ruangiklan
ruangiklan

Saturday, April 05, 2014

5 ENTRI PALING POPULAR DENAIHATI.COM

  5 comments    
categories: 
Assalamualaikum!

Sejauh mana korang pembaca setia blog Denaihati.com? Satu benda yang sangat pasti, kini dengan rasminya aku adalah pembaca setia blog Denaihati.com!

Tak pernah lagi aku membelek entri-entri dari mana-mana blog 'sejauh' 2 tahun! haha. Bila peluang diberi, takkan nak lepaskannya dak? Dalam proses membelek-belek tu, aku sempat menerjah beberapa entri lama yang paling popular di kalangan pembacanya.  

Entri-entri ini adalah yang paling popular di blog Denaihati.com. Jumlah sebaran pun sangat mengagumkan aku, sebab entri-entri di blog sendiri ni pun tak tercapai lagi angka tu.

Jadi, korang nak tau entri mana yang paling popular tu? Jom kita buat countdown sedikit ye hehe.

5 ENTRI PALING POPULAR DENAIHATI.COM!





Entri yang turut diselitkan video boleh dijadikan pengajaran buat hamba-hamba Allah yang masih merokok. Peringatan dah diberi dan fatwa dah dikeluarkan. Mungkin ada baiknya, kita melihat kembali dimana silap kita dan cuba mengubahnya agar generasi baru yang kita bakal kita lahirkan ini bukan generasi yang rosak akhlak dan pemikirannya. Wallahualam.
En




Pakej eQurban yang dipromosikan oleh team Denaihati ini sangat menarik, dimana eQurban Resources sebuah syarikat peneraju qurban dan aqiqah di Kemboja menyediakan package Aqiqah Ramadan dengan harga yang sangat berpatutan iaitu RM250 untuk satu bahagian lembu dan RM550 untuk seekor kambing. Pesanan Aqiqah Ramadan boleh buat secara online di eQurban.com





Haaaaa time ni isu saman aes memang hot kot! hehe. Menangis jugakla kalau kena sama aes ni! Jadi, perkongsian info oleh Denaihati.com tentang bagaimana kita nak semak saman aes secara online sedikit sebanyak membantu pengguna jalanranya. Paling leceh dan paling tak suka kalau kena saman ni! So, elakkan diri anda dari disaman! hehe.



gambar hiasan

Time bulan puasa, memang inilah yang dicari-cari kan? Antara entri yang paling popular di blog Denaihati.com dan kedua paling banyak disebarkan adalah senarai buffet ramadhan di hotel dan restoran sekitar Kuala Lumpur & Selangor. Bagi yang suka berbuka puasa di luar, atau nak cuba menikmati sesuatu yang lain dari biasa, entri ni sangat sesuai untuk dijadikan rujukan. Buktinya, jumlah sebaran yang menjangkau 4.8k! Perghh!


Tibalah masanya mengumumkan pemenang bagi entri paling popular Denaihati.com bagi tahun 2012-2014. Entri paling popular selama 2 tahun ini ialah ……….





Sudah semestinya, makluman waktu imsak dan berbuka puasa ini adalah yang paling popular dan paling banyak disebarkan! Makluman waktu yang lengkap bagi setiap negeri turut dikongsikan sebagai rujukan buat muslimin dan muslimat sepanjang bulan Ramadhan tahun 2012.

Itulah senarai 5 entri paling popular di Denaihati.com.  Dengan ini berakhirlah sudah anugerah entri paling popular. Jangan lupa terjah kelima-lima entri paling popular ini ya!

Sekian, kenit cinonet melaporkan dari Genting Highland (ekekeke)

#pray4MH370


Mini GA I Love Monopod By Emas Putih

  9 comments    
categories: 
As-Salam


Hadiah :
1 x Monopod bernilai RM45
15 x Button Badge Limited Edition by Emas Putih
10 x Bookmark Limited Edition by Emas Putih

Mini GA ini Seminggu Sahaja !! Syarat simpler giler!!
Nak join sila tekan banner di atas :)

Sejauh Mana Kita Mampu Melayan Permintaan Anak?


