Tuesday, July 29, 2014

Saturday, July 26, 2014

Friday, July 25, 2014

Alahai Anak ....

Friday, July 25, 2014 5 Comments

Assalamualaikum!


Biasa aku bagi duit belanja RM2 je kat kakak untuk bulan posa ni. Tapi, pagi semalam aku bagi dia 'terlebih' mewah sikit RM5 sebab aku takda duit kecik. 

Rupanya dia guna duit tu beli ni....




"buu..tutup mata kejap. Kakak nak bagi ibu sesuatu"

Thursday, July 24, 2014

Diari Ramadhan Kenit - Gigih Puasa!

Thursday, July 24, 2014 11 Comments

Assalamualaikum!

Dari awal lagi ibu dah cakap yang ibu takkan paksa anak-anak ibu berpuasa. Time ni anak-anak ibu berumur 7 tahun & 5 tahun. Kakak nak puasa berapa lama, ikut suka kakak. Adik nak puasa berapa lama ikut suka adik, taknak puasa langsung pun no hal!

Awal bulan haritu, kakak je yang bersemangat nak puasa. Sanggup bangun sahur walaupun dengan mata tertutup hehe. Tapi, dia bukan betul2 sahur pun, aku kejutkan dia bangun kul 6 pagi lepas azan subuh. Tak sampai hati plak nak kejutkan dia awal-awal huhu.


Mira buat duckface hehe :D

58980 Biskut Raya Berjaya Dikumpul Untuk Kempen Beramal Bersama Planta!

Thursday, July 24, 2014 4 Comments

Assalamualaikum!

Melalui kempen Beramal Bersama Planta yang dianjurkan baru-baru ini, Planta dengan kerjasama pasaraya MYDIN & GIANT telah menyeru rakyat Malaysia untuk memberikan sumbangan biskut raya buatan tangan mereka sendiri untuk disumbangkan kepada anak-anak yatim.


Adik beradik, Iziana & Iza turut menyumbangkan kuih raya buatan
tangan mereka sendiri untuk roadshow Beramal Bersama Planta.


Untuk makluman semua, Beramal Bersama Planta adalah lanjutan dari kempen Seceria Air Tangan Ibu Planta yang telah berjaya mengumpul lebih 58 980 keping biskut raya berwarna warni, melebih sasaran awal iaitu 50 000 keping biskut untuk diberikan kepada rumah anak-anak yatim terpilih seluruh Malaysia. 


Antara peserta yang gigih membuat biskut red velvet
untuk anak-anak yatim.

Beramal Bersama Planta yang bermula pada 16hb Julai sehingga 20hb Julai lepas, telah menyeru masyarakat khususnya kaum ibu untuk membuat biskut yang sedap dan berwarna warni dengan tangan mereka sendiri dan mengongsikannya bersama anak-anak yatim. 

Alhamdulillah respon yang diterima amat memberangsangkan dengan terkumpulnya lebih 58 980 keping biskut pelbagai jenis dan berwarna warni sepanjang roadshow Planta berlangsung. 

Peserta turut menulis mesej Selamat Hari Raya bagi menceriakan
lagi bungkusan biskut sebelum diserahkan kepada wakil MYDIN & GIANT.

Di roadshow Planta tersebut, kaum-kaum ibu bukan sahaja berpeluang membuat biskut raya malah mereka juga menuliskan ucapan Selamat Hari Raya dan dikepilkan bersama dalam bungkusan biskut sebelum diberikan kepada wakil MYDIN & GIANT.

Alhamdulillah dan terima kasih kepada rakyat Malaysia khususnya kaum-kaum ibu yang sudi menyumbangkan tenaga, kemahiran dan kasih sayang dalam menjayakan Beramal Bersama Planta. Semoga dengan sumbangan biskut raya ini sedikit sebanyak dapat menceriakan Syawal mereka yang kurang bernasib baik. 

Tidak lupa juga terima kasih diucapkan kepada Planta yang telah mencetuskan idea bernas serta bertungkus lumus menjayakan kempen amal ini, dengan kerjasama MYDIN & GIANT.

Sesungguhnya sumbangan anda amat bermakna buat mereka ....:)



Wednesday, July 23, 2014

Tuesday, July 22, 2014

Monday, July 21, 2014

Diari Ramadhan Kenit - Kantoi!

