Monday, March 31, 2014

Yang Paling Dirindui...

Monday, March 31, 2014 7 Comments

Assalamualaikum!

Melaka panassss! panasss! panasss! Dalam seminggu kami duduk di kampung, rasanya cuma dua hari je dapat gangguan astro dek kerana hujan. Hari lain memang panas, kering, membahang, hangat ... segalanya la! Mandi air paip pun panassss. 

Tapi, tak boleh nak dibandingkan kepanasan yang membahang tu dengan kerinduan kami pada Atok, Wan, rumah, astro, pokok bunga, ayam-ayam Wan, kebun Atok, basikal dan aktiviti siram pokok bunga heeeee.

Jujur aku rinduuu!

Sunday, March 30, 2014

Saturday, March 29, 2014

GiveAway Contest Gila Buasir Otak: Artikel Pilihan

Saturday, March 29, 2014 5 Comments

Assalamualaikum!


Tahniah Prince of Noob a.k.a Noob di atas kejayaan menghasilkan entri ke 1000! Ni 1st time kot kenit join GA by Noob, so here we go! (^_^). Tak tahu nak letak entri apa sebenarnya, harap pengalaman rumah dipecah masuk ini menjadi pengajaran kepada korang.

GengTi Pecah Masuk Rumah Tumpas.

KUALA LUMPUR - Sepasang suami isteri telah berjaya menumpaskan geng pecah rumah yang dikenali dengan gelaran GengTi di rumah mereka pada waktu subuh tadi. GengTi tersebut yang telah 'mengganas' sejak 2 minggu yang lalu dipercayai masuk dari celah kipas sedut angin di dapur rumah pasangan berkenaan.....

Untuk baca artikel penuh, sila terjah SINI

Artikel ni ditulis mengikut pengalaman penulis sendiri, takkan ada setanding dengannya hehe.


Kontes berlangsung sehingga 5 April 2014. 
Pada yang belum join, moh join sekarang!



Friday, March 28, 2014

Jalan-jalan Ngan Wan

Friday, March 28, 2014 5 Comments
Assalamualaikum!

Wan memang susah nak keluar gi jenjalan. Ajak la gi shopping ke, gi makan ke, gi bercuti ke memang dia tak minat. Tapi, cuti sekolah kali ni, kenit berkesempatan bawa Wan ngan anak-anak gi jenjalan dan shopping sekitar Melaka. Tak banyak tempat pun kami pi, tempat yang ada SALE, tu la yang kami terjah! hehe.

Wan kata nak cari kasut yang bertutup di depan. Selesa sikit kalau gi berjalan ke kenduri kahwin. So, kami pi la cari kat Mydin MITC, Ayer Keroh. Sampai-sampai je, masing-masing dah buat muka kelaparan, so kami singgah makan kat Restoran Upin & Ipin dulu. 



Thursday, March 27, 2014

Monday, March 24, 2014

Kek Cantik Tapi ....

Monday, March 24, 2014 7 Comments

Assalamualaikum!

Last week, kitaorg plan nak gi cari birthday kek untuk kakak dan adik. Selalunya, kitaorg gi beli kat kedai bakery berhampiran ngan rumah je, tapi dek kerana dah boring dengan rasa dan dekorasi kek yang ntah apa-apa, kami bertukar 'angin'.

Kawan Pak Jelan pun rekomen satu kedai kek kat Setiawangsa. Katanya kek kat situ harga berpatutan dan keknya pun cantik-cantik. Ok set! malam tu lepas maghrib kami pi la sana. 



Sunday, March 23, 2014

Aku Dan Si Kebal Biru

Sunday, March 23, 2014 11 Comments

Assalamualaikum!

Cerita bermula bila aku lulus ujian memandu dan dikurniakan lesen sah dari JPJ hehe. Masa tu aku baru habis SPM jadi lepas dapat lesen tu, kereta Proton Saga abah lah yang jadi 'bahan ujikaji' aku ekekeke. Tahun 2003, aku dapat kerja dan masa itulah abah mencadangkan aku untuk beli kereta sendiri.

