ruangiklan
ruangiklan

Saturday, March 01, 2014

Bila Gadget Dah Tak Laku!

  8 comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Sejak budak-budak ni bersekolah, memang jarang sangat dah diaorg ni nak mengadap game di tablet. Masing-masing penat bila dah sampai umah, siapkan homework dan makan malam. Pastu tido dan kena bangun awal lagi esoknya. Tambah pulak, aku dah tetapkan peraturan hari persekolahan tak dibenarkan main, tengok, hadap segala jenis game atau kartun di tab, handphone atau laptop. Kalau nak main, main tulis2, melukis mewarna hatta menconteng saja pun aku tak kisah. 


Friday, February 28, 2014

Cash Out Jugakla!

  8 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!

Tak bisa lagi ku menahan 'gelora'. Setelah hampir 2 tahun aku menyimpannya walaupun tak selebat orang lain punya income, tapi alhamdulillah inilah rezeki dari berblogging buat aku untuk pertama kalinya! weeeeee :D



Thursday, February 27, 2014

Apa Nasib Si Snoopy?

  12 comments    
categories: 

Assalamualaikum!



Keje dua beradik time cuti sekolah. Bila homework dah siap, takda benda nak buat maka inilah keje dua beradik ni. Kalau dah pempuan tu, memang tak dapek lari dari makeup2 ni hehe. Lately, aku tak bagi diaorg main kat luar atau pergi main kat taman permainan kat blok E tu. Bukan apa, sekarang kan tengah hot dengan kes denggi ni, memang kena berjaga-jaga la setiap masa. Tempat aku ni pun dah 4 kes dah, itupun citer 2 minggu lepas.

Apa Rasanya Bila Dimadukan?

  6 comments    
categories: , ,

Assalamualaikum!

Madu itu manis, hakikatnya dalam kehidupan bermadu itu ada bermacam-macam rasa. Tapi, manusia tak pernah nak bersyukur bila memiliki sepenuhnya 'kebebasan' itu, lalu ditarik sedikit nikmatnya dan dia hanya memiliki separuh darinya dan berkongsi lagi separuh. Itulah kehidupan.

Seperti manusia, syarikat pengiklanan juga tak suka bila 'dimadukan'. Kehadiran banyak syarikat pengiklanan dari dalam dan luar negara memberikan saingan yang cukup sengit untuk menawan hati kita. Tapi, kadang-kadang rezeki tak berapa nak 'lekat' jadi ada baiknya kita 'bertukar angin' dan cuba benda baru.


Wednesday, February 26, 2014

EPHYRA PILIHANKU


Assalamualaikum!


EPHYRA merupakan produk minuman supplemen tambahan yang kian mendapat tempat di hati di kalangan rakyat Malaysia. Fenomena luar biasa ini menyaksikan sambutan dan keyakinan orang ramai terhadap produk EPHYRA yang telah mengubah hidup mereka.


Ephyra Pilihanku


Cantik * Sihat * Bertenaga


Kecantikan bukan sekadar dari luaran, tetapi ia bermula dari dalam. Wanita masa kini sangat menitikberatkan penjagaan kulit agar sentiasa tampil sihat dan bersinar. Kulit yang sihat dan cantik memberi petunjuk bahawa anda sangat menitikberatkan penjagaan kulit yang sempurna. Namun, kekangan masa dan jadual yang ketat sering menyulitkan kita untuk mendapatkan kulit yang sihat. 

Seiring dengan peredaran masa, wanita khususnya semakin berani tampil untuk mencuba produk EPHYRA yang mampu mengembalikan keanjalan kulit dan elastisitinya. Dengan ribuan testimoni dari pengguna dan keyakinan terhadap produk EPHYRA, maka tidak perlu dipertikaikan lagi keberkesanannya dalam menjaga dan memelihara kesihatan kita.

