ruangiklan
ruangiklan

Saturday, March 22, 2014

Hari Meteorologi Sedunia


Assalamualaikum!

Tahu tak esok hari apa? Tengok title pun dah tahu kan? Ni la kenit nak bagitau korang, esok merupakan hari sambutan Hari Meteorologi Sedunia. Tahu kan METEOROLOGI tu stands for what? Istilah dulu dipanggil KAJICUACA. Setiap tahun tanggal 23 Mac, sambutan Hari Meteorologi Sedunia disambut sempena memperingati penubuhan Pertubuhan Meteorologi Sedunia yang bermula pada tahun 1950. #pray4MH370

Tema WMO 2014

Friday, March 21, 2014

Senang Je Ni!

  5 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!

Ade je korang nak mengusik kenit kan hehe. Takpelah, at least kenit ada 'bahan' nak update pasal Nuffnang ni haha. Nak update pasal CPUV/BE dah tak da hati dah walaupun ada 3 BE la ni yang 'on-going' kat blog kenit. Bukan taknak update, tapi nantilahhhhhh! #pray4MH370


Anak Satu Jantina


Assalamualaikum!

Dari minggu lepas lagi aku excited nak tunggu topik Semanis Kurma di tv9. Memang kena sungguh aku dengan tajuk yang dibincangkan semalam 'Anak Satu Jantina', sebab aku juga mempunyai dua orang anak perempuan setakat ini. #pray4MH370

Kebanyakan orang impikan punya anak sepasang atau berpasang-pasang, ada anak lelaki ada anak perempuan. Tapi, rezeki telah Allah tetapkan untuk kita untuk memiliki berapa banyak anak dan apa jantina anak kita. #pray4MH370


Thursday, March 20, 2014

Siapa Boleh Cium Cepat-cepat?


Assalamualaikum!

Bahagia kena cium! haha

So, malam tadi lepas budak-budak kenit ni siapkan homework, diaorg pun mula la buat 'agenda' masing-masing berlari sana sini melompat dalam umah sampai berdegang lantai tu. Kejap menangis, kejap ketawa, kejap bercakap. Pendek kata, dalam umah tu susah lah nak dapatkan suasana senyap dan tenang damai bila diaorg ada haha! #pray4MH370

AIR KENCING PENYEBAB AZAB KUBUR DAN PEROSAK IBADAH - Part 1


Assalamualaikum!


Gambar hiasan

WAJIB difahami sebenar-benarnya untuk elak seksa kubur dan elak amalan jadi sia-sia – Isu ini bukan untuk lelaki sahaja, wanita juga perlu ambil perhatian! 



Zaman serba maju ini, dengan kewujudan tandas berdiri bagi lelaki, timbul satu isu dimana, adakah anda menyucikan kemaluan anda selepas kencing? Bukankah ada kemungkinan sisa saki baki kencing yang keluar kemudian, akan terkena pada seluar atau pakaian dalam atau boxer? Adakah anda sudah beristinjak selepas kencing (samada dengan air atau tisu)? Adakah anda menjaga diri anda dari percikan kencing? Adakah anda telah melaksanakan perbuatan melawaskan kencing agar saki bakinya keluar habis?

Wednesday, March 19, 2014

Frog VLE Dan Chromebook


Assalamualaikum!


Actually, benda ni lama dah berlangsungnya awal tahun dulu tu sebelum Raya Cina hehe. Tapi terlepas pandang sokmo! Masa tu kakak ada kelas ganti di sekolah. Lepas habis kelas, parents yang datang awal sebelum tu dah pun mendaftarkan nama untuk taklimat istimewa Frog VLE & Chromebook. Sebelah petangnya pulak ada mesyuarat PIBG. Tapi, kenit pergi taklimat Frog VLE tu je, tak dayo nak menapak kek situ sampai potang! #pray4MH370

Advance sungguh budak-budak sekarang ni belajar. Teknik pembelajaran pun dah lain macam berbanding zaman-zaman kita dulu. Kadang-kadang kenit terfikir, bolehkah anak kenit catch-up dengan kekdah yang super canggih ni? hehe. #pray4MH370



Tuesday, March 18, 2014

Bila Diri Ini Disalah Erti


Assalamualaikum!

Korang pernah mengalami situasi ini? Bila korang disalahertikan oleh orang lain? 

Situasi terbaru tengahari tadi, sewaktu nak amik kakak dari sekolah. Sampai sekolah --> parking kereta --> check kakak ---> takda! Sekali sorang budak tu cakap, "dia kat bookshop". Oooohhhh apa lagi la yang dibelinya tu. #pray4MH370

Rezeki Moto G


Assalamualaikum!


Dari start guna handphone, hanya dua brand saja yang menjadi pilihan kenit. Bermula dengan Nokia, kemudiannya Samsung. Teringat pulak kenangan zaman revolusi smartphone kenit dulu hehe. Kenit bukan kaki gajet, dan tak berapa berahi nak tukar gajet mengikut trend. Dapat merasa guna smartphone ni pun dah seribu kali rahmat kan hehe. #pray4MH370


tetiba muka jadi sweet gitu kan hahaha :p

Tapi, tahun ini kenit dimurahkan rezeki untuk mencuba benda baru yang tak pernah kenit terfikir akan memilikinya. Alhamdulillah rezeki menang cabutan bertuah di majlis SBB2014 hari tu, kenit membawa pulang smartphone jenama Motorola iaitu Moto G#pray4MH370



Sebenarnya, ciri-ciri yang ada pada smartphone Motorola Moto G ni tak banyak beza ngan smartphone yang lain. Penggunaan aplikasinya mudah, memula tu tengok ikon kat menu tu macam ikon kat dalam pc table budak-budak hehe. Tapi, lepas kita update dan register nama dan email kita, baru ikon kat menu tu beransur tukar jadi yang sepatutnya.

Monday, March 17, 2014

Beromen Sampai Terberanak?!


Assalamualaikum!



Dalam banyak-banyak keyword yang kenit jumpa, yang ini paling sadis dan kejam! Selain tips dan petua senang bersalin serta petua senang meneran beranak kenit yang dikongsikan di blog ini, tak pernah lagi terlintas di hati nak kongsi pengalaman yang satu ni T___T. Sebabnya, ia tak pernah dibuat orang apatah lagi tak dirasai sendiri oleh diri ini muahahaha! #pray4MH370

Sungguh di luar kotak imaginasi mereka ini! Mohon ye, jaga batas-batas pemikiran tu jangan sampai memikir benda yang melampau ke-bengong-annnya kerana yang dicari memang takda disini. #pray4MH370

*Tersedak minum Ephyra tadi, mujur tak termuntah T___T*

#pray4MH370

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.