Monday, July 21, 2014 12 Comments

Assalamualaikum!

Time diaorg belum boleh bercakap dan reti apa-apa lagi, boleh la aku nak kelentong! Tapi, bila masing-masing dah tahu apa itu puasa, mula diri ini kalut nak cari 'port' sesuai untuk .... ehem ehem. Ehem tu makan laaaaa hehe :p

Aku cukup takut kalau time bulan posa, aku makan dan diaorg ternampak! Haaaaa memang ko saje cari nahas la time tu. Memang terus la ko kene bahan ngan anak sendiri time tu hahaha. Alaaaa tak puasa tu pun ada sebabnya kan...kannnn kannnn!

Hari tu, aku nak ehem ehem la kan...

Sunday, July 20, 2014

Pengalaman Beramal Bersama Titian Serasa Ramadhan Yeo's

Sunday, July 20, 2014 8 Comments

Assalamualaikum!




Sebenarnya ini kali kedua aku join majlis bersama Yeo's selepas majlis INI. Cuma kali ini tema majlis berlainan iaitu berbentuk Day-Out Fasting Camp bertempat di Shah Alam Convention Centre (SACC).

Alhamdulillah memang aku dah lama nantikan saat ini untuk mendekati anak-anak yatim dan membantu mereka sedaya yang aku mampu untuk menjadikan Syawal ini lebih ceria buat mereka.



Friday, July 18, 2014

Tahniah Pemenang Giveaway ECOVER! (^_^)

Friday, July 18, 2014 12 Comments

Assalamualaikum!

Alhamdulillah kurang 10 hari lagi kita nak beraya, moga persiapan raya korang berjalan lancar hendaknya. Walaupun dalam seronok-seronok nak sambut raya tu, jangan kita lupakan saudara-sadara dan rakan-rakan kita yang baru kehilangan orang tersayang dalam bulan yang mulia ini.





So, anyway hari tu kan aku ada buat review produk ECOVER ni kan. Wahhhhh! memang marveles yo! Dan sebagai menghargai pembaca-pembaca setia Nukilan Kenit, ECOVER telah bermurah hati menaja hadiah untuk simple GA aku kali ni.

Terima kasih ECOVER! (^_^)

So, shall we start? hehe. Macam yang aku cakap sebelum ni, aku akan memilih 3 pemenang bertuah dengan komen yang paling kreatif dan bernas. Siapakah pemenang itu???

Pemenang GA ECOVER


Kisah Si Diary

Saya pilih Cream Cleaner untuk membersihkan dapur yang sentiasa kotor selepas sahaja memasak..Dengan adanya Cream cleaner nie,tidak perlu lah lagi untuk menyental saki baki kotoran di dapur dan menjimatkan masa bagi wanita bekerjaya seperti saya.Dapur yang bersih mampu memberikan semangat untuk saya menghasilkan sajian yang terbaik untuk keluarga.


Nor Nazliana

Saya pilih Lemon & Aloe Vera Washing Up Liquid 1L kerana kebersihan pinggan mangkuk penting untuk penyediaan meletakkan pelbagai makanan..demi anak2 dan keluarga..ia juga perlu untuk penjagaan kesihatan sefamily....hidup sihat n bersihnya peralatan untuk dapur sendiri..jom tukar kita guna produk ecover pulak :)


Mawar Berduri

One (1) Camomile & Marigold Washing Up Liquid 1L dan dapur yang selamat penting untuk saya dan keluarga saya kerana di tempat inilah, saya akan menyediakan makanan untuk suami dan anak. Percikan minyak, tumpahan kuah atau percikan air semasa memasak biasa terjadi menyebabkan dapur kelihatan kotor.Dengan Camomile & Marigold Washing Up Liquid amat mudah untuk membersihkan dapur serta dapat mencegah bakteria seperti lipas& lalat.dengan ini kebersihan dapur terjamin.Lagi satu ia amat sesuai dengan saya yang berkulit sensitif.


Tahniah kepada 3 orang pemenang bertuah di atas!! (^_^). Cepat cakap terima kasih kat ECOVER! hehehe. Korang dikehendaki menghantar butiran peribadi seperti :

Nama:
Alamat:
No. Tel:

dan emelkan kepada saya di wanimira737@gmail.com. Butiran peribadi korang akan saya emelkan ke pihak ECOVER untuk urusan pengeposan hadiah.