Hidup merantau di tempat orang, menyebabkan abah risau dengan anak perempuan bongsunya ini. Mana taknya, pergi kerja naik basikal!! Dah tu, lalu kat tepi jalan yang penuh dengan lori yang bawa muatan tanah dan kayu balak di sepanjang Jalan Gambang, Kuantan. Aku ni dahla kurus melidi masa tu sampaikan mak berseloroh cakap, "tiup dek angin mau melayang ni" hahaha kejam mak aku!

Disebabkan ayat 'keramat' mak tu la, abah usahakan juga dapatkan aku sebiji kereta. Memula aku minta nak kereta yang 'tinggi' dan luas sikit, sebab sangat sesuai dengan diri aku yang tinggi lampai ni. Ye la, aku ni dah la tinggi 170cm, kalau masuk kereta berbumbung rendah tak ke terbongkok aku dalam kereta tu sepanjang jalan hehehe.




Tapi, hubungan kami dengan Proton macam tak boleh dipisahkan lagi. Akhirnya tertunai juga hajat aku untuk memiliki kereta pertamaku sendiri Proton Iswara areoback 1.3 berwarna biru.

Jasa Si Kebal Biru




Ramai yang gelar Proton Iswara aeroback ni kereta 'kebal' sebab rekabentuknya seakan kereta kebal gitu hehe. Memang banyak jasa si kebal biru aku ni, melindungi aku dari panas hujan dan membawaku kemana saja aku pergi. Jarang sangat buat 'hal' dan sebab ia harta pertama aku, maka aku jaga ia macam anak sendiri tau hehe.

Ada sekali tu, masa nak balik rumah aku tertinggal dompet di pejabat. Walhal, masa tu aku dah hampir nak sampai di Bulatan Kg Pandan. Kalut aku patah balik ke pejabat di Petaling Jaya hehe. Bukan nak bangga diri, tapi hari tu memang aku bantai merempit sepanjang Federal Highway tu hehe.

Kata orang, pengalaman mematangkan kita. Insiden orang langgar dan aku langgar (bukan orang tapi tiang haha) menjadikan aku lebih memahami si kebal biru aku ni. Kemek sana sini, itu memang biasa berlaku dulu. Tapi, tu dulu sekarang aku dah pro muahahaha.



Awal tahun ini, si kebal biru mengalami kerosakan. Mujurlah masa tu Pak Jelan dah sampai di pejabat aku. Tiga hari kereta tu tersadai di tepi pejabat gara-gara kena tipu dengan orang tow-truck!! Mula-mula minta RM80, pastu call semula minta RM100!! Padahal bengkel kereta tu kat Seksyen 8 je!! Bila dihantar ke bengkel dan diperiksa, rupanya clutch-plate patah daaaaa, kesian si kebal biruku. Pengalaman itu ada aku kongsikan dalam entri Car oh Car.

Penjagaan kereta bukan setakat cuci kereta, periksa minyak hitam dan servis kereta. Tapi, lesen kereta juga kena diperbaharui dan yang paling penting cukai jalan (road tax) dan insuran kereta mesti sentiasa 'hidup'.

Diskaun Hebat Dengan RichPlan4u!


RichPlan4u merupakan suatu servis yang bernaung di bawah syarikat Rich Plan Management and Consultancy dan menawarkan khidmat memperbaharui cukai jalan dan insuran kenderaan pada kadar istimewa mengikut NCD sedia ada.

Jika korang nak perbaharui cukai jalan dan insurans kereta, kini RichPlan4u ada menawarkan servis tersebut dengan tawaran potongan sehingga 15% untuk insuran dan cukai jalan, tempahan awal bermula sekarang sehingga ke 31 Mac.

Untuk maklumat lanjut, korang boleh layari laman web RichPlan4u dan nikmati potongan 15% dengan mengisi borang tempahan awal di {SINI}

Rich Plan Management & Consultancy
Menara 11A, Avenue 5,
Bangsar South, No. 8, Jalan Kerinchi,
59200 Kuala Lumpur.