EPHYRA

EPHYRA didatangkan dalam kombinasi hebat yang mengandungi 9 bahan dari alam semulajadi yang berkualiti dan bergred super AAA. Gabungan mantap seperti kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat dirumuskan dalam satu rumusan terunggul menjadikan Ephyra berpotensi tinggi menyerlahkan lagi kesihatan dan kecantikan dalaman dan luaran kita.

EPHYRA bukan sekadar menjaga kesihatan kulit kita, malah ia turut membantu dalam mengawal berat badan dan meningkatkan kadar metabolisme tubuh. Selain itu, ia juga meningkatkan sistem imunisasi badan dan melegakan artritis dan sakit-sakit sendi.


Kelebihan EPHYRA
  • Memperbaiki keanjalan kulit, melembutkan dan menyinarkan
  • Memperbaiki keadaan kulit yang berjeragat dan bintik-bintik hitam
  • Mencegah kedutan dan mengurangkan kesan garisan di kulit
  • Memperbaiki kualiti rambut supaya lebih sihat, lembut dan bersinar
  • Memperbaiki sistem penghadaman
  • Membantu mengurangkan kadar kolestrol
  • Meningkatkan tenaga dan konsentrasi
  • Meningkatkan sistem imunisasi tubuh
  • Mengawal berat badan dan membantu meningkatkan kadar metabolisme tubuh
  • Melegakan artritis dan sakit-sakit sendi


Siapa Yang Memerlukan EPHYRA?
  • Berumur 25 tahun dan keatas
  • Mempunyai kulit yang kering dan kusam
  • Mempunyai kulit yang pucat dan kendur
  • Pigmentasi dan masalah jerawat
  • Mengalami proses penyembuhan yang perlahan
  • Mudah berasa letih
  • Sukar mengingati sesuatu
  • Sakit-sakit badan/ sendi
  • Kadar metabolisme tubuh yang rendah

Namun begitu, produk EPHYRA juga sesuai diambil untuk mengimbangi kesihatan tubuh badan dan mengekalkan stamina serta tenaga untuk menjalankan tugas-tugas seharian. Jadi, anda tak perlu risau atau berasa was-was untuk menggunakannya.


Ephyra Pilihanku

Pengalaman mereka yang telah menggunakan produk EPHYRA ini membuatkan kenit ingin sekali mencubanya dan merasakan keberkesanannya ke atas diri kenit. Melalui testimoni-testimoni yang dikongsikan dan maklum balas positif dari pengguna-pengguna yang berbulan-bulan mengambil EPHYRA sebagai minuman supplemen tambahan menjadikan kenit lebih teruja untuk mencubanya sendiri!

Kenit mempunyai kulit yang berminyak, dan ini menyebabkan ia mudah ditumbuhi jerawat yang menyakitkan mata! Walaupun tidak banyak jerawat yang keluar, tetapi parut jerawat lama masih kelihatan dan ini sedikit sebanyak memberi kesan ke atas keyakinan diri. Malah, ketidakseimbangan hormon yang berlaku setiap bulan menambahkan lagi masalah kulit yang sedia ada. Jadi, dengan adanya kesempatan ini kenit berharap dapat merasai sendiri perubahan yang EPHYRA dapat lakukan ke atas diri kenit.

Selain itu, kenit juga mengalami masalah kulit kering dan tidak bermaya. Kalau zoom dekat, boleh nampak garisan-garisan halus pada kulit.


Testimonial 

http://miera301.blogspot.com/2012/06/ephyra-dan-saya.html

Masalah kulit yang dihadapi oleh meira (di atas) sama seperti yang kenit alami. Tetapi, alhamdulillah selepas sebulan beliau mengambil minuman EPHYRA, kulit beliau tidak lagi menampakkan parut jerawat dan tiada lagi jerawat yang bisa mengganggu hari beliau!




