ruangiklan
ruangiklan

Friday, May 02, 2014

Tunggu 30 Hari


Assalamualaikum!

Sementelah perbualan dari hati ke hati hari tu antara aku dan kakak, maka perjanjian sudah pun dimeterai antara kami dua beranak, dan cabarannya bermula kelmarin. Memang mudah meminta kan, tapi nak mendapatkannya bukan mudah.

Konflik yang cuba aku nak selesaikan dalam permasalahan berkaitan duit belanja sekolah dan perbelanjaan secara berhemah bermula dengan kakak.

Thursday, May 01, 2014

EPHYRA UNTUK CANTIK SIHAT DAN BERTENAGA


Assalamualaikum!



EPHYRA UNTUK CANTIK SIHAT DAN BERTENAGA

Menjadi fenomena hangat masakini, kerana heboh diperkatakan akan keberkesanannya! Ramai pengguna yang dah cuba dan kagum dengan hasil yang menakjubkan. Pendek kata, memang jatuh cinta dengan EPHYRA, dan tak akan berpaling lagi!

Satu-satunya produk premium berkualiti tinggi khas untuk kecantikan kulit dan kesihatan dalaman, yang harus diminum oleh setiap orang, baik lelaki mahupun perempuan, yang bertindak dari dalaman, mencerahkan dan menyempurnakan kulit dari dalam, bukan saja untuk kulit muka, malah keseluruhan. EPHYRA sangat berkesan dalam mengembalikan keserian dan kelembutan kulit secara keseluruhan. 

EPHYRA, produk keluaran bumiputera buatan Malaysia yang berkualiti tinggi dan dijamin HALAL oleh Jakim dan diiktiraf selamat oleh KKM. Dengan ramuan berkualiti premium yang diadun bersama bahan semulajadi terbaik seperti kolagen ikan laut dalam, astaxanthin, acai beri, l-glutathione, gam akasia, serbuk tomato, bunga marigold dan acerolla cerry yang diimport dari seluruh dunia, dan dirumuskan di sini untuk menjaga tahap status selamat dan halal oleh badan JAKIM dan KKM di Malaysia, pastinya gabungan mantap yang memberikan 10 kali kuasa penyembuhan sel dalam badan, dan berupaya merangsang penjanaan sel-sel kulit baru, menyah toksin dalaman badan dan menyihatkan tubuh badan anda, serta memperbaiki tekstur kulit agar lebih halus, lembut dan muda!

RUMUSAN TERHEBAT, 100% BERKESAN!
Diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi membantu melambatkan penuaan kulit. Ia membantu menyerlahkan kecantikan kulit, menyihatkan dalaman anda, memberi tenaga berpanjangan, serta berupaya memulihkan sel tisu.

RASA YANG TERSANGATLAH SEDAP!
Mendapat pujian dari ribuan pengguna, supplement paling sedap di pasaran!! Sekali minum, rasa nak minum berkali-kali! Berperisa Tutti Frutti bukan sahaja enak diminum tetapi penuh dengan pelbagai khasiat untuk cantik, sihat dan bertenaga dalam satu masa.




TANPA BAHAN TAMBAHAN
Disahkan HALAL oleh Jakim, dan SELAMAT oleh KKM. 100 % semulajadi dan selamat, tiada tambahan gula, bahan pengawet, pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia oleh SGS.

KEISTIMEWAAN DAN KELEBIHAN EPHYRA 
  1. Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
  2. 80% pencerahan ketara dalam masa hanya 1-2 hari
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah
  4. memulihkan kulit jerawat, berparut, kusam dan eczema
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
  6. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
  7. Melancarkan sistem pencernaan dalam badan
  8. Menguat dan mencantikkan kuku dan rambut
  9. Mengurangkan kadar kolesterol
  10. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
  11. Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan
  12. Mengawal berat badan dan meningkatkan kadar metabolism
  13. Kempiskan perut buncit
  14. Melancarkan haid & hilangkan senggugut
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis
  16. Mengurangi radikal bebas dan toksin di dalam badan
  17. Sesuai untuk ibu hamil dan menyusui bayi
  18. Meningkatkan kuantiti susu ibu
  19. Menjadi lebih bertenaga sepanjang hari
  20. Memulihkan masalah tumit merekah, kurangkan selulit
  21. Meningkatkan kualiti tidur
  22. Meningkatkan kesuburan
  23. Membantu memulihkan masalah cyst

EPHYRA SESUAI UNTUK 
  • Lelaki dan wanita, kanak-kanak (4 tahun ke atas)
  • Ibu menyusu dan hamil (5 bulan ke atas)
  • Mereka yang pentingkan kecantikan & kesihatan luar dan dalam
  • Mereka yang mempunyai masalah-masalah berikut :
    1. Kulit berjerawat
    2. Kulit Berjeragat dan Berparut
    3. Eczema / Penyakit Kulit
    4. Gastrik / Masalah Usus
    5. Menurunkan Kolestrol
    6. Stress / Kemurungan / Ceria
    7. Sembelit / Cirit-Birit / Buasir
    8. Asthma / Lelah / Penat / Semput
    9. Gout / Arthritis Sendi
    10. Menopause
    11. Ketidakseimbangan Hormon
    12. Alergi Makanan Laut
    13. Resdung
    14. Penyakit Gusi / Demam
    15. Masalah Tidur / Kelesuan
    16. Jangkitan Pundi Kencing
    17. Masalah Buah Pinggang
    18. Kanser / PertumbuhanTumor
    19. Sakit Sendi & Sengal Badan
    20. Jantung / Saluran Darah
    21. Migraine / Sakit Kepala
    22. Strok / Parkinson
    23. Penyakit Alzheimer (Nyanyuk)
    24. Masalah Senggugut / PMS
    25. Jangkitan Virus / Bakteria
    26. Darah Tinggi
    27. Masalah Saraf
    28. Kencing Manis
    29. Thyroid

ANTARA RIBUAN TESTIMONI EPHYRA

Cantik
  1. Masalah jerawat - klik SINI dan SINI
  2. Masalah jeragat - klik SINI
  3. Eyebag pudar - klik SINI
  4. Parut chicken pox hilang - klik SINI
  5. Kulit lebih bersih daripada parut jerawat - klik SINI
Sihat
  1. Legakan sakit sendi dan suami berhenti merokok - klik SINI
  2. Masalah Eczema - klik SINI
  3. Berjaya kuruskan badan dan lancarkan haid serta tiada senggugut - klik SINI
  4. Berjaya mengandung setelah bertahun menanti - klik SINI dan SINI
  5. Masalah resdung - klik SINI

Bertenaga
  1. Kekal aktif sehingga ke malam - klik SINI
  2. Rasa lebih bertenaga dan bersemangat - klik SINI
  3. Badan lebih sihat dan segar - klik SINI
  4. Sentiasa bertenaga - klik SINI
  5. Tidak mudah letih / tidur lena / tidak mudah mengantuk di siang hari / kempiskan perut buncit / melancarkan sistem pelawasan - klik SINI


PROMOSI EPHYRA MEGASALE 


HARGA PREMIUM PACK (30 SACHETS) 
RM 180 ( Semenanjung ) / RM 190 ( Sabah & Sarawak )


Call / whatsapp HOTLINE : 019 3999 238 / 03 41417889





          
Senyuman manis menambat hati

Wajah berseri ada rahsianya

Khasiat Ephyra minuman sejati

Selamat dan halal itu jaminannya



Giveaway Ephyra Untuk Cantik Sihat Dan Bertenaga ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 10,020.00 untuk dimenangi. Sila klik SINI untuk join.

Wednesday, April 30, 2014

Stand Firm Stay Firm Online Photography Contest

  23 comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Sejak sekian lama, sumbangan kaum wanita dalam pelbagai bidang baik dari segi kekeluargaan mahu pun professional tidak boleh dinafikan lagi. Peredaran masa dan peluang yang terbentang luas telah mengubah persepsi dan tanggapan masyarakat bahawa kaum wanita yang dahulunya di anggap lemah kini mampu bersaing dan berjaya dalam bidang masing-masing.

Walaupun tugas membesarkan keluarga tidak pernah lenyap dari kamus hidup seorang wanita, namun begitu wanita sanggup mengambil peluang yang ada dan mampu membuktikan mereka juga boleh menyumbang sesuatu untuk masyarakat dan negara.




Apa itu Stand Firm Stay Firm Photography Contest?
  • Stand Firm Stay Firm Photography Contest adalah kontes online yang dianjurkan oleh Shizens untuk menghargai dan mengiktiraf kebolehan wanita masa kini. Kempen yang berlangsung dari 2 April hingga 30 April 2014 ini bertujuan mempamerkan kecantikan luaran dan kekuatan dalaman yang dimiliki oleh wanita sebagai suatu perangsang untuk mereka berdiri teguh dalam masyarakat kita.
  • Peraduan ini terbahagi kepada dua kategori :



Korang boleh menghantar gambar sebanyak mana yang korang suka mengikut kategori di atas, dan yang paling penting gambar korang mestilah ada ciri-ciri penunjukkan emosi yang kuat, tentang wanita, manusia dan ketabahan.

Kenit juga tak ketinggalan menyertai kempen ini, ianya sangat mudah! Disebabkan kenit takda kamera canggih, jadi kenit sertai kontes ini melalui akaun instagram! Hanya hantarkan gambar korang dan letakkan #standfirmstayfirm di bahagian caption.

Lagi satu, korang juga boleh hantarkan gambar korang melalui borang di SINI



Mom: "This is how we do selfie with style". 
Daughter : "mommy, you are truly my inspiration"


Amboiiii! 'melampau' muncung tu .... sila abaikan ye. 
Yang penting emos-iiiiiiii (bahahaha)




Mom said, "No matter how hard your life is, never forget to smile even with your eyes closed". I love your mother...till my last breath.


Sorang senyum dengan mata terpejam.
Sorang senyum dengan mata celik
Yang penting senyummmmmmmm
(muehehehe)!~


Kenit letak dua gambar (setakat ni hehe), satu melalui akaun instagram @wanimira dan satu lagi kenit upload dan letak didalam borang di website. Nak menarik, letakkan caption atau kata-kata mutiara yang sesuai. 

Sudi2lah kiranya korang dapat luangkan sedikit waktu untuk vote gambar-gambar kenit ni di SINI. Cari mana-mana antara dua gambar ni yang korang jumpa dan klik vote! Kalau sayang, vote for me ok (hehe) (^_^).

So, mudah tak?? terrrrrrsangatlah mudah dan senang! Jadi sahutlah dan sokonglah kempen ini beramai-ramai dan kongsikan kekuatan dan sisi feminin anda bersama Shizens. Mana tahu, gambar korang yang akan terpilih nanti! (^_^)



Untuk ketahui lebih lanjut, korang boleh layari :

Website 

Facebook 



#pray4MH370



Berguna Jugak iPad Ni


Assalamualaikum!

Sejak iPad ni berada dalam tangan hari tu, hari pertama je masing-masing excited nak godek-godek nak explore apa yang patut. Masuk hari kedua, aahhh letak tepi dulu la, jap-jap lagi godek pulak hehe.



Inilah kali pertama aku pegang produk Apple, selalunya makan buah apple je hehe. 

Agak mencabar jugak nak setting bagai kat iPad ni ye huhu. Kami laki bini tak tahu mende tentang setting kat iPad sampaikan Pak Jelan terpaksa buat study sikit kat tenet huhu.

Dari Hati Ke Hati


Assalamualaikum!





Rasanya dah sampai masa aku bercakap face-to-face dengan kakak. Bukan masalah besar pun, tapi kalau dibiarkan takut akan jadi masalah besar pada dia bila dah besar dan bekerja nanti.

Takda benda lain yang aku nak selain nak tengok dia hidup penuh kesederhanaan dan pandai mengurus diri. 

Tu pun kalau aku masih ada masa lagi ...

So, nak tak nak i have to have a heart-to-heart conversation between mother-daugther you know. Amboii nampak sangat aku ni kemaruk nak ber-speaking hehe.

Tuesday, April 29, 2014

Berapa Duit Belanja Sekolah Yang Sesuai Untuk Anak Kita?


Assalamualaikum!

Memula kakak kenal apa itu duit, yang dia tahu duit adalah duit syiling. Duit kertas langsung tak laku kat dia masa tu. 



Kalau kita bagi duit kertas biru seringgit tu, dia buat dekkkk je! Tapi kalau kita bagi dia duit syiling duo posen lajuuuuu je dia datang amik hehe.


Time sekolah tadika, dia tak berapa 'berahi' pegang duit. Kalau pegang pun, dia bawa main lambung-lambung pastu hilang ntah ke mana!


Kalau duit syiling dilambung-lambungnya, kalau duit kertas ditepuk-tepuk macam tepuk kad
>.<



Hati Seorang 'Bekas' Pengantin



Assalamualaikum!




Andai aku ditakdirkan berkahwin pada usia sekarang (30 tahun), mungkin aku akan jadi lebih stress dari Cikgu Izzuddin dari masa aku kahwin umur 22 tahun.

Monday, April 28, 2014

10 Sebab Jepun Mencapai Kemajuan.



Assalamualaikum!


Jepun merupakan sebuah negara paling berisiko di dunia! Mana taknya, dengan ribuan gunung berapi yang aktif setiap tahun, serta insiden gempa bumi yang tidak putus-putus melanda rakyat negara itu, telah meragut lebih seribu nyawa setiap tahun.


Namun, ironinya negara Jepun sangat dicemburui oleh negara-negara membangun lain bukan kerana gunung berapinya yang 'ganas' tetapi kerana rakyat Jepun mempunyai sikap cekal yang tinggi, tahap displin yang baik serta tidak mudah berputus asa.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.