Sebarang pertanyaan boleh diajukan melalui :

Office And Fax: 03- 2272 1472
Mobile No.: 017-6087299 (Mr. Victor/Taufiq)
Mobile No.: 013-2109850 (Mrs. Nur)


Atau boleh juga emailkan ke richplan4u@gmail.com

Kalau dulu nak perbaharui insuran kereta, kita kena pergi ke syarikat insuran yang berkenaan dan lalui pelbagai proses yang rumit dan kadangkala terpaksa mengambil cuti kerana jauh sangat kan.

Tapi, dengan adanya servis RichPlan4u ini, kerja perbaharui cukai jalan dan insuran menjadi bertambah mudah. Semuanya dikendalikan oleh pihak RichPlan4u, dan kita hanya perlu menunggu polisi insuran sampai ke tangan kita. Mudah bukan?

Pengalaman aku dengan kereta kesayanganku si kebal biru sangat istimewa, sehingga kini ia masih setia menjadi tungganganku sekeluarga dan membawa kami ke mana saja. Itulah harta pertama yang aku gunakan dari duit hasil titik peluh sendiri, maka memang wajibla ia dijaga dengan baik dan sempurna kan? (^_^)



Saturday, March 22, 2014

Hari Meteorologi Sedunia

Saturday, March 22, 2014 4 Comments

Assalamualaikum!

Tahu tak esok hari apa? Tengok title pun dah tahu kan? Ni la kenit nak bagitau korang, esok merupakan hari sambutan Hari Meteorologi Sedunia. Tahu kan METEOROLOGI tu stands for what? Istilah dulu dipanggil KAJICUACA. Setiap tahun tanggal 23 Mac, sambutan Hari Meteorologi Sedunia disambut sempena memperingati penubuhan Pertubuhan Meteorologi Sedunia yang bermula pada tahun 1950. #pray4MH370

Tema WMO 2014

Friday, March 21, 2014

Senang Je Ni!

Friday, March 21, 2014 5 Comments

Assalamualaikum!

Ade je korang nak mengusik kenit kan hehe. Takpelah, at least kenit ada 'bahan' nak update pasal Nuffnang ni haha. Nak update pasal CPUV/BE dah tak da hati dah walaupun ada 3 BE la ni yang 'on-going' kat blog kenit. Bukan taknak update, tapi nantilahhhhhh! #pray4MH370


Anak Satu Jantina

Friday, March 21, 2014 7 Comments

Assalamualaikum!

Dari minggu lepas lagi aku excited nak tunggu topik Semanis Kurma di tv9. Memang kena sungguh aku dengan tajuk yang dibincangkan semalam 'Anak Satu Jantina', sebab aku juga mempunyai dua orang anak perempuan setakat ini. #pray4MH370

Kebanyakan orang impikan punya anak sepasang atau berpasang-pasang, ada anak lelaki ada anak perempuan. Tapi, rezeki telah Allah tetapkan untuk kita untuk memiliki berapa banyak anak dan apa jantina anak kita. #pray4MH370


Thursday, March 20, 2014

Siapa Boleh Cium Cepat-cepat?

Thursday, March 20, 2014 14 Comments

Assalamualaikum!

Bahagia kena cium! haha

So, malam tadi lepas budak-budak kenit ni siapkan homework, diaorg pun mula la buat 'agenda' masing-masing berlari sana sini melompat dalam umah sampai berdegang lantai tu. Kejap menangis, kejap ketawa, kejap bercakap. Pendek kata, dalam umah tu susah lah nak dapatkan suasana senyap dan tenang damai bila diaorg ada haha! #pray4MH370

AIR KENCING PENYEBAB AZAB KUBUR DAN PEROSAK IBADAH - Part 1

Thursday, March 20, 2014 6 Comments

Assalamualaikum!


Gambar hiasan

WAJIB difahami sebenar-benarnya untuk elak seksa kubur dan elak amalan jadi sia-sia – Isu ini bukan untuk lelaki sahaja, wanita juga perlu ambil perhatian! 