Korang diberi masa sehingga hari Selasa (22hb Julai) untuk menghantar butiran peribadi kepada saya, sekiranya GAGAL saya akan membuat cabutan pemenang yang lain. So, cepat-cepat emel tau (^_^)

Kepada yang tidak berjaya jangan susah hati. InsyaAllah ada rezeki korang untuk next GA nanti k. 



TAHNIAH & SYABAS KEPADA SEMUA YANG JOIN!
SELAMAT BERPUASA



[Review] Mudahnya Membersih Dengan Ecover & Giveaway!

Friday, July 18, 2014 12 Comments

Assalamualaikum!

**ENTRI MELEKAT**
SCROLL BAWAH UNTUK BACA ENTRI TERBARU


Dalam banyak-banyak kerja rumah, yang paling aku suka buat ialah duk dapur basuh pinggan hehe. Memang sejak dari zaman anak dara lagi aku cukup suka basuh pinggan. Suruh masak tak berapa nak reti lagi, tapi kalau basuh pinggan laju je aku buat! hehe.

Tapi, aku tak nafikan kadang-kadang aktiviti membasuh pinggan ni boleh jadi stress jugak tau! Tambah stress bila kita tersalah pilih sabun cuci pinggan. Ada sekali tu, aku tersalah pilih sabun cuci pinggan, ingatkan buih banyak tu cepatla bersihnya kan tapi pinggan mangkuk aku tetap berminyak! Urghh stress tau dak!




Baru-baru ni, aku dapat peluang mencuba sendiri keberkesanan produk mencuci Ecover untuk pinggan mangkuk aku. Korang pernah dengar brand Ecover? Rangkaian produk Ecover ni memang terkenal di benua Eropah dan Amerika, dan baru-baru ini saja ia menembusi pasaran Asia.

Ecover adalah produk pembersih yang menggunakan 100% bahan semulajadi dari tumbuh-tumbuhan dan selamat untuk digunakan. Ianya mesra alam dan tidak meninggalkan sisa bahan kimia tercemar yang boleh memudaratkan kesihatan serta turut memelihara alam sekitar.


Ecover - Inspirasi Dari Alam Semulajadi, Disempurnakan Oleh Sains.

Apabila bercakap tentang keselesaan keluarga dan rumah, anda pasti akan cari produk membersih yang sesuai dan selamat. Dengan Ecover, kami telah mempelopori bidang sains dan alam semulajadi lebih 30 tahun untuk menghasilkan pencuci yang efektif, berasaskan sumber tumbuh-tumbuhan yang tidak akan mengancam anda mahupun persekitaran. 

Sejak tahun 1980, Ecover menjadi produk pembersihan rumah mesra alam yang terbaik di dunia. Ianya diperbuat dari bahan semulajadi dan mineral yang menjadikannya mampan dan super ekologi. Perlu juga diketahui bahawa produk Ecover TIDAK DIUJI KE ATAS HAIWAN

Ecover tidak hanya menitiberatkan aspek mesra alam ke atas kandungannya saja, malah ia turut menjaga dari segi pembungkusan. Ecover menyedari bahawa bahan plastik boleh mendatangkan impak negatif kepada biologi alam sekitar untuk tempoh masa yang panjang, maka mereka mengambil inisiatif menghasilkan botol yang 100% dari sumber tumbuhan dan 100% kitar semula. Dengan cara ini, pencemaran alam dalam dikurangkan.


Produk Pembersih Ecover




Produk yang aku gunakan kali ini ada 2 jenis, iaitu cecair pencuci Camomile and Marigold untuk mereka yang berkulit sensitif dan kuasa pembersih Lemon dan Aloe Vera yang akan mengilatkan pinggan mangkuk anda!





Ianya berkuasa mencuci dan menanggalkan minyak pada pinggan mangkuk dengan hanya satu kali picit saja! Dan untuk pengetahuan korang,  aku cuba picit sikit je cecair pencuci dan amazingly ia boleh bertahan dan terus mencuci sehingga habis pinggan dalam sinki tu! hehe.



