ruangiklan
ruangiklan

Saturday, April 26, 2014

Tips Dapat Banyak Komen Macam Blog Denaihati

  44 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!


sumber : google

Sebelum aku mempunyai blog sendiri, aku gemar singgah ke blog orang lain dan baca entri mereka. Aku dapati ramai yang meninggalkan komen setiap kali blogger ini berceloteh. Walaupun, kadang-kadang hanya entri 5 baris ayat, tapi dapat komen sampai berpuluh-puluh!

Friday, April 25, 2014

Bila Anak Nak Pergi Lawatan Ikut Sekolah

  8 comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Ingat lagi aku time kakak umur 5 tahun, beria-ia nak aku sign surat kebenaran lawatan ikut sekolah. Lawatan kemana aku pun dah lupa hehe. Punyala merayu siap convincekan aku lagi tempat tu best ada itu ada ini, padahal kaki dia pun tak jejak situ lagi hehe.

Bagi ibubapa yang berat hati nak lepaskan anak kecil mereka mengikuti lawatan sekolah tanpa kita ikut sekali, pengalaman sebegini mungkin sedikit sebanyak akan menyebabkan korang berbelah bagi ... nak bagi pergi ke taknak?

Tak Wajib Pakai Telekung Dalam Solat.


Assalamualaikum!


sumber : google


Ramai muslimat sudah maklum bahawa pemakaian telekung dalam solat BUKAN PAKAIAN WAJIB. Yang diwajibkan dalam solat adalah memakai pakaian yang baik dan menutup aurat dengan sempurna.

Apa itu pakaian yang baik?
  • Pakaian yang bersih
  • Suci dari najis
  • Bukan pakaian makruh & haram (eg. gambar tengkorak, salib, syaitan)
  • Tidak ketat dan menampakkan bentuk badan 
  • Tidak nipis sehingga menampakkan warna kulit 
  • Menjaga aurat sepenuhnya bagi lelaki dan perempuan
  • Berwangi-wangian

Thursday, April 24, 2014

Kepok Lekor Untuk Mek Anim


Assalamualaikum!



Siapa Mek Anim? haha aku la tu ....

Aku order kelmarin, barang sampai semalam. Siap delivery kat opis lagi hehe. 

Bukan senang nak dapat yang ori. Tambah kebanyakan yang aku beli kat KL ni semuanya banyak bahan tambahan. Bila gigit rasa gebu semacam je patutla tak sodap!

Siapa Patut Ucap Salam Dulu?



Assalamualaikum!


Mungkin anda pernah mengeluh perilaku atau sikap teman dan sahabat anda yang tidak mengucapkan salam kepada anda.

Anda berjumpa dengannya, namun dia tidak mengucapkan salam, sehingga muncul kecurigaan dlm diri anda, "mengapa dia tidak mengucapkan salam kat aku? dia marah kat aku ka? dia benci aku ka? dia memboikot aku ka? aku ada masalah dgn dia ka?"

Wednesday, April 23, 2014

I'm The Kuey Tiow Ghost!


Assalamualaikum!

How is everyone today? Feeling good? (^_^)

What did you eat for your dinner last night? 

Was it something you like or not so? Have you ever ate the same category of food in the same week? 

I have, in fact I do it regularly hehe. I just can't resist when it comes to the food I like. I would repeat the same food EVERYDAY if I have the chance and money lol. 



My kueytiow kungfu

Tuesday, April 22, 2014

Nasib Berhidung Mancung!

  31 comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Tengah dok sibuk modify gambo header blog aku .....

Akak cleaner : gambar sape ni dik?

Aku : saye la kak ...naper?

Trial Pack Ephyra Dah Sampai!

  6 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Alhamdulillah, trial pack EPHYRA yang ditunggu-tunggu dah pun sampai semalam. 

Excited nak shake shake dan minum EPHYRA setiap hari seperti sebelum ni hehe.

Monday, April 21, 2014

Shopping Bundle


Assalamualaikum!

Dalam family, Pak Jelan adalah seorang 'kaki bundle' tegar! Dari zaman bujang sampai la dah ber-anak dua dia tetap dengan 'fesyen' bundlenya. 

Kalau masuk dalam kedai baju branded atau yang jual baju-baju baru, memang suuuuuuusah nak tengok dia membeli barang sehelai dua baju atau seluar. Tengok je la baju yang dia pakai malam tu, tu baju bundle tu!


Hadiah Yang Tertangguh


Assalamualaikum!

Ada antara hadiah-hadiah ni yang dah lama ada dalam simpanan, tapi aku je yang tangguh nak update. 

Ada juga yang aku baru je dapat dari GA yang dah lama habis. 


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.