Zaman serba maju ini, dengan kewujudan tandas berdiri bagi lelaki, timbul satu isu dimana, adakah anda menyucikan kemaluan anda selepas kencing? Bukankah ada kemungkinan sisa saki baki kencing yang keluar kemudian, akan terkena pada seluar atau pakaian dalam atau boxer? Adakah anda sudah beristinjak selepas kencing (samada dengan air atau tisu)? Adakah anda menjaga diri anda dari percikan kencing? Adakah anda telah melaksanakan perbuatan melawaskan kencing agar saki bakinya keluar habis?

Wednesday, March 19, 2014

Frog VLE Dan Chromebook

Wednesday, March 19, 2014 9 Comments

Assalamualaikum!


Actually, benda ni lama dah berlangsungnya awal tahun dulu tu sebelum Raya Cina hehe. Tapi terlepas pandang sokmo! Masa tu kakak ada kelas ganti di sekolah. Lepas habis kelas, parents yang datang awal sebelum tu dah pun mendaftarkan nama untuk taklimat istimewa Frog VLE & Chromebook. Sebelah petangnya pulak ada mesyuarat PIBG. Tapi, kenit pergi taklimat Frog VLE tu je, tak dayo nak menapak kek situ sampai potang! #pray4MH370

Advance sungguh budak-budak sekarang ni belajar. Teknik pembelajaran pun dah lain macam berbanding zaman-zaman kita dulu. Kadang-kadang kenit terfikir, bolehkah anak kenit catch-up dengan kekdah yang super canggih ni? hehe. #pray4MH370



Tuesday, March 18, 2014

Bila Diri Ini Disalah Erti

Tuesday, March 18, 2014 21 Comments

Assalamualaikum!

Korang pernah mengalami situasi ini? Bila korang disalahertikan oleh orang lain? 

Situasi terbaru tengahari tadi, sewaktu nak amik kakak dari sekolah. Sampai sekolah --> parking kereta --> check kakak ---> takda! Sekali sorang budak tu cakap, "dia kat bookshop". Oooohhhh apa lagi la yang dibelinya tu. #pray4MH370

Rezeki Moto G

Tuesday, March 18, 2014 14 Comments

Assalamualaikum!


Dari start guna handphone, hanya dua brand saja yang menjadi pilihan kenit. Bermula dengan Nokia, kemudiannya Samsung. Teringat pulak kenangan zaman revolusi smartphone kenit dulu hehe. Kenit bukan kaki gajet, dan tak berapa berahi nak tukar gajet mengikut trend. Dapat merasa guna smartphone ni pun dah seribu kali rahmat kan hehe. #pray4MH370


tetiba muka jadi sweet gitu kan hahaha :p

Tapi, tahun ini kenit dimurahkan rezeki untuk mencuba benda baru yang tak pernah kenit terfikir akan memilikinya. Alhamdulillah rezeki menang cabutan bertuah di majlis SBB2014 hari tu, kenit membawa pulang smartphone jenama Motorola iaitu Moto G#pray4MH370



Sebenarnya, ciri-ciri yang ada pada smartphone Motorola Moto G ni tak banyak beza ngan smartphone yang lain. Penggunaan aplikasinya mudah, memula tu tengok ikon kat menu tu macam ikon kat dalam pc table budak-budak hehe. Tapi, lepas kita update dan register nama dan email kita, baru ikon kat menu tu beransur tukar jadi yang sepatutnya.

Monday, March 17, 2014

Beromen Sampai Terberanak?!

Monday, March 17, 2014 15 Comments

Assalamualaikum!



Dalam banyak-banyak keyword yang kenit jumpa, yang ini paling sadis dan kejam! Selain tips dan petua senang bersalin serta petua senang meneran beranak kenit yang dikongsikan di blog ini, tak pernah lagi terlintas di hati nak kongsi pengalaman yang satu ni T___T. Sebabnya, ia tak pernah dibuat orang apatah lagi tak dirasai sendiri oleh diri ini muahahaha! #pray4MH370

Sungguh di luar kotak imaginasi mereka ini! Mohon ye, jaga batas-batas pemikiran tu jangan sampai memikir benda yang melampau ke-bengong-annnya kerana yang dicari memang takda disini. #pray4MH370

*Tersedak minum Ephyra tadi, mujur tak termuntah T___T*

#pray4MH370

Saturday, March 15, 2014

Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor

Saturday, March 15, 2014 10 Comments
ASSALAMUALAIKUM :)

Jom meriahkan Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor!! Top refferal RM 50 x 2 serta pelbagai hadiah yang sweet untuk dimenangi.

Giveaway Blog
Clik banner untuk join!

14/03-14/04 2014
Sweet Giveaway By Misz Nadea & Liniey Nor ditaja oleh:

 Ping entri anda di http://pingje.org/ untuk dapatkan lebih traffik!!

Anak Ibu

Saturday, March 15, 2014 2 Comments
Assalamualaikum!

Dah hampir 3 bulan kakak menempuh alam persekolahan 2 sesi. Pagi petang sibuk dengan aktiviti di sekolah, tapi alhamdulillah perkembangan positif dapat ibu perhatikan dalam diri kakak.


Sejak bersekolah pagi dan petang ini juga, kakak kelihatan sedikit penat dari biasa. Kalau ibu ayah amik kakak dari sekolah agama, pasti kakak akan ketiduran dalam kereta sampaila ke rumah. Siap senget-senget lagi kepala tu hehe. Ye la .. dulu belajar satu sekolah je. Di situlah tadika, di situlah taska, disitulah kakak makan dan tidur dan bermain bersama kawan-kawan. Tak berapa nak penat la gitu kan hehe.

Give Away Birthday Akiff

Saturday, March 15, 2014 2 Comments

Assalamualaikum!


Tiada hadiah yang paling bermakna bagi seseorang itu melainkan doa
yang baik-baik untuk dirinya.

Doa untuk Akiff :
(Tadah tangan sebelum baca k)

Ya Allah, berkatilah usianya (Akiff) dengan kebaikan. Kurniakanlah
kesihatan kepada dirinya. 
Jadikan Akiff anak yang soleh dan diberkati Allah selalu
Aaaminnn~


GA ni akan berlangsung selama sebulan 
bermula 20 Februari 2014 dan berakhir 20 Mac 2014

#pray4MH370


Couple Chocolates Cookies Contest by akugadishijabista.blogspot.com

Saturday, March 15, 2014 6 Comments

Assalamualaikum!

KLIK BANNER DI ATAS UNTUK JOIN

Pergh! memang rambang mata dibuatnya ni! Semuanya cantik dan menepati citarasa kenit hehe. Pernah dengar tentang GHijabster Suite?? GHijabster Suite adalah suatu portal online yang menjual pelbagai jenis pakaian wanita yang sesuai dengan trend sekarang. 

Kalau anda sukakan gaya yang ringkas dan santai, maka GHijabster Suite adalah jawapannya! Dari gaun panjang/pendek, sweater yang kiut miut dan kemeja wanita semuanya ada di sini. 



Ghijabster Suite juga menjual kain pasang jenis cotton vietnam dengan 100% COTTON dan kualiti gred AAA. 


Selain itu, GHijabster Suite juga menjual sweater yang kiut miut macam kat bawah ni! hehe. 



Untuk wanita bertudung, anda tidak dilupakan. GHijabster Suite ada menawarkan pilihan pelbagai corak dan warna tudung yang antaranya adalah dari koleksi Pearl Haya Gallery. 



Semuanya ada di GHijabster Suite. Harga?? InsyaAllah reasonable dan setanding dengan nilainya. So, jom LIKE ramai-ramai fanpage GHijabster Suite kat bawah ni, dan mulalah 'mencuci' mata anda dan usha koleksi baju, tudung dan kemeja wanita yang sangat menarik tu! 


TEMPOH GA : 15 MAC-15 APRIL 2014


Friday, March 14, 2014

Naskah Hebat Dari Denaihati

Friday, March 14, 2014 20 Comments
Assalamualaikum!

Masih lagi dalam mood #SBB2014 yang telah berlalu lebih kurang seminggu lalu. Kelancaran majlis Sepetang Bersama Blogger 2014 #SBB2014 masih rancak diperkatakan sana sini terutamanya dalam komuniti blogger. Satu yang menarik perhatian kenit adalah pemberian naskah oleh pihak Denaihati sebagai cenderahati kepada bloggers yang hadir pada hari itu. #pray4MH370

Wednesday, March 12, 2014

Solat Hajat #Pray4MH370

Wednesday, March 12, 2014 9 Comments

Assalamualaikum!

Segala musibah yang berlaku ada hikmahnya. Aku masih lagi teringat kata-kata Kapten Noruddin Abd Majid dalam satu video wawancara petang itu. Sebagai orang-orang Islam, orang-orang yang beriman kita kena redha dengan segala ketentuan Allah. Ternyata sains tidak dapat menyelesaikan masalah, maka seharusnya kita wajib kembali kepada Pencipta sains, yakni Allah swt. #pray4MH370

Tuesday, March 11, 2014

Kenangan Dari S.A.B FORM 6

Tuesday, March 11, 2014 8 Comments

Assalamualaikum!

Semalam dok sibuk mengemas almari lama dalam bilik, terjumpa khazanah berharga lama kutinggalkan. Tak sangka dah 12 tahun lamanya aku meninggalkan alam persekolahan. Then, terkenang kembali kenangan lama sewaktu jadi pelajar Form 6 Sekolah Menengah Aminuddin Baki. Level paling susah pernah aku tempuh!! muehehehe. #Pray4MH370

Barisan hadapan AJK Lembaga Displin sekolah

Muslim Niaga Dropship Rakan Niaga Terbaik Anda.

Tuesday, March 11, 2014 15 Comments
Assalamualaikum!



Peredaran zaman dan kecanggihan teknologi menjadikan peluang perniagaan tidak lagi terbatas kepada satu kaedah sahaja. Kini, Muslim Niaga telah maju selangkah ke hadapan dalam usaha menjana pendapatan melalui perniagaan dropship secara onlineInilah yang menjadikan Muslim Niaga sebagai platform dropship produk Islamik No.1 Malaysia.



Apakah itu Dropship?

Dropship merupakan satu kaedah yang mudah dan efisien bagi sesiapa sahaja yang ingin memulakan sesuatu perniagaan. Anda hanya perlu menjadi agen dropship yang bertindak mempromosi barang niaga di laman-laman media sosial. Menariknya, anda tidak perlu membeli atau menyimpan stok barangan tersebut, sebaliknya anda hanya perlu mengambil gambar produk tersebut dan iklankannya di media sosial. Sebarang tempahan yang anda dapat, anda hubungi pembekal produk dan pembekal tersebut akan menghantar terus kepada pelanggan anda. Mudah bukan? Jana keuntungan tanpa modal adalah sesuatu yang tidak mustahil jika kena pada caranya. 

Muslim Niaga Dropship Online

Sebagai platform utama untuk produk Islamik, Muslim Niaga turut tidak ketinggalan menyediakan perkhidmatan dropship secara online dalam memenuhi setiap kehendak dan permintaan pelanggannya. 

Konsep dropship yang digunakan sangat efisien dan menguntungkan. Ianya semudah 5 langkah :




Perkhidmatan

Menyediakan Website Kedai - Muslim Niaga menyediakan kemudahan bagi usahawan kecil memulakan perniagaan secara online. Melalui RANIA (Rakan Niaga), anda akan dilengkapi dengan satu website kedai online anda sendiri. Ianya sudah dilengkapi dengan 300+ produk serta borang tempahan, ssitem bayaran dan juga blog.

Sistem Invois & Tempahan - Memudahkan pengedar dan pembekal menguruskan tempahan terkini. Email notifikasi dihantar kepada pembeli, pengedar dan pembekal untuk memberitahu status invoice. Pembekal juga dapat mengemaskini tracking no. dan maklumat ini akan dihantar terus ke e-mail pembeli dan pengedar.

Data Pengguna & Rekod Tempahan - Sebagai usahawan, data pelanggan sangat penting. Di sini kami benarkan anda akses ke maklumat pelanggan anda supaya anda dapat hubungi mereka. Mudah untuk anda buat 'follow-up' di masa hadapan.

Tidak Perlu Simpan Stok - Kaedah dropship membolehkan anda untuk tidak perlu menyimpan stok tetapi masih boleh beli pada harga borong. Di sinilah anda akan menjana keuntungan. Maklumat keuntungan setiap produk (Harga ajen & Harga jual) akan dipaparkan di dalam sistem kedai online anda.

Domain & Hosting - Anda tidak perlu fikir tentang keselamatan website. Tidak perlu pening kepala tentang bagaimana nak 'maintain' server hosting & domain kerana ianya semua dikendalikan oleh pakar-pakar kami di Muslim Niaga.

Bantuan & Sokongan - Kami tidak akan biarkan anda berniaga keseorangan. Kami sediakan group support di Facebook khas untuk anda berinteraksi dengan kami dan ajen-ajen kami yang sudah berjaya membuat jualan secara online dan offline menggunakan sistem kami.

Muslim Niaga turut menyediakan perkhidmatan lain seperti Design, Training Online, Pembekal, Seminar Mentor Dropship, Train dan Trading untuk menajamkan lagi ilmu perniagaan dropship dan memantapkan lagi kemahiran anda dalam mengendalikan perniagaan secara online.

Dengan adanya bantuan dan servis dari Muslim Niaga, anda akan lebih bermotivasi memajukan diri dalam perniagaan dan menjana pendapatan yang lumayan serta meluaskan perniagaan anda tanpa sempadan. Perniagaan secara dropship oleh Muslim Niaga ternyata mampu mengubah persepsi anda tentang perniagaan. 





Jadikan Muslim Niaga Sebagai Platform Kejayaan Anda!

Kelebihan yang ada pada Muslim Niaga tidak patut dipersiakan. Justeru, peluang dan kemudahan telah disediakan hanya memerlukan usaha dan kreativiti anda untuk memiliki kejayaan! Mulakan langkah pertama anda dengan mendaftar di Muslim Niaga sekarang. 



Ianya mudah, efisien dan selesa. Anda tidak perlu menunggu stok untuk sampai kepada anda. Anda juga tidak perlu menguruskan pembungkusan stok dan penghantarannya. Semua itu dilakukan oleh Muslim Niaga. Mudah dan berkesan!




Contoh borang pendaftaran

Semudah 3 langkah dan anda akan menjadi rakan niaga dropship Muslim Niaga serta mampu memiliki website kedai online sendiri, seterusnya menikmati kemudahan dan perkhidmatan mengikut pakej yang anda pilih.




Pakej Asas - RM450 (Pendaftaran + 3 bulan sewa kedai online)
Pakej Pro - RM670 (Pendaftaran + 7 bulan sewa kedai online)
Pakej Premium - RM880 (Pendaftaran + 13 bulan sewa kedai online)


Selain itu, pihak Muslim Niaga turut memberi insentif kepada rakan niaga yang memperkenalkan Muslim Niaga Online Dropship kepada rakan lain melalui satu program yang dianjurkan iaitu Member Get Member (MGM). Setiap rakan niaga yang memperkenalkan sistem Muslim Niaga akan mendapat komisyen sebanyak RM100 untuk pendaftaran.

Format Link affiliate anda ialah: http://nama_kedai_anda/daftar.

Anda juga akan mendapat komisyen daripada Yuran Bulanan RM10 untuk Pakej Premium dan RM5 untuk Pakej Student bagi setiap pendaftaran rakan niaga yang aktif.


Jika anda berminat dan ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Muslim Niaga, bolehlah berkunjung ke:

Laman web rasmi : Muslim Niaga 
Twitter : @mndropship atau LIKE fanpage Muslim Niaga




Sebarang pertanyaan, bolehlah menghubungi terus Muslim Niaga di :

Alamat Pejabat :
No 32 - 3B
Sunwaymas Commercial Centre
Jalan PJU 1/3B
47301, Petaling Jaya
Selangor, Malaysia.

No. Tel. Pejabat : 
011-14260161

Waktu Pejabat :
 9.30am-5.00pm



Peluang dan ruang telah terbentang luas di hadapan anda, jadi jangan lepaskan peluang yang baik ini untuk menjadi agen drosphip Muslim Niaga dan mulakan langkah niaga anda dengan mendaftar sekarang.