Untuk pengetahuan korang, rangkaian cecair pencuci Ecover mempunyai logo Kulit Sensitif. Dihasilkan dari sumber tumbuh-tumbuhan, cecair pencuci Ecover tidak meninggalkan kesan bahan kimia ke atas kulit kita.

Paling menarik ialah air lebihan dari cucian tadi boleh kita gunakan untuk menyiram pokok dan bunga-bungaan! Jadi, ianya sama sekali memelihara kulit kita dan juga alam semulajadi.


Cecair pencuci Camomile & Marigold - RM18.90
Cecair pencuci Lemon & Aloe Vera - RM18.90





Selain cecair pembersih pinggan mangkuk, Ecover turut menghasilkan cecair pencuci untuk perkakas dapur seperti dapur memasak, sinki, lantai dan dinding. Ia juga menggunakan konsep yang sama, iaitu mencuci dan membersih dengan mudah tanpa meninggalkan bahan kimia yang berlebihan.

Mudahnya menggunakan pembersih krim Ecover ini, aku tidak perlu menyental kuat untuk menanggalkan lebihan minyak yang bertakung di atas dapur memasak. Kuasa membersih yang terdapat dalam krim pencuci ini cukup untuk membersih dan mengilatkan kembali dapurku hehe.


Cream Cleaner - RM12.80


Tak perlu picit banyak. Jimat dan ekonomik!

Membersih kini tidak lagi susah dengan adanya Ecover!


Dan hasilnya ....


Tadaaaaaa!

Selain dapur memasak, aku turut menggunakannya di tempat lain seperti ...







See?? Dapur dan bilik air korang akan lebih menyerlah dengan hanya satu botol krim pencuci Ecover 500ml! Ni kalau mak mertua tengok ni, bertambah sayang dia kat aku hehehe.

Kini kerja membersih dan mencuci di dapur tidak lagi membebankan aku. Aku pun tak perlu pening-pening lagi nak fikir pencuci mana yang sesuai untuk aku dan keluarga, sebab aku dah pun menjadikan Ecover sebagai produk pilihanku seisi keluarga.





Selain cecair pencuci yang aku gunakan di atas tadi, Ecover juga turut mempunyai rangkaian produk pembersih yang lain seperti di atas ni. Jadi, memang lengkap untuk pembersihan yang nyata di rumah korang.

Kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenai kuasa membersih Ecover ni, korang boleh layari www.ecover.com.

Rangkaian produk Ecover juga boleh didapati di pasaraya-pasaraya terpilih seperti :


  • Village Grocer (1 Mont Kiara, Sunway Giza, Bangsar Village)
  • Jaya Grocer (Bukit Jelutong, The Intermark, Empire Gallery)
  • Pasaraya Presto (Citta Mall, TTDI, Damansara Perdana)
  • Ben's Independent Grocer - B.I.G (Solaris Dutamas)
  • Pasaraya Hero (Bdr Sri Permaisuri,Seksyen 13 Shah Alam, Taman Dagang, etc.)

Atau, korang boleh dapatkannya melalui online di SINI.


*******ECOVER GIVEAWAY********

Haaa penat dah aku berceloteh kat atas tu kan hehe. So it's time for ECOVER GIVEAWAY!! Banyak sungguh kebaikan yang aku dapat dari produk Ecover ni. Memang berbaloi bukan sahaja untuk aku dan family tapi juga untuk pemilharaan alam sekitar.

Dengan pengalaman yang aku ada ni, aku nak kongsikan dengan korang, nak tak? nak tak? hehe. Aku berkenan nak bagi hadiah kat korang ni! 


Caranya mudah saja :

  • LIKE fanpage Nukilan Kenit


  • Pilih SALAH SATU produk yang korang suka dari tiga produk ini dan berikan pendapat bagaimana dapur yang selamat penting untuk anda dan keluarga anda
  1. One (1) Camomile & Marigold Washing Up Liquid 1L
  2. One (1) Lemon & Aloe Vera Washing Up Liquid 1L
  3. One (1) Cream Cleaner 500ml

  • Tak perlu buat entri segala bagai, hanya tinggalkan komen dan pendapat anda di ruangan komen di bawah. Answers can be given either in Malay or English. 

  • JANGAN LUPA sertakan juga alamat emel anda untuk dihubungi. Jawapan yang tiada emel, tidak dikira ye. 