Assalamualaikum!



Setakat yang aku mampu buat, aku buat. Cuma, baru-baru ni kakak request nak pergi Kidzania, tapi aku tak dapat lagi nak penuhi permintaannya. Ada sesiapa ke yang sudi nak sponsor kakak & adik?? hehehe. 

Friday, April 04, 2014

Income Pertama Dari Nuffnang

  24 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!

Hampir 2 tahun aku mengumpulnya, barulah sekarang aku dapat merasa pendapatan hasil dari berblogging. Walaupun lama aku nunggu, baru leh capai 3 angka, tapi aku tetap bersyukur dengan rezeki yang datang. Semangat ni! semangat ni! ekekeke.




Emel pengesahan dah dapat pagi tadi, tunggu je la cek tu sampai ke petisurat rumahku hehe. Kalau dikenang kembali perjalananku bersama Nuffie, memang penuh ranjau onak dan duri ececececeh! Ada masa aku buat hal, ada masa Nuffie buat hal hahaha. Tapi, hubungan kami masih utuh sehingga kini! 

Biasala, adat bergaduh pastu berbaik semula kan kan kan! Memula aku merajuk, pastu Nuffie pulak merajuk. Bila dah merajuk tu, barulah satu satu CPUV masuk kat blog ni, pandai pulak si Nuffie tu memujuk! haha. Gitu leeeeee....

Syukur alhamdulillah, atas sokongan Pak Jelan dan anak-anak yang banyak bersabar dengan komtimen aku terhadap blog ni. Ececececeh! hehe. Syukur alhamdulillah juga pada korang yang tak jemu2 menerjah dan kirimkan komen serta klik kat iklan2 di blog aku ni.




Dari korangla aku belajar teknik bagaimana nak pikat Nuffnang. Memula tu aku pun konfius, nak tanya apa kat Nuffie? kena update survey ke dan sebagainya. Tanpa tunjuk ajar korang, tentu aku pun tak berapa nak faham sampai sekarang hehe.

Kini, aku lebih yakin untuk bermonolog dalam blog sendiri. Bukan hanya sebab boleh dapat income pasif je, tapi aku yakin komuniti blogger ni boleh pergi lebih jauh dan menyumbangkan sesuatu yang baik untuk diri sendiri dan untuk masyarakat, boleh gitu? (^_^)

#pray4MH370

AIR KENCING PENYEBAB AZAB KUBUR DAN PEROSAK IBADAH - Part 2


Assalamualaikum!


SUMBER : GOOGLE


BAGAIMANA UNTUK MENGELAK SEKSA KUBUR DISEBABKAN AIR KENCING?

Ulama menggariskan panduan untuk kita, khususnya bagi lelaki untuk membersihkan saki baki kencing dan panduan mengelak dari terkena percikan kencing. Lelaki lebih frequent mengidap penyakit kencing tidak lawas berbanding wanita. Jadi lelaki kena beri lebih perhatian terhadap perkara ini.

Thursday, April 03, 2014

10 Makanan Malaysia Paling Menggemukkan!


Assalamualaikum!


100% rakyat Malaysia suka makan! Itu fakta yang semua orang pun dah tahu hehe. Negara Malaysia memang cukup terkenal dengan kepelbagaian makanan dan sajian pemanis mulut yang enak! Maka, tak hairanlah kalau pelancong luar yang melancong ke sini, perkara pertama yang mereka akan buat ialah cari makan! hehe.

Antara makanan tempatan yang terkenal di kalangan pelancong luar ialah seperti nasi lemak, roti canai, sate dan bermacam lagi. Tapi, tahukah anda kebanyakan makanan tempatan kita ni boleh menyumbang kepada kegemukan?? Nak tahu makanan apa yang boleh menggemukkan anda?

Wednesday, April 02, 2014

Pengasas EPHYRA Call!

Assalamualaikum!

Pergh! sejuk tangan menggeletor tak habis lagi ni hahaha. Memula ingatkan nombor sapa la yang tertera kat skrin handphone kenit. Cadang nak biarkan aje, sebab nombor tak dikenali malas nak layan hehe. Dengar-dengar suara macam kukenal je suara tu, tapi di mana ya?

Bila pemanggilnya memperkenalkan diri ..."saya Pn. Amyza dari Ephyra", and i said "Wotttttttt!" (opkos dalam hati laaa hehe)


Makan-makan Kat Opis


Assalamualaikum!

Kejap je masa berlalu kan? Tau-tau je orang tu nak pencen dah, orang ni dah pindah dah. Begitulah lumrah kehidupan, orang datang orang pergi. Aku ni baru 10 tahun keje, dok ada 30+ tahun lagi nak mengadap pc ni hehe, tu pun kalau umur panjang. Kalau tak panjang? Innalillah....

Mira Dah Bertudung?

  11 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Tak seperti kakaknya, sambutan Mira terhadap pemakaian tudung agak 'hambar' hehe. Pandai pulak menjawab tu bila kita tanya adik taknak pakai tudung cam kakak ke.

Tuesday, April 01, 2014

Statistik Blogger Gempak Dalam Naskah Denaihati


Assalamualaikum!



Sepantas kilat daku menaip malam ini demi berkongsi sedikit sebanyak profil-profil dari naskah Denaihati. Jom kita belajar matematik kejap nak? Kalau dok tengok barisan huruf yang panjang aje, tak gempak ar. Kita kasi masuk nombor sikit, peratus sikit nak tak? hehe. 

Jom kita mulakan statistik!

Dari perkiraan kenit, terdapat lebih kurang 32 nama blogger gempak yang tersenarai dalam naskah Denaihati ini. Dalam 32 nama yang bakal disebut, ada seorang blogger yang paling dicemburui kerana kejayaannya memenangi cabaran kontes Bersama Yeo's yang berlangsung awal bulan lepas.

Bedtime Story


Assalamualaikum!


Bila masing-masing dah beralih tahun ni, perangai pun turut sama 'beralih' hehe. Setiap malam, diaorg mesti minta aku ceritakan satu cerita pendek sebelum tido. Kira macam bedtime story la ni! Tak kisah la cerita apa pun ... kisah naga ke, kisah puteri duk dalam istana ke, kisah semut dengan kura-kura ke asalkan aku bercerita! hehe.

Monday, March 31, 2014

Yang Paling Dirindui...


Assalamualaikum!

Melaka panassss! panasss! panasss! Dalam seminggu kami duduk di kampung, rasanya cuma dua hari je dapat gangguan astro dek kerana hujan. Hari lain memang panas, kering, membahang, hangat ... segalanya la! Mandi air paip pun panassss. 

Tapi, tak boleh nak dibandingkan kepanasan yang membahang tu dengan kerinduan kami pada Atok, Wan, rumah, astro, pokok bunga, ayam-ayam Wan, kebun Atok, basikal dan aktiviti siram pokok bunga heeeee.

Jujur aku rinduuu!

Kenangan Berharga Sepetang Bersama Blogger 2014

Assalamualaikum!

Satu pengalaman terindah buat diriku yang baru bergelar blogger tak sampai 2 tahun ini. Tak sangka, permulaan menulis di blog sejak 2 tahun lalu, akhirnya menempatkan aku bersama komuniti blogger yang berjaya merubah persepsiku akan kuasa baru yang sedang berkembang kini. #Pray4MH370


Sunday, March 30, 2014

PowerBank Samsung

  8 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!

Ok, Pak Jelan ni kalau berjalan ke Pudu tu mesti tak sah kalau tak usha barang tuk handphone kat situ. Kelmarin, dibelinya lagi satu powerbank lagi murah dari Yoobao! Sebelum ni, kami ada satu powerbank je iaitu jenama Yoobao. Itupun Pak Jelan beli kat Pudu gak tu hehehe.


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.