ruangiklan
ruangiklan

Friday, January 24, 2014

Perkara Sunat Dalam Solat


Assalamualaikum!

sumber : google

Antara contoh perkara sunat yang kita lakukan dalam solat adalah membaca doa iftitah, membaca tahiyyat awal dan membaca doa Qunut. Namun begitu, pembahagian hukum sunat ini sebenarnya ada 2, yakni Sunat Ab'adh dan Sunat Hai'at.

Wednesday, January 22, 2014

Layankan Anak


Assalamualaikum!

Game ni memang cukup popular time kita kecik-kecik dulu kan? Mungkin juga masih popular di kalangan budak-budak sekarang. My kenits pun ntah dari mana dia dapat idea nak main penutup botol ni, tetiba request kat ayahnya suruh carikan.

Tuesday, January 21, 2014

Sayang Isteri Buncit-buncitkan!

Assalamualaikum!

Kalau nak harapkan orang manggil gi makan kenduri, jarang la nak dapat pun. Kalau ada yang menjemput jarang jugak la nak pergi pun. Bukan taknak pergi, tapi kalau luar dari Kolumpo/Selangor memang payah sikit nak penuhi hajat. Tapi tekak ni memang la teringin benor nak merasa nasi kenduri orang heeee. 

Time orang banyak buat kenduri kahwin, memang murah rezeki. Pak Jelan buat part-time catering ni la baru kami dapat merasa nasi kenduri sodap-sodap! 

Sekali pandang macam nasi Arab kan?

Minuman Pertama Pagi Ini.

  16 comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Dah lama benda ni duk di dalam, tak berusik sekadar menjeling dari luar. Punyela lama ia terperap dalam beg padahal dapatnya sejak awal bulan tu lagi. Baru hari ni tergerak nak merasa kelazatannya hehe. 

Macam yang kenit ceritakan di {SINI}, kenit dapat sampel Clinicell ni dari satu peraduan mudah yang dianjurkan oleh rakan blogger. 

Monday, January 20, 2014

Biar Dekat Asal Happy!

Assalamualaikum!

Kali terakhir aku jejakkan kaki ke sini tahun 1993, darjah 3. Bukan pergi ngan family pun tapi pergi ngan saudara masa tu. Style abah tak suka bawa anak-anak gi mandi sungai, berbahaya katanya. Dia lebih suka bawa anak-anak gi mandi laut macam kat Port Dickson tu huhu. Tiap-tiap minggu kat pantai Port Dickson batu 8 tu la tempat kami mandi terkencing terberak di situ muahahahaha!

Setelah 21 tahun menanti, akhirnya aku berjaya menjejakkan kaki ke sini. Kat mana lagi kalau bukan Sg. Congkak, Hulu Langat! haha. Eleh, bolakang umah den ajo ghupo eh! Idup-idup den ingat jauh bobonar :D. Kami gi ikut laluan belakang Bukit Ampang je dalam 30 minit gitu dah sampai!



Sunday, January 19, 2014

Ustaz Don Kini Bergelar Ayah.

  8 comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Ustaz Don Daniyal & isteri.

Mabruk ustaz! Alhamdulillah Ustaz Don Daniyal telah pun sah bergelar walid (ayah) malam tadi. Isteri beliau, Pn. Husna Zahry Rafie telah selamat melahirkan bayi pertama mereka di Mesir. Ini adalah kerana isteri ustaz masih melanjutkan pelajarannya di sana. 

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.