ruangiklan
ruangiklan

Saturday, July 26, 2014

Kerna Kasih Sayang Dan RahmatNYA .....


Assalamualaikum!

Kalau dikenang balik insiden semalam, macam-macam yang aku rasa. Nak nangis ada, cuak ada, geli hati pun ada. Seronok bila bos bagi cuti half day dan terujanya anak2 nak balik kampung sambut raya ngan atok & wan. Dan, kemudian musibah itu berlaku huhu.


Friday, July 25, 2014

Terima Kasih Bos! (^_^)


Assalamualaikum!




Amboiii kemain lagi berterima kasih kat bos ye. Mentang-mentang la hari ni last day keje sebelum bercuti panjang, masing-masing tentu dah eksited nak pulang berhari raya di kampung kan hehe. 

Alahai Anak ....

  5 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Biasa aku bagi duit belanja RM2 je kat kakak untuk bulan posa ni. Tapi, pagi semalam aku bagi dia 'terlebih' mewah sikit RM5 sebab aku takda duit kecik. 

Rupanya dia guna duit tu beli ni....




"buu..tutup mata kejap. Kakak nak bagi ibu sesuatu"

Thursday, July 24, 2014

Diari Ramadhan Kenit - Gigih Puasa!


Assalamualaikum!

Dari awal lagi ibu dah cakap yang ibu takkan paksa anak-anak ibu berpuasa. Time ni anak-anak ibu berumur 7 tahun & 5 tahun. Kakak nak puasa berapa lama, ikut suka kakak. Adik nak puasa berapa lama ikut suka adik, taknak puasa langsung pun no hal!

Awal bulan haritu, kakak je yang bersemangat nak puasa. Sanggup bangun sahur walaupun dengan mata tertutup hehe. Tapi, dia bukan betul2 sahur pun, aku kejutkan dia bangun kul 6 pagi lepas azan subuh. Tak sampai hati plak nak kejutkan dia awal-awal huhu.


Mira buat duckface hehe :D

58980 Biskut Raya Berjaya Dikumpul Untuk Kempen Beramal Bersama Planta!

  4 comments    
categories: , ,

Assalamualaikum!

Melalui kempen Beramal Bersama Planta yang dianjurkan baru-baru ini, Planta dengan kerjasama pasaraya MYDIN & GIANT telah menyeru rakyat Malaysia untuk memberikan sumbangan biskut raya buatan tangan mereka sendiri untuk disumbangkan kepada anak-anak yatim.


Adik beradik, Iziana & Iza turut menyumbangkan kuih raya buatan
tangan mereka sendiri untuk roadshow Beramal Bersama Planta.


Untuk makluman semua, Beramal Bersama Planta adalah lanjutan dari kempen Seceria Air Tangan Ibu Planta yang telah berjaya mengumpul lebih 58 980 keping biskut raya berwarna warni, melebih sasaran awal iaitu 50 000 keping biskut untuk diberikan kepada rumah anak-anak yatim terpilih seluruh Malaysia. 


Antara peserta yang gigih membuat biskut red velvet
untuk anak-anak yatim.

Beramal Bersama Planta yang bermula pada 16hb Julai sehingga 20hb Julai lepas, telah menyeru masyarakat khususnya kaum ibu untuk membuat biskut yang sedap dan berwarna warni dengan tangan mereka sendiri dan mengongsikannya bersama anak-anak yatim. 

Alhamdulillah respon yang diterima amat memberangsangkan dengan terkumpulnya lebih 58 980 keping biskut pelbagai jenis dan berwarna warni sepanjang roadshow Planta berlangsung. 

Peserta turut menulis mesej Selamat Hari Raya bagi menceriakan
lagi bungkusan biskut sebelum diserahkan kepada wakil MYDIN & GIANT.

Di roadshow Planta tersebut, kaum-kaum ibu bukan sahaja berpeluang membuat biskut raya malah mereka juga menuliskan ucapan Selamat Hari Raya dan dikepilkan bersama dalam bungkusan biskut sebelum diberikan kepada wakil MYDIN & GIANT.

Alhamdulillah dan terima kasih kepada rakyat Malaysia khususnya kaum-kaum ibu yang sudi menyumbangkan tenaga, kemahiran dan kasih sayang dalam menjayakan Beramal Bersama Planta. Semoga dengan sumbangan biskut raya ini sedikit sebanyak dapat menceriakan Syawal mereka yang kurang bernasib baik. 

Tidak lupa juga terima kasih diucapkan kepada Planta yang telah mencetuskan idea bernas serta bertungkus lumus menjayakan kempen amal ini, dengan kerjasama MYDIN & GIANT.

Sesungguhnya sumbangan anda amat bermakna buat mereka ....:)



Wednesday, July 23, 2014

Iftar Di Bangi Golf Resort


Assalamualaikum!

Sebelum ni kalau aku tak masak, kami akan berbuka puasa dengan makanan dari bazar ramadhan. Tapi, tahun ni alhamdulillah kami sekeluarga dapat merasa berbuka di restoran. Bukan jakun sangat pun, tapi happy la sebab dapat tunaikan hajat anak-anak yang teringin nak makan sedap-sedap sikit.


Tuesday, July 22, 2014

[Kelas Menjahit] Ukur & Gunting



Assalamualaikum!

Minggu kedua kita main ukur-ukur dan gunting ye hehe. Awal minggu aritu, masing-masing dah pro amik ukuran di badan, jadi Kak Gee nak ajar pulak ukur di atas kertas minyak. lepas tu gunting!

Part ni ok senang jeeee! wahaha. Takat amik pembaris ukur atas kertas minyak pastu gunting...sapsapsoi maaa! hehe.

Briged al-Qassam 'Menyerang' Blog


Assalamualaikum!



Monday, July 21, 2014

Diari Ramadhan Kenit - Kantoi!


Assalamualaikum!

Time diaorg belum boleh bercakap dan reti apa-apa lagi, boleh la aku nak kelentong! Tapi, bila masing-masing dah tahu apa itu puasa, mula diri ini kalut nak cari 'port' sesuai untuk .... ehem ehem. Ehem tu makan laaaaa hehe :p

Aku cukup takut kalau time bulan posa, aku makan dan diaorg ternampak! Haaaaa memang ko saje cari nahas la time tu. Memang terus la ko kene bahan ngan anak sendiri time tu hahaha. Alaaaa tak puasa tu pun ada sebabnya kan...kannnn kannnn!

Hari tu, aku nak ehem ehem la kan...

Sunday, July 20, 2014

Pengalaman Beramal Bersama Titian Serasa Ramadhan Yeo's


Assalamualaikum!




Sebenarnya ini kali kedua aku join majlis bersama Yeo's selepas majlis INI. Cuma kali ini tema majlis berlainan iaitu berbentuk Day-Out Fasting Camp bertempat di Shah Alam Convention Centre (SACC).

Alhamdulillah memang aku dah lama nantikan saat ini untuk mendekati anak-anak yatim dan membantu mereka sedaya yang aku mampu untuk menjadikan Syawal ini lebih ceria buat mereka.



Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.