ruangiklan
ruangiklan

Friday, August 08, 2014

Aktiviti Wajib Bila Balik Kampung!


Assalamualaikum!

Aktiviti wajib aku setiap kali balik kampung. Tangan ni mesti nak berkebun! Eh, syok la berkebun, terasa klimaksnya bila ko berjaya bersihkan semak-semak kat kebun atok tu wahahaha :p

Balik raya minggu lepas pun aku tak lepaskan peluang memeluhkan diri dengan aktiviti membersihkan kebun abah dan belakang umah. Boring giler asyik duk dalam umah layan citer kat astro yang dah berapa kali punyer ulang ntah sambil kunyah kuih tart mak sampai habis sebalang! hehe.

Tak boleh jadiiii.... kene eksais!

Thursday, August 07, 2014

Cek Dah Sampai!

  17 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!




Dah selamat aku bank-in kan tengahari tadi. Ini cek kedua aku dari Nuffnang, hasil dari video Blogbuster Campaign yang kami anak beranak buat dalam bulan Mei lepas hehe. Syukur alhamdulillah, rezeki anak-anak la tu.

Terima kasih pada korang yang dah tengok video kami tu ye hehe. Suke tak? hehe. 

TerDELETE Pulak!

  5 comments    
categories: 

Assalamualaikum!




Andai dapatttt kuundurkan putaran dunia .... 
Ingin ku ubah semula kata-kata dan tingkahlakuku...

Huwaaaaaa! acaner aku boleh careless ni! >.<

Mohon ampun dan maaf pada kengkawan yang mengomen di entri aku di SINI tadi. Tak sengaja jari jemari runcing aku ni boleh tersasar menekan button 'delete' instead of 'publish'. 

Huwaaaaa! T___T

Yang aku ingat mama +Norhasniza Khalid punyer komen dan dua orang rakan lagi yang datang. Dah la aku tak sompek layi nak terjah blog diaorg huhu. 

Maafkan hamba ye teman-teman. Harap korang tak marah atau berkecil hati >.<

Serius rasa cuak giler bila tertekan button delete tu. Inilah first time aku terkena! Huwaaaaaa! 

Hurmm nak wat cam maner ...redho je la :(



[Kelas Menjahit] Leher


Assalamualaikum!




Dah masuk minggu ke 3, kami belajar cara nak buat leher pulak. Nampak senang, tapi agak mencabar jugak bagi aku yang baru pertama kali nak buat ni hehe. 

Wednesday, August 06, 2014

Nak Jadi Pereka Fesyen Pulak?


Assalamualaikum!




Macam-macam akai anak ibu ni. Memang tak reti duk diam gayanye, ade je benda nak dibuatnya. Tak serupa ibu langsung time kecik-kecik dulu hehe.

Malam tadi ini keje dia. Kata ada homework, bila dah siap suruh dia tunjukkan kat ibu. Alih-alih dia tunjuk sketch ni pulak hehehe. Laaaaaaa ... nak jadi designer pulak dah ke! 

Siapa Pelakon Tu?



Assalamualaikum!

Lama aku tak menjenguk si Nuffie, jadi seeloknya masa yang terluang ni aku isikan dengan menjengah sekejap perkhabaran blog aku di sana hehe.

Macam-macam keyword yang aku dah jumpa kat sini. Yang pelik, yang sangat pelik dan super pelik pun ada! Nak tau, sila godek sendirian berhad ye, aku dah sediakan kat label tu korang klik aje kat 'Keyword Pelik!' :D


Tuesday, August 05, 2014

Air Tangan Mak Di Pagi Raya


Assalamualaikum!


Baru seminggu lepas aku menikmati masakan dari air tangan seorang mak yang sangat kurindui. Seminggu duduk kampung masih tak puas rasa hehe.

Bila mak tahu aku beraya kat kampung lagi tahun ni, kemain semangat mak masakkan untuk kami semua. Ye la, nak buat sengsorang mana larat weh. Penat mak masak tapi sorang anak pun tak timbul di pagi raya kan. Jadi, alhamdulillah tahun ni rezeki kami sekeluarga sekali lagi dapat beraya ngan mak & abah.


Padah Cuti Lama Sangat!


Assalamualaikum!


Kuala Lumpur - Gara-gara cuti sekolah yang agak panjang dan faktor terlampau seronok berada di kampung sempena Aidilfitri baru-baru ini, seorang ibu terpaksa menenangkan anaknya yang merengek-rengek kerana tidak mahu ke sekolah. Anak kedua dari dua beradik itu mula menunjukkan perangai apabila dikejutkan ibunya pagi ini untuk bersiap ke sekolah.

Menurut aduan yang dibuat oleh ibunya, beliau telah pun mengingatkan anak keduanya itu bahawa dia perlu hadir ke sekolah pagi ini memandangkan hari Isninnya mereka telah pun bercuti. Namun, apabila si ibu mengejutkan anaknya dari tidur, dia mula menangis dan merayu tidak mahu ke sekolah.

Berdiri Teguh Bersama Palestine

  3 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!


Masuk hari ke 25 dan bumi Gaza terus dibedil tanpa perikemanusiaan oleh tentera zionis laknatullah. Pun begitu, tiada sesuatu di dunia ini yang boleh berlaku melainkan dengan keizinan Allah s.w.t. Dan, begitu besar rahmatNya, pasukan Briged al Qassam dapat memerangi tentera kuffar yang kini bertarung dalam ketakutan yang amat dashyat!

Allahuakbar!


Monday, August 04, 2014

Bola Hanya Untuk Budak Lelaki?


Assalamualaikum!

Start kakak & adik boleh berjalan di umur seawal 10 bulan lagi, aku dah belikan diaorg bola mainan yang corak-corak kartun tu untuk ditendang. Bola tu la yang dilambungnya, ditendangnya, dipeluknya dan dibawa lari ke hulu hilir keliling kuarters di Kuantan.

Tapi, bila masing-masing dah besar sikit kalau diaorg tunjuk nak bola kat toy store tu kitaorg cakap, "hish! bola tak mo la. Tu untuk budak lelaki". Cliche la sangat kan!


Corat Coret Aidilfitri 2014


Assalamualaikum!

Wahhh! hampir seminggu dah kita berada dalam bulan Syawal. Masih dalam mood beraya ke? Okla tu asalkan bersederhana. Jangan overdose ok hehe. Seperti tahun-tahun lepas, tahun ni alhamdulillah sambutan raya di kampung halaman sangat best!

3 hari sebelum raya aku dah berlepas pulang ke kampung. Dalam seronok nak balik tu, aku diduga dengan musibah kecil dalam perjalanan. Tapi berkat redho dan muhasabah diri bahawa rezeki itu datang dari Allah, tak disangka-sangka Allah gantikan yang lebih baik untukku. Alhamdulillah ...

Ok berbalik kepada cerita pagi raya ....




Sunday, August 03, 2014

Cerdik Sungguh Kan!


Assalamualaikum



Nak nanges pun ade T__T

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.