  • Penyertaan dibenarkan SEKALI saja. Ini bagi memberi peluang samarata kepada semua. 

  • Tarikh luput ECOVER GIVEAWAY ini ialah 15hb Julai - 18hb Julai (5.00petang)


Haaaa mudah je kan? korang just pilih 1 produk mana yang korang suka (antara tiga), berikan pendapat dalam bentuk jawapan yang paling kreatif dan jika bertuah korang bakal memenangi produk Ecover

Yeayyy! terima kasih Ecover kerana sudi menaja hadiah untuk para pembaca blog Nukilan Kenit (^_^)

Aku mencari 3 pemenang bertuah kali ini! Semua maklumat aku dah kongsikan di atas, dan kalau tak cukup jugak korang boleh check-it-out kat website Ecover (^_^)


SERIKAN DAPUR ANDA DENGAN ECOVER
ALL THE BEST!



[Tragedi MH17] Gurauan Jadi Realiti.

Friday, July 18, 2014 13 Comments

Assalamualaikum!


Allahurobbi...

10 hari lagi menjelang ketibaan Syawal yang mulia pastinya takkan sama lagi bagi kita rakyat Malaysia terutamanya bagi ahli keluarga mangsa yang terlibat dalam tragedi MH17, kapalterbang penumpang MAS yang membawa lebih 280 penumpang dan 15 anak kapalnya.

Pesawat MH17 dari Armsterdam ke KL itu dikatakan ditembak jatuh malam tadi, 17hb Julai sekitar jam 10.15 malam waktu tempatan.


Thursday, July 17, 2014

Hantar Jahit Atau Beli Siap?

Thursday, July 17, 2014 20 Comments

Assalamualaikum!

Inilah bidang kuasa aku setiap tahun hehe. Bab baju raya anak-anak dan sendiri memang departmen aku. Tapi, setiap tahun pun jadi kalut sebab ni. Orang lain dah hantar dah kain pasang kat tailor masing-masing dari bulan 5 lagi! Aku je yang tak readynye ...

Tema? jangan tanya aku tema apa tahun ni. No idea! Asal sarung di badan cukup kainnya dan tutup segala ok la. Selalunya, raya ni budak-budak je yang eksitednya. 

Dah berapa tahun aku tak hantar kain jahit baju raya? Hurmmm ada 4 tahun dah kot start 2010. Kat Kuantan pun susah nak cari tailor yang berkenan di hati. Kalau ada pun kedai tailor Cina kat Jaya Gading nuuuu! Pernah sekali aku hantar kain nak buat baju Puspanita, buat baju kebaya labuh gitu. Tup tup aku kena RM90 hengget! 

Buffet Ramadhan Casa Ombak

Thursday, July 17, 2014 37 Comments

Assalamualaikum!


Kedatangan bulan Ramadhan yang ditunggu-tunggu kini sudah hampir tiba masanya. Selain menjalani ibadah puasa dan zakat, bulan Ramadhan pastinya amat sinonim dengan juadah berbuka puasa yang sentiasa menjadi daya tarikan orang ramai untuk merasai kepelbagaian hidangan dan masakan professional di restoran-restoran mahupun di hotel-hotel.

Di kesempatan ini juga, Casa Ombak turut tidak ketinggalan menampilkan promosi istimewa Buffet Ramadhan untuk para pengunjung yang ingin menikmati kelazatan dan kelainan citarasa makanannya dalam suasana penuh santai.




Kebiasaannya, orang ramai pasti akan tercari-cari tempat yang sesuai untuk berbuka puasa bersama keluarga terutama pada hari cuti.  Aspek utama yang paling dititikberatkan dalam pemilihan restoran ialah lokasi, kerana pengunjung pastinya ingin sampai ke restoran sebelum masuk waktu berbuka puasa.

Di Casa Ombak, anda tidak perlu khuatir kerana Casa Ombak terletak di lokasi strategik di tengah bandar Kuala Lumpur. Jadi, anda tidak perlu pergi lebih jauh kerana Casa Ombak juga bersedia mengalu-alukan kedatangan anda sekeluarga.


Info Ringkas Ombak Creative



Ombak Creative merupakan sebuah syarikat bumiputera yang dimiliki sepenuhnya oleh Ombak Creative Solution. Ia juga sebuah syarikat event dibawah pengurusan Casa Ombak Sdn Bhd.


