ruangiklan
ruangiklan

Friday, August 15, 2014

Siapa Abu Lu’lu’ah al-Farisi al-Majusi?

  10 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Sangat jarang kita mendengarkan nama atau melihatnya atau mengkaji tentangnya. Adakah dia sahabat Nabi s.a.w? Apakah yang dilakukan beliau pada zaman sahabat baginda? Semoga informasi ini membantu kita memahami kebenaran.



sumber : google

Thursday, August 14, 2014

Telegram & Twitter

  14 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!




Akibat pengaruh rakan sebaya, akhirnya aku terjebak dengan dua media sosial ni! hehehe. 2 hari lepas, Kak Tun berjaya mempengaruhi aku untuk install Telegram kat Moto G aku ni. Kak Tun cakap, benda sama je macam What'sApp tu. Lagipun, kat opis ni ramai yang dah install Telegram, so why not aku serabutkan lagi Desktop henpon aku ngan Telegram ni pulak kan :p

Wednesday, August 13, 2014

Dah Senang Nak Lagi Senang?

  14 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!




Tadi aku ke bank sekejap bank-in kan cek untuk akak aku. Kebetulan mata aku terpandang ke cheque drop box di atas ni. Tak sorang pun gi beratur kat situ masukkan cek.

[Kelas Menjahit] Kasi Cantum Semua!


Assalamualaikum!




Walaupun time ni puasa, kami masih bersemangat meneruskan kelas menjahit ni hehe. Berkobar-kobar masing-masing nak menyiapkan tugasan. Kali ni kami belajar cara nak cantumkan pesak, lengan dan kekek dengan badan. 

Mencabar wooo! Ni la pertama kali aku nak merasa belajar cara nak cantumkan bahagian-bahagian ni sumer. Walaupun senang je nak jahit guna mesin, tapi Kak Gee suruh kitaorg jahit jelunjur dulu untuk bagi kitaorg faham bahagian mana yang perlu dijahit dan dicantumkan.

Tuesday, August 12, 2014

Kari Ayam Kampung


Assalamualaikum!


Memang dah jadi kebiasaan, tiap kali balik kampung mak pasti akan masakkan lauk berasaskan ayam kampung untuk anak-anak & cucu-cucu tersayang. Dan, tiap kali nak balik KL mesti dibekalkannya ayam sekor sorang untuk dibawa balik dan masak di rumah masing-masing.

Kari ayam kampung yang aku masak ni biasa-biasa je. Takda masuk rempah special pun tapi diakui syiokkk! hehe. Ni testimoni dari anak-anak aku sendiri, biasa kalau dengar "kari", oohh tak mo la! Pedas! Tapi, bila aku suapkan diaorg nasi ngan kari ayam kampung ni, baru diaorg tau langit tu tinggi ke rendah! hahaha :p


Monday, August 11, 2014

Block Youtube


Assalamualaikum!


Hebatnya budak-budak sekarang ni, kalau kita bagi seketul henpon kat diaorg pasti diaorg tahu macam mana nak guna dari A-Z tanpa refer mana-mana buku, betoi dak! 

Tapi, aku tak nafikan kadang-kadang aku risau kalau-kalau diaorg tersalah godek apa yang ada dalam henpon tu. 


Buku Wang Saku


Assalamualaikum!




Berbulan lepas cikgu dia bagi buku ni pada semua murid di sekolah. Aku ingatkan dia gi beli kat bookshop sekolah. Aku rasa dah banyak duit pusaka yang dia bagi kat nyonya bookshop tu sejak awal tahun ni hehehe.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.