Sunday, August 31, 2014

Bila Si Kecil Mengkritik!

Sunday, August 31, 2014 4 Comments

Assalamualaikum!




Amboii lantang sungguh anak dara ni! Tak padan yang kecil dah pandai nak mengkritik hasil kreativiti orang lain huhu. 

Alkisah pagi tadi, rancangan Safiyya di TV9 ada tunjukkan pakaian busana fesyen yang agak ..err ... menjolok mata! Aku tak cakap apa, cuma memerhatikan gelagat Mira yang dari tadi dok geleng kepala sambil memuncungkan mulut. 

Salam Merdeka Ke-57 Untuk Malaysia!

Sunday, August 31, 2014 10 Comments

Assalamualaikum!


Syukur alhamdulillah, tahun ni sekali lagi kita berpeluang menyambut hari paling bersejarah bagi negara kita. Dah 57 tahun dah negara kita merdeka dari penjajahan kuasa Barat & Timur. Aikkk! bukan Barat je ke yang jajah kita, apasal masuk negara Timur sekali? Dah tu ... Jepun tu bukan negara dari Timur ke dik non? hehe.


Saturday, August 30, 2014

Pengalaman Baru!

Saturday, August 30, 2014 10 Comments

Assalamualaikum!




Semalam kali pertama aku menjejakkan kaki di area Uptown Damansara. Memula Pak Jelan ingat, Uptown Damansara ni dekat Seksyen 24 Shah Alam tu. Tu pun dipanggil Uptown Damansara jugak hehehe. Bila aku tunjuk Google Maps kat mana sebenarnya, baru dia faham. 

Thursday, August 28, 2014

Terima Kasih Sifu!

Thursday, August 28, 2014 16 Comments

Assalamualaikum!


Sebenarnya, ini bukan kali pertama aku minta pandangan, idea, nasihat dan tuto pasal blog dari beliau. Jujur aku katakan, sebenarnya aku sangat 'hijau' dalam dunia blog ni. Terlalu banyak kekurangan di sana sini yang perlu aku perbaiki terutama dalam bab coding.

Masa mula-mula nak berjinak buat blog dulu, banyak blog yang aku jadikan sebagai rujukan dan setiap kali aku tak faham sesuatu tuto tu atau aku dah try buat tapi tak menjadi, bila aku PM orang tu nak tanya, orang tu buat dekkkkkk je! Senyap tak berbunyi!

6 Perkara Yang Patut Diketahui Bila Anak Berusia 7 Tahun

Thursday, August 28, 2014 5 Comments

Assalamualaikum!


Membentuk