Telah menjalankan pengurusan event lebih dari sepuluh tahun. Team Ombak Creative berpengalaman menguruskan catering, majlis perkahwinan, majlis korporat dan persendirian.


Ombak Creative One Stop Wedding Centre
Kredit foto : OmbakCreative.com


Selain mengurus event dan majlis jamuan dan keraian, Ombak Creative turut berperanan sebagai One Stop Wedding Centre yang turut menawarkan perkhidmatan perancang perkahwinan. Dengan pakej yang ditawarkan, Ombak Creative mampu memberikan "Your True Experience" kepada pasangan yang ingin bergelar raja sehari.
Mengenai pakej perkahwinan, antara perkhidmatan dan servis yang disediakan Ombak Creative termasuk, penjagaan diri, persiapan perkahwinan, catering & canopy, lokasi perkahwinan, pelamin tunang/nikah dan bermacam lagi servis di bawah satu bumbung.
Anda boleh layari laman web : www.ombakcreatives.com untuk pakej-pakej yang disebut tadi.

Majlis resepsi pengantin
Kredit foto : OmbakCreative.com


Birthday Party
Kredit foto : OmbakCreative.com

Jamuan dan keramaian
Kredit foto : OmbakCreative.com

Pengurusan yang cekap serta idea kreatif menjadikan Casa Ombak lokasi pilihan sekeluarga mengadakan pelbagai majlis keraian, sesuai dengan namanya OmbakCreative.
Lokasi terletak di:


Casa Ombak Banglo, 
No. 22 Jalan Damai off Jalan Ampang,
55000 Kuala Lumpur.

Merupakan lokasi event yang berkonsepkan ala garden.
Buffet Ramadhan @ Casa Ombak

Istimewa bulan Ramadhan ini, Casa Ombak tidak mahu ketinggalan dalam memberikan yang terbaik kepada para pengunjung, maka mereka turut menyediakan buffet open-stall di mana anda boleh memilih juadah berbuka puasa dan menikmatinya dengan keluarga mahupun sahabat handai dalam suasana penuh santai berkonsepkan ala garden.

Casa Ombak turut mempromosikan masakan dan hidangan ala kampung yang meriah, yang pasti menambat hati para pengunjung. Bagi anda yang rindukan masakan kampung, tentunya menu Ramadhan yang ditawarkan di Casa Ombak ini dapat memenuhi selera anda sekeluarga.

Turut tersedia instant cook stall cornerSelain juadah berbuka puasa yang lazat, Casa Ombak juga memastikan keselesaan para pengunjung yang datang berbuka puasa, di mana ruang solat juga disediakan bagi memudahkan muslimin/muslimat mendirikan solat.




Tidak lengkap rasanya promosi menu Ramadhan tanpa mengetahui harganya kan. Harga untuk buffet Ramadhan yang ditawarkan di Casa Ombak ini juga berpatutan dengan layanan dan citarasa aslinya. 

Tempahan boleh dibuat untuk individu, group dan family atau syarikat.


Dewasa : 
RM 55.00nett


Kanak-kanak : 

RM 27.00nett ( 5-12 tahun )



Kepada anda yang ingin membuat tempahan Buffet Ramadhan Casa Ombak, boleh hubungi kami segera ditalian:
Call/Whatsapp : Akma Omar (013 2680001)


Tel : 03 21818750


Call/Whatsapp : 013 624 1417


Call/Whatsapp : 012 662 1062

Website : www.OmbakCreative.com


Facebook pageOmbak Creative Page



Jadi bagi anda yang masih tercari-cari lokasi yang sesuai untuk berbuka puasa yang menyediakan masakan dan juadah yang menambat selera, pastinya Ombak Casa menjadi pilihan yang tepat untuk anda sekeluarga! 

Datanglah beramai-ramai dan  rasai sendiri pengalaman beriftar dan bersantai di Casa Ombak

Kedatangan anda amat dialu-alukan.




SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK 


SELAMAT BERBUKA PUASA BUAT MUSLIMIN DAN MUSLIMAT



Contest Duit Raya Casa Ombak ini dianjurkan oleh AkmaOmar.com, ditaja oleh Pengurus Perkahwinan Ombak CreativeLelaki KacakRoti Boom AsliCustom TshirtDenaihati.com,Inspired MagazineProfhariz.comKitePunye.comZoncinta.comJawatan Kosong Kerajaan,Exam PTD


Wednesday, July 16, 2014

Impian Suria Terserlah Dengan Fair & Lovely

Wednesday, July 16, 2014 7 Comments

Assalamualaikum!



Keyakinan adalah antara faktor utama seseorang wanita itu mampu mencapai impian yang diidamkan. Untuk tampil lebih yakin, wanita perlu berfikiran positif dan menjadi diri sendiri serta berusaha mencapai apa yang diimpikan tanpa berputus asa.

Terbaru, Fair & Lovely telah melancarkan Krim Pencerah Fair & Lovely Advanced Multi Vitamin Baharu dengan SPF15 yang menjanjikan perlindungan daripada sinaran cahaya matahari. Kaum wanita kini dapat tampil lebih yakin apabila melangkah keluar untuk mengejar impian mereka. 


Ashlee Ng memberikan ucapan alu-aluan kepada tetamu.

Anim ingin mengucapkan terima kasih kepada pihak Fair & Lovely kerana sudi menjemput Anim di majlis pelancaran Krim Pencerah Fair & Lovely Advanced Multi Vitamin Baharu dengan SPF15 yang berlangsung pada 9hb Julai lepas bertempat di Talent Lounge, Damansara Perdana, Petaling Jaya.

Majlis dimulakan dengan ucapan alu-aluan dari Pengarah Produk Penjagaan Diri, Unilever Malaysia, Ashlee Ng. Beliau mengatakan bahawa sejak tahun 1993, Fair & Lovely memberikan sepenuh komitmen dalam memberi inspirasi kepada hidup kaum wanita melalui kecantikan. Beliau berkata lagi bahawa, dengan menggunakan Krim Pencerah Fair & Lovely Advanced Multi Vitamin Baharu dengan SPF15, kin kulit wajah kaum wanita dijamin kekal cerah berseri dan dilindungi daripada sinaran terik matahari. 

Fair & Lovely telah lama menjadi jenama popular dan terbaik di kalangan masyarakat tempatan terutama kaum wanita yang mementingkan penjagaan kulit yang berkesan.




Turut hadir di majlis pelancaran tersebut ialah 3 orang personaliti yang ceria dan periang. Mereka ialah Erin Malek (pelakon), Daiyan Trisha (penyanyi & komposer) dan Shazreen Fazlynda (menghasilkan filem pendek sendiri), yang turut berkongsi pengalaman masing-masing menggunakan Krim Pencerah Fair & Lovely Advanced Multi Vitamin Baharu dengan SPF15. 

Ketiga-ketiga gadis ini juga terlibat dalam program berjudul Impian Suria Fair & Lovely yang akan disiarkan selama 6 minggu di TV3 yang akan bermula pada 13 Ogos sehingga 17 September 2014. Program ini memaparkan tentang Krim Pencerah Fair & Lovely Advanced Multi Vitamin Baharu dengan SPF15 yang membantu wanita meningkatkan keyakinan diri dan mengejar impian masing-masing. 






Krim Pencerah Fair & Lovely Advanced Multi Vitamin Baharu dengan SPF15 

  • Krim Pencerah Fair & Lovely Advanced Multi Vitamin Baharu dengan SPF15 diperkaya dengan multi vitamin kompleks yang bukan sahaja melembapkan kulit tetapi turut mencerah, serta mengurangkan kecelaan dan tona kulit tidak sekata.
  • Selain daripada vitamin, krim ini mengandungi SPF15 yang bertindak memastikan kulit anda sentiasa dilindungi daripada pancaran sinar UV yang berbahaya.



  • Buat pertama kalinya, para pengguna boleh mendapatkan kulit yang cerah bagaikan rawatan pakar-pakar. Ia menggabungkan vitamin B3, C & E, krim ini membantu wanita menangangi 6 masalah kecerahan wajah :
  1. Kecelaan kulit bagaikan rawatan laser
  2. Kulit perang bagaikan rawatan melicinkan kulit
  3. Kulit kusam bagaikan rawatan pengelupasan'
  4. Lingkaran bawah mata bagaikan rawatan antioksidan
  5. Pencerahan kulit bagaikan masker bervitamin
  6. Kecerahan dilindungi daripada sinaran matahari



Di majlis pelancaran itu juga, disediakan juadah berbuka puasa untuk para tetamu. Anim sempat jugalah merasa makanan di restoran Talent Lounge ni hehe. 