Selain dari parut jerawat, kulit berminyak dan tidak bermaya, kenit juga mempunyai lingkaran hitam di bawah mata. Memang terasa seperti beruang panda! Akibat dari tidur yang tidak mencukupi serta bebanan tugas di tempat kerja dan di rumah menjadikan kenit kurang bertenaga. Jadi, sememangnya kenit berharap dapat mencuba sendiri keberkesanan produk EPHYRA yang menakjubkan ini!




Semoga kenit dapat menjadi sebahagian dari fenomena EPHYRA yang luarbiasa dan menakjubkan ini. Sebagaimana EPHYRA telah mengubah hidup ribuan pengguna lain, kenit juga berharap EPHYRA dapat mengubah hidup kenit.



Tuesday, February 25, 2014

Abg Burn Bagi Burger Bakar FREE!!


Assalamualaikum!

Actually, lama dah tahan tekak ni dari 'godaan' kolesterol, tapi offer Abg Burn kat fanpage dia melampau hebatnya! Tak bisa kusanggah lagi muehehehe. Dari minggu lepas lagi, Abg Burn ada buat offer 'Buy 1 FREE 1 burger' dan offer tersebut masih 'terngiang-ngiang' di fanpage Abg Burn! 


Voucher SAH dari 21hb Feb hingga 2hb Mac 2014

Jom LIKE Nukilan Kenit? (^_^)

  30 comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Alhamdulillah ... ada juga benda yang nak dikongsikan bersama korang hari ni hahaha. Lega rasanya dah ada halaman rasmi sendiri untuk blog kesayangan hamba ni. Takdala timbul perasaan bersalah nak share entri blog sendiri banyak-banyak pasni hehe. 

Sebelum ni, kenit jarang sangat nak kongsi entri blog di personal FB, sebab takut nanti ada yang tak senang mata nak membaca atau rasa entri kenit ni menyemakkan timeline diaorg je! huhu. Takpe, this time kenit dah ada official page sendiri, takdela rasa bersalah sangat pasni hehe.




Kenit baru je buat page ni pagi tadi hehe. Harap sudilah kiranya korang LIKE dan bertandang ke wall kenit. Kat situ, kenit akan lebih selesa berkongsi artikel dan info mengenai apa saja yang kenit inginkan. InsyaAllah, ia akan memudahkan urusan blogging kenit nanti.

Happy happy happy!! (^_^)


Sakit Mata Tengok Iklan Tu!

  20 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!

MEMANG aku perasan ada sesuatu yang tak kena dengan blog aku ni. Korang perasan tak? Mungkin jugak ia ada kat blog korang sebelum ni, tapi korang tak perasan kehadirannya. Tapi, memang itulah yang membuatkan dahi aku berkerut bila aku buka blog sendiri.

Ingatkan sekali dua je dia keluar, tapi banyak kali sangat ni takleh jadi! Terpaksa aku hantar ticket kat nuffie tanya kenapa ia terjadi sedangkan aku tak pernah approve mana-mana iklan berunsurkan sebegitu. 

Monday, February 24, 2014

EDISI KHAS MUSIM KEMARAU

  19 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!



MENGAPA ADA ORANG YANG DISUKAI NYAMUK DAN ADA YANG TIDAK?

Musim kemarau datang lagi! Dah hampir sebulan kot kita mengalami musim kering. Dalam sebulan ni, hanya sekali dua je KL hujan. Di tempat lain, langsung takda hujan! Dan, pagi tadi kenit dengar kat radio, musim kemarau ini dijangka akan berlanjutan sehingga bulan April. Harapnya jangan la sampai kena angkut baldi turun naik tangga untuk tadah air nanti ye huhu.




Anatomi seekor nyamuk.

Sunday, February 23, 2014

Funny Signs!!

  6 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Most of the sign board are made for safety & awareness purposes. But, some of them are made just to make you smile..or laugh if you think it's funny! LOL. From restaurants, road signs to private properties these sign boards are one of the kind! Funny kind LOL.

Check this out yo!



Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.