Haaa ni la iolss nak stori mori ngan korang ni .... kita ni kan ibu-ibu kena pandai pilih kedai barangan bayi yang sesuai dan di HappiKiddo semuanya korang boleh dapatkan disini! 

Happikiddo ialah butik bayi yang menjual dari A-Z semua barang keperluan yang menarik dan inovatif untuk ibu-ibu, bayi dan kanak-kanak. Semua yang korang perlukan ada disini di bawa satu bumbung! HappiKiddo menawarkan lebih 50 jenama antarabangsa dengan lebih 10,000 produk dalam satu butik untuk memastikan ibubapa atau bakal-bakal ibu mendapat barangan yang terbaik pada harga yang terbaik hanya di HappiKiddo!

Untuk pengetahuan korang, cawangan butik HappiKiddo juga boleh turut berada di : 

1. Happikiddo Citta Mall 
Lot No. F23-F25, 1st Floor, Citta Mall, Ara Damansara, Petaling Jaya. 
Tel.: +603-7859 9330


2. Happikiddo Quill City Mall
Lot No. 2.26 - 2.31, 2nd Floor, Quill City Mall, 1018 Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur.
Tel.: +603-2602 1596


3. Happikiddo Publika
Lot No. 9 Level UG 1, Publika Shopping Gallery, Solaris Dutamas, Jalan Dutamas 1, Kuala Lumpur.
Tel.: +603-6206 1830


4. Mum Over The Moon
Level G3-49, Publika Shopping Gallery.
Tel.: +603-6211 2258




Butik HappiKiddo ni memang tak susah nak mencarinya. Lokasi dekat dengan eskalator, kalau korang dari parking kereta naik eskalator ke Level 1 pusing kanan dah nampak butik HappiKiddo ni! hehe. Suasana dalam butik HappiKiddo ni sangat best dan tak serabut mata memandang. Susunan barang dia teratur walaupun ada sesetengah barangan yang diletakkan di atas lantai tapi tidak mengganggu pengunjung nak melihat barang atau melalui kawasan tu.




Nak masuk ke bahagian tengah butik, Mira dah bulat mata tengok susunan teddy-teddy kecik dalam rumah kayu yang comel ni hahaha. 




Ada fluffy skirt for girls la ..... wahh!




Beria-ia Mira pilih skirt biru ni .... tapi bila sarung habis terlondeh sana sini hahaha. Sayang ... makan nasi banyak sikit lain kali ye.




Di butik HappiKiddo ni juga ada disediakan contoh set bilik tidur untuk anak-anak anda. So dalam korang membeli belah, HappiKiddo memberikan inspirasi kepada ibu-ibu bagaimana untuk menghias bilik anak-anak kecil korang supaya nampak lebih hebat dan berwarna warni yang ceria! ^^




Variasi beg yang menarik! Ok Pak Jelan ...that bag is for mums and kids actually ye hahaha. Dah berkenan lettuuuu! :p




Kat sini pun ada patung hiasan mini yang sangat comel dan kiut! 




Hello horsies! :D




You know where you can find non toxic crayon? here in HappiKiddo! Selamat untuk kanak-kanak ... kakak siap buat demo lagi hehehe. 





Koleksi baju tidur untuk kanak-kanak dan bayi




Koleksi gaun dan baju 




Baju for mommies pun ada! Of course ada koleksi baju untuk ibu-ibu menyusu jugaaaa :)





Stroller for babies 




More strollers ..!




Bekas air minuman, beg comel untuk si kecil, mandian bayi ... they have it all!




Car seats for babies .... macam-macam pesen macam-macam jenama macam-macam rekabentuk yang menarik! 






Toys dan bekas makanan for babies .... semuanya disusun teratur dan kemas!




Wahhh! bestnyeeeee ..... syok tengok barang-barang dalam butik HappiKiddo ni! Nak cari barang pun senang, susunan barang yang teratur dan kemas, tak lupa juga pembantu yang sentiasa ada untuk membantu sekiranya pengunjung memerlukan bantuan. Paling best, banyak pilihannnnnnn ((gema))

Terasa cam nak pregnant balik je kan hahaha. 




Aku pun tak lupa belikan something tuk mereka berdua. Requested by kakak, dia nampak Scratch Board ni dan there you have it. 

Thank you HappiKiddo! ^^




So ibu-ibu yang mempunyai anak kecil atau bakal-bakal ibu yang sedang merancang nak membeli barangan keperluan bayi, boleh la datang singgah di butik HappiKiddo di mana-mana cawangan yang berdekatan dengan uolss. Alamat kat atas aku dah bagi tuuuu .... :D

Untuk maklumat lanjut, korang boleh serbu mereka di :

Web: www.happikiddo.com.my (currently work-in-progress)
Facebook: www.facebook.com/Happikiddo
Instagram: @thehappikiddo
Twitter: @happikiddo


Nak beli online pun boleh, korang boleh PM terus mereka di FB ok! ;) 


Ohsem! ^^


You Might Also Like

6 pengomen comel

  1. mira pon selalu pergi happikiddo ni. sebab office dekat sangat dengan citta mall ni. rasa macam nak beli semua je ;D

    ReplyDelete
  2. wow.. baru tau ada butik ni.. asyik pegi mothercare jerk.. huhu..

    ReplyDelete
  3. Wah..seronok kalau dapat bawa anak..

    Jemput singgah sis ;-)
    http://hazamiesouq.blogspot.ae/2014/12/giveaway-hazamie-souq.html

    ReplyDelete
  4. wah..best nih..kalau masuk ni bukan mak je tak nak keluar anak pun sama ..hehehe

    ReplyDelete
  5. wahhhh!!!! bestnya...nnti bleh ajak hubbie singgah..hehehe

    ReplyDelete
  6. Harga berbaloi x? Kat area kl sy slalu pegi Manjaku aje...

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM