ruangiklan
ruangiklan

Friday, May 16, 2014

Makan-makan Kat Opis - Part 2


Assalamualaikum!

Makin ramai senior-senior yang dah nak pencen. Aku rasa, dalam dua tahun akan datang ni memang kami tak jadi nak diet la sebab jamuan makan ada sokmo hehe. Kalau tak sebab pencen, mesti sebab bertukar ke tempat lain.

Bidadari JMM kuikuikui~

Persiapan Hadiah Hari Guru 2014


Assalamualaikum!

Cikgu adalah insan paling bahagia bila tiba Hari Guru hehe. Time aku sekolah rendah dulu, bila tiba sambutan Hari Guru, nyonya jual bunga dah standby depan pagar sekolah dengan 5-6 baldi berisi bunga pelbagai jenis dan warna. Paling laris, bunga ros warna merah la hehe.

Sebatang cuma RM2. Nyonya tu kemain suka bunga ros dia laris. Budak-budak memang kerumun habis nak dapatkan bunga ros paling cantik dan paling mekar buat cikgu tersayang mereka. 

Thursday, May 15, 2014

Bekalan Untuk Makan Petang

Assalamualaikum!

Setiap hari balik petang, aku tak lupa belikan roti untuk kakak & adik buat makan dalam kereta. Nak menempuh jalan yang jem sepanjang Federal Highway sampai la ke Ampang memang boleh buat kita jadi lapar tau dak. 

Biasanya, sebelum aku amik diaorg kat sekolah, aku dah beli siap-siap roti kegemaran diaorg, roti Gardenia perisa vanilla tu. Tapi, semalam aku tak beli sebab aku ada special surprise tuk diaorg! hehe.


Wednesday, May 14, 2014

Jalan-jalan Masuk Istana


Assalamualaikum!


My precious pearls ngan our 'bodyguard' ekekeke

Cuti Public Holiday semalam tak tau nak bawak anak-anak gi mana. Asyik taman tasik je, dah la panas berdengung nak bagi budak2 main bawah panas terik tu huhu. So, aku suggest kat Pak Jelan bawa kami masuk istana hehe.

Bukan istana baru tu, istana lama je. Dah jadi muzium baru leh masuk huhu. Tapi, kalau permaisuri ajak pekena minum petang kat istana baru pun care gak kan ekekeke.

Beg Butterfly

  11 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!




Lama dah beg ni tak nampak 'batang hidung' hehe. Dok terperap dalam almari baju tu, sebab zip dia dah koyak hari tu. Ganas sangat tuannya kan, sapa lagi kalau bukan aku huhu.

Petang semalam, singgah kedai Meei Mei, terpikat pulak pada satu beg tu. Harga RM19.90 je, lupa plak nak amik gambar. Berkenan sungguh aku!

Tuesday, May 13, 2014

Orang Pelik Cari Keyword Pelik!


Assalamualaikum!





Macam-macam keyword pelik yang aku jumpa minggu lepas. Korang memang suka cari yang pelik-pelik yek? hehe.

Monday, May 12, 2014

Makan-makan Kat Restoran Tupai-Tupai.

  11 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!

Malam tu pas kami habis melawat bangcik (abg ipar) kat IJN, kami bawa mak gi makan. Actually, Abg Sham (abg ipar yang sorang lagi) yang bawa mak, kami ikut je hehe. 

Please jangan konpius dengan abg2 ipar ioulls sebab Pak Jelan ada 13 orang adik beradik! haha. 4 orang lelaki dan 9 orang perempuan. Namun, lagi dua orang telah pun dijemput Illahi, so sekarang tinggal 11 orang, which is still to be considered as crowded gilos kalau berkumpul dalam satu rumah hehe.

Oh, by the way Pak Jelan no.9 hehe. Dok ada 4 orang adik lagi bawah dia huhu. 

Ghibah & Kesannya


Assalamualaikum!

gambar hiasan

Allah telah berfirman, maksudnya;


"Dan jangan pula setengah dari kamu mengumpat yang lain, sukakah salah seroang kamu, bahawa dia memakan daging saudaranya yang telah mati (bangkai)? Maka, tentu kamu tidak suka memakannya."
 (Surah al-Hujarat:12)

Sunday, May 11, 2014

Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com

  16 comments    
categories: 

Assalamualaikum




Buat julung kalinya mama melancarkan Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com disertai  beberapa para sponsor yang hebat dengan menawarkan beberapa ganjaran yang menarik kepada para pemenang. 

Follow Blog :


Like Page :



Syarat utama :
  1. Pastikan anda follow kesemua sponsor berikut dan like page mereka.
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com
  3. Copy coding yang telah disediakandan pastekan ke dalam ruangan HTML dan publishkan.
  4. Hantarkan URL penyertaan anda di ruang komen.
  5. Giveaway ini akan berlangsung pada 10 Mei pukul 12 tengahari dan berakhir pada 20 Mei 2014 pada  12 tengahari juga.
  6. Pemenang akan diumumkan pada 25 Mei 2014 berdasarkan random

Hadiah Giveaway :
  • Tasbih Pearl x 10 pemenang 
  • Wang tunai RM 30 x 1 pemenang
  • Top up bernilai RM 5 x 5 pemenang
  • Tudung bawal berserta brooch x 1 pemenang
  • Senaskah Tafsiran Pimpinan Ar rahman x 1 pemenang
  • Sticker Homemade (2 sticker) x 1 pemenang
  • Keychain Penyu x 5 pemenang
  • Hadiah Misteri x 2 pemenang
  • Kain Baju Kurung 4M  dan Goodie beg bersama accesories x 1 pemenang
  • Tudung Bawal Plain x 2 pemenang
  • 3 Pin Tudung by Pin2it by NeenaAnuar x 3 pemenang
  • Buku Terbitan Ana Muslim bernilai RM 100 x 1 pemenang
  • Bedak Sejuk Azza's Gold Powder x 1 pemenang

Nota :

34 pemenang di cari, di harap giveway ini akan mendapat sambutan dengan meriahnya. Sekian, terima kasih.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.