ruangiklan
ruangiklan

Friday, January 17, 2014

Bantu Kenit Boleh?

  26 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Allahurobbi ... kenit dalam dilema sekarang ni. Bunyinya macam masalah besar pulak kan. Tak ... tak ... bukan masalah besar pun tapi masalah ni la yang telah menghantui kenit sejak akhir tahun lepas lagi. Hajat di hati .... hajat di hati hehehe.

Syarat Sah Solat

  12 comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Umum mengetahui syarat sah solat adalah satu perkara penting yang perlu dipatuhi oleh seseorang muslim sebelum dia mendirikan solat. Jika salah satu atau kesemua syarat sah tersebut tidak dipatuhi, maka tidak sahlah solatnya itu.


sumber foto : google

Thursday, January 16, 2014

Saya Nak RM300 Angpow Daripada Nile.com.my

  8 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Sapa tak mau ang pau?? Ini tahun Nile.com.my bermurah hati mau kasi angpau sama pemenang bertuah lor! Ang pau ada 'isi' punya maaaaa!hehe. Senang saja caranya, moh kita join dan kasi meriah ini GA. Rugi tak join woooo! 

Sekiranya kenit dapat merasa wang ang pau RM300 ni, kenit nak balik kampung dan belanja mak dan abah makan nasi arab dan beri separuhnya pada mereka. Separuh lagi, kenit simpankan dalam akaun bank my precious pearls. 

Terjah link di bawah ni untuk ketahui keputusan cabutan bertuah ye:



 Tamat pada :
 21/01/2014 pada pukul 12 pm 



Ilmu Blogspot Blogger Malaysia

  12 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Bak kata seorang pujangga, perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah. Maka, mulakanlah langkahmu dengan berkongsi ilmu yang baik. Sorry, ayat last tu kenit tambah sendiri hehe. Maka, begitulah tujuannya kenit di sini untuk sama-sama berkongsi ilmu yang sangat kecil ini tapi diharap dapat membantu rakan blogger di luar sana.

Kenit bermula sebagai newbie. Pengalaman setahun masih dilihat sangat 'hijau' apatah lagi dalam dunia tutorial. Namun, kenit ingin seboleh mungkin menyumbang sesuatu dalam dunia blogging walaupun mungkin yang melihatnya hanya sipi-sipi saja.

Ada 3 ilmu blogspot yang ingin kenit kongsikan bersama pembaca. Bagi ketiga-tiga perkongsian ini, adalah ditanya sendiri oleh rakan blogger lain dan kenit sekadar membantu mana yang termampu. Antaranya:

  • Apa yang perlu ditanya pada Nuffnang (berkaitan ticket)
  • Fungsi crosspost Networkedblogs di blog
  • Cara linkkan tab menu dengan Labels

Apa nak tanya kat Nuffnang?



Inilah dilema utama pengguna Nuffnang terutama blogger yang baru nak berkecimpung dalam dunia pengiklanan. Antara soalan-soalan yang boleh kita tanya untuk pertama kali dan seterusnya kenit kongsikan di {SINI}. Jadi, dengan adanya panduan ini blogger-blogger baru tak perlu menanti lama untuk hantar tiket pada Nuffnang.


Fungsi crosspost Networkedblogs di blog



Kemudahan yang disediakan oleh networkedblogs ini memudahkan kita mengongsi apa-apa entri dari blog kita ke medium sosial seperti di FACEBOOK, TWITTER & LinkedIn. Dengan cara ini, perkongsian akan jadi lebih mudah, pantas dan menarik! Perkongsian ilmu ini ada kenit selitkan di {SINI}.


Cara linkkan tab menu dengan Labels



Tutorial ringkas ini ada kenit kongsikan di {SINI}. Pencarian artikel akan jadi lebih mudah dengan cara ini. Pembaca hanya perlu klik pada tab menu dengan Label yang spesifik untuk mengesan apa-apa entri berkaitan yang diperlukan.


Semoga perkongsian ilmu yang sedikit dan kecil ini dapat membantu rakan blogger yang memerlukannya. Sebagai seorang blogger kenit juga bermula dari awal dan sedikit demi sedikit kenit mempelajari teknik ini untuk memperbaiki lagi kemahiran dalam berblogging. Sesungguhnya, kenit sendiri masih perlu belajar dari blogger otai yang lain (^_^).


Kontes Ilmu Blogspot Blogger Malaysia dianjurkan oleh HASRULHASSAN.COM dan ditaja utama oleh Blog Hebat Syuhada1981.com, Dikbee.com, AbangEnsem.com, EjamOthman.com, Saji.my serta ditaja bersama oleh Blog Mesti Baca Babyaimacomel.blogspot.com, MawardiYunus.com, MiziSempoi.com, DindaMaisarra.blogspot.com, Ecadwinkyasha.com, Terbaek.net, DuniaFarisya.com, Paly.my, Phat.my dan Blog Ieta. Kontes Hadiah Utama Tunai RM400 disokong KomisenJobdirumah serta iBiasiswa.my.


Wednesday, January 15, 2014

Cara Mengukur Cinta Kita Pada Rasulullah.

  8 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Jika ditanya sayangkah kita pada Rasulullah s.a.w? Pasti jawapannya sayang. Jika ditanya adakah kita mengamalkan sunnah baginda dalam kehidupan? Pasti jawapannya ada. Jika ditanya mahukah kita bersama Nabi Muhammad. s.a.w duduk di dalam syurga nanti? Tentulah itu yang diidamkan kita umatnya.

Inilah antara caranya kita mengetahui setinggi mana cinta dan kasih kita pada Allah dan RasulNya. Nak tahu? (^_^)


Tuesday, January 14, 2014

Kakak Lincah Kembali!

  9 comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Tempoh berehat dah habis. Alhamdulillah kaki kakak dah baik dan kakak dah boleh berjalan seperti sediakala. Tak terhencot-hencot atau tempang. Cuma masa mencangkung tu je ada sakit sikit, selain tu ok saje. 

Walaupun doktor bagi MC 4 hari, hari yang ke-4 tu sebelah petangnya  kakak kena pergi sekolah agama. Sebelum tu, ibu dah gi jumpa ustazah di sekolah bertanyakan andai ada apa-apa homework yang perlu dibuat. Maklumla, 4 hari cuti wooooo! budak lain dah belajar banyak dah tu. Ibu taknak kakak ketinggalan pastu terkebil-kebil dalam kelas nanti. 

Monday, January 13, 2014

Doktor Guna Forsep Keluarkan Lipas Dari Telinga Lelaki Ini!

  11 comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Hendrik Helmer secara tidak rasminya telah memegang gelaran mempunyai LIPAS terbesar yang pernah dikeluarkan dari telinga manusia. Kejadian tersebut berlaku di Darwin, Australia. Beliau yang mendapatkan rawatan di Hospital Diraja Darwin berkata, pengalaman mengeluarkan 'raksasa' itu dari telinganya di telah menyebabkan dia mengalami kesakitan. 

Selepas 10 minit LIPAS itu dikeluarkan dari telinga beliau, ia mati.

Mangsa dan pemangsa. Which is which??

Sunday, January 12, 2014

Hong Leong Bank Hina Pekerja Islam?

  11 comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Semua Bank adalah penjaga dana awam dan perlu menjalankan perniagaannya dengan integriti, ianya bermaksud bertanggungjawab kepada semua pihak yang berkepentingan.

sumber :  fb NUBE

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.