Baru perasan dalam gambar yang Anim makan separuh pinggan je hari tu hehehe. Sangatla nak jaga badan uolsss....kononnnnn! :p

Anyway, the food was ok.




Dan, sebagai tanda kenang-kenangan Anim turut diberikan cenderahati berupa Pembersih Muka Fair & Lovely Advanced Multi Vitamin dan Krim Pencerah Fair & Lovely Advanced Multi Vitamin Baharu dengan SPF15. Tak lupa juga, Fair & Lovely telah mengabadikan gambar Anim bersantai penuh ceria. 

Cer tengok kat gambar sebelah tu hehehe.

Thanks Fair & Lovely for this good opportunity. Pada anda yang masih tercari-cari krim pencerah dan penjagaan kulit yang sesuai dengan anda, mungkin anda boleh mencuba Krim Pencerah Fair & Lovely Advanced Multi Vitamin Baharu dengan SPF15 hari ini.


Kalau Tak Kerana Suami ....

Wednesday, July 16, 2014 14 Comments

Assalamualaikum!

La ni dah kecoh satu Malaya perihal video amukan seorang wanita yang keretanya tergesel oleh kereta milik seorang uncle di Kuantan kalau tak silap aku. Tapi, aku bukan nak citer atau viralkan lagi video provokasi tu. Cuma aku nak kongsikan di sini satu pengalaman yang lebih kurang sama macam apa yang dihadapi oleh wanita dan uncle ni.

Alkisah berlaku pada awal Ramadhan hehe.

Petang tu macam biasa la, Federal jem sampai ke Midvalley. Pak Jelan drive macam biasa mengharung jalan penuh sesak dengan kereta dan lori yang berhimpit-himpit tak ikut lorong.

Ada yang ikut lorong kecemasan, ada yang buat bodo tak bagi signal nak tukar lane, ada yang pegang henset sambil memandu. 

So, jalan memang jem dari TUDM Sg. Besi ke Loke Yew. Kereta pun gerak semput-semput je sebab banyak kereta nak masuk Jalan Pudu. Ada jugak yang kuangajo pintas dari kanan terus masuk lane kiri ke susur keluar Jalan Pudu ... haihhh sabo je la.

12 Tips Kekal Sihat Di Bulan Ramadhan

Wednesday, July 16, 2014 8 Comments

Assalamualaikum!

Alhamdulillah kita dah pun melangkah ke minggu kedua bulan Ramadhan. Harap korang semua masih bertenaga dan bersemangat meneruskan perjuangan di bulan penuh rahmat ini.

Melalui pemerhatian aku ramai antara kita yang mungkin agak kelihatan penat dan tidak bermaya sepanjang Ramadhan ini. Namun BUKAN SEMUA ye! 

Alasannya .... sebab puasa!

No... fasting can't never get you exhausted whatsoever. It's how you manage your time and what food you take to sustain your energy. Wahhhh! speaking plak iolss pagi-pagi ni ekekeke.

This is when the tips come in! (^_^)

12 Tips Untuk Kekal Sihat Sepanjang Ramadhan.

Meh sini aku kongsikan tips-tips berguna yang kita semua boleh amalkan untuk kekal sihat dan bertenaga sepanjang bulan Ramadhan ni:





See! it's all about time management and what kind of food we take during sahur and iftar (breaking fast). Bukan itu saja, bulan puasa pun kita kena maintain our exercise routine. Jangan disebabkan alasan kita berpuasa, maka kita tak boleh nak spend a little time for light exercise.

Semoga tips2 ini dapat membantu kita bergerak sentiasa cergas dan aktif walaupun dalam bulan Ramadhan. Ingat! jangan jadikan alasan berpuasa sebagai penghalang untuk kita melangkah maju ke hadapan.

Selamat mencuba!
(^_^)


Khidmat pesanan masyarakat sihat oleh Gaviscon ini dibawakan oleh rusukiri.blogspot.com


Follow Us @soratemplates