ruangiklan
ruangiklan

Friday, March 07, 2014

Senarai Kedudukan Meja Peserta SBB2014


Assalamualaikum!



Kurang 24 jam dari sekarang bakal berlangsungnya perjumpaan Sepetang Bersama Blogger SBB2014 yang dinantikan oleh semua warga blogger!! Senarai kedudukan meja peserta dah pun terpampang di laman rasmi SBB. Sejujurnya, ai is nervous!!! T___T




Tudiaaaaaa!! Dah lah dapat meja 1, nama pun dok atas sekali hehe. Inilah kengkawan yang akan duduk semeja ngan kenit nanti. Hai korang! *lambai tangan* hehehe. Sejujurnya, kenit terrrrrsangat la nervous! Nervous weh!! Kedudukan meja kitaorg plak depan sekali tapi ke kiri. Kira ok la tu hehe.  

Korang yang akan pergi ke SBB2014 ni, boleh lah semak kedudukan korang di {SINI}.

Kita jumpa di sanaaaaaaaaa! InsyaAllah (^_^)


GA Mac 2014 by Emas Putih

  14 comments    
categories: 

Thursday, March 06, 2014

Dilamar Geniee SSP

  16 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!

Tak perasan bila masanya kenit dapat emel dari Geniee SSP ni. Tau-tau dia emel kali kedua dan pelawa kenit untuk letakkan iklan mereka di blog ini. 


Otak Kanan vs Otak Kiri

  15 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Rasanya benda ni dah macam penyakit berjangkit gamaknya, sebab ramai rakan blogger yang dah try test jalani ujian otak ni. Eh, macam orang sakit mental plak nak uji menguji hehe. Tak .... tak ... ini ujian untuk membolehkan kita mengetahui samada kita ni berotak kiri atau berotak kanan otak tidak berotak?? hahahaha agak sadis perkataan di situ. Takpe abaikan je yang terakhir tu ekekeke.

Rahsia Kecantikan Wanita Alaf Baru


Assalamualaikum!



Wanita dan kecantikan memang takkan dapat dipisahkan dari dulu, kini dan selamanya. Selagi ada insan bernama wanita atas mukabumi ini, maka kecantikan takkan luput dari kamusnya. Tak kira zaman dulu atau sekarang, abad dulu atau abad sekarang, kurun terdahulu atau kurun ke 21, wanita pasti ingin kelihatan cantik.

Mengapa wanita ingin cantik?
  • Membina keyakinan diri
  • Membentuk motivasi 
  • Untuk orang tersayang
  • Demi kesihatan diri
Dan, pastinya wanita itu ingin kelihatan cantik untuk dirinya sendiri, kerana itulah antara nikmat dan penghargaan bagi dirinya. Wanita di zaman mak-mak kita dulu, rajin mengamalkan petua awet muda dan kekal langsing untuk kesihatan diri.

Bahan-bahan yang digunakan pula adalah dari sumber semulajadi dan dijadikan sebagai bahan terapi untuk menenangkan tubuh badan yang lesu juga mengembalikan tenaga yang hilang setelah seharian melakukan tugas.




Bagi mengekalkan kesihatan dalaman penjagaan secara semulajadi, ia perlulah bermula dari pemakanan. Kerana pemakanan akan menentukan pembentukan sel samada sel itu sihat atau tidak. Pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran organik membantu penghasilan kulit baru yang lebih baik dan bermaya, serta mengekalkan kelembapan kulit. Ia juga baik untuk sistem penghadaman.

Secara fitrahnya, tubuh badan kita mengandungi kadar peratusan air yang tinggi. Jadi, untuk mengekalkan keseimbangan tubuh dan kulit yang lebih lembap dan sihat, pengambilan air masak dengan kadar yang optimum adalah perlu. 





Kecantikan wanita tidak lengkap jika tidak disertai dengan senaman, yang terbukti membantu mengekalkan kesihatan dan membuatkan wanita itu lebih cantik dan bertenaga. Pernahkah anda terfikir bagaimana mak-mak dan nenek-nenek kita masih larat membuat kerja walaupun sudah lanjut usia? Ini adalah kerana, mereka sudah biasa melakukan pekerjaan tersebut, yang pada mereka ia boleh dianggap sebagai suatu rutin senaman yang sihat dan membantu mereka meningkatkan stamina dan tenaga walaupun umur semakin meningkat.


Belai Diri Anda Dengan Rawatan Spa



Khidmat rawatan spa kini banyak menggunakan bahan semulajadi sebagai terapi diri bagi penggemarnya. Kenit teringin sekali mencuba perkhidmatan ini, walaupun ia merupakan kali pertama. 


Julung-julung kalinya kenit mendengar tentang Anjung Jelita Spa & Beauty Centre ini dari blog denaihati.com , dan mengetahui tentang pakejnya dari http://anjungjelita.com yang menarik membuatkan kenit teruja untuk menyertai kontes ini.


Anjung Jelita Spa & Beauty Centre yang diperkenalkan pertama kalinya pada bulan Mac tahun 2012, menawarkan pakej rawatan spa yang akan menarik hati anda!




Berkonsepkan moden dan tradisional, pusat rawatan spa ini menitikberatkan penggunaan 100% bahan organik dalam pakej rawatannya. Maka, anda tidak perlu gusar dan risau untuk menggunakannya. Persekitaran yang selesa seawal anda melangkah masuk memberikan rasa ketenangan serta haruman bau-bauan yang bisa mendamaikan hati.

Kehebatan rawatan spa di sini boleh dirumuskan dalam 3 mottonya iaitu :
  • Relax -  We would like to make you feel calm when you come our spa. Which is why aromatherapy smells, sounds of water and soothing music is played throughout our spa. We also make sure our rooms are spacious and dimly lit so that you will feel cozy and delighted in our rooms.
  • ReviveWomen are hardworking, both at work and at home. Sometimes, this will take its toll on your skin and your body if not properly taken care of. We would like to help bring your dull skin and lifeless body back to life. We would like our you to feel refreshed after each treatment. Improvements can be seen after just a few treatments.
  • RejunevateWe endeavor to restore vigor into your appearance with our 100% organic and home made body products as well as our chemical-free facial products. We only use both natural and safe products for the prolonged health of your body.

Antara perkhidmatan dan rawatan spa yang ditawarkan oleh pusat spa Ajung Jelita Spa & Beauty Centre ini adalah :

  1. Urutan badan 
  2. Rawatan muka 
  3. Rawatan penjagaan kuku
  4. Rawatan badan & waxing

Layari laman FB dan LIKE Anjung Jelita Spa & Beauty Centre untuk maklumat dan tawaran menarik. 




Kepentingan penjagaan kecantikan 

Wanita dari semua peringkat umur pasti ingin kelihatan cantik dan sihat sepanjang masa. Bukan saja ia boleh menambah keyakinan diri, ia juga menjadikan wanita lebih bermotivasi untuk kekal cantik dan sihat dengan penggunaan bahan semulajadi yang tidak memudaratkan.

Kehidupan pastinya tidak berbaloi andai kita memandang enteng soal kesihatan, sekalipun seseorang itu kaya tapi jika tubuhnya tidak dibelai dan diberikan penghargaan secukupnya di atas apa yang telah dilakukannya untuk kita. Pastinya kita akan merasa rugi di kemudian hari. Jadi, belai-belai dan manjakanlah diri anda dengan rawatan spa Anjung Jelita Spa & Beauty Centre. 

Sudah tiba masanya anda hargai tubuh badan anda.



Wednesday, March 05, 2014

Bila Sepupu Bertemu

  8 comments    
categories: 

Assalamualaikum!



Bercahaya muka kakak dapat pangku baby! muahahaha. Anak sapa yang kakak pangku ni?? Inilah salah seorang anak buah kenit merangkap anak buah lelaki pertama merangkap cucu lelaki pertama! Haaaa debab budak ni! hehe.

Tuesday, March 04, 2014

Letak Iklan ChurpChurp Versi Baru

  19 comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Pergh! lama dah rasanya orang tak request tuto kat kenit. Lama dah adik kita  ni mohon pertolongan kenit, tapi baru sekarang berkesempatan nak perabihkan entri tuto ni. Maaf ye dik, kenit pun dok study mendalah ni sebab memula tu memey tak faham sangat! hehe.

Frankly speaking, 'silibus' ChurpChurp yang baru ni agak mengelirukan sikit sebab layoutnya dah lain, jenis rewards pun dah banyak dan perkongsiannya agak lain sikit. Kalau korang perasan, kenit memang tak letak dah iklan ChurpChurp ni di blog, sebab rasanya takda sapa nak klik kot iklan2 tu. Sebab tu incomenya tak lebih dari RM10 sejak dari mula lagi hehehehe. Takpela, mana tau satu hari nanti terbuka hati kenit nak letak balik kan :)


Monday, March 03, 2014

Apasal Tak Boleh Send Entri Blog Di FB?

  23 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


sumber : google

Aaarghhhh! fenin! fenin memikirkan kenapa mendalah ni tak mo pergi kat FB? Apa dah jadi ni?? Meroyan kang haaaaaaa! Dah beberapa hari dah dia jadi pe'el begini. Kenit tak usik apa-apa kot kat blog ni, tapi pasaipa susah sangat nak 'send' terus entri ke group-group di Facebook?? Kenit gigit jugak kang laptop ni! Huh!

Hazwani Ada Kakak?

  9 comments    
categories: 

Assalamualaikum!




Kalau diingat kembali perisitiwa tu, memang nak tergelak rasanya. Haihhhh kakak .... baru darjah satu je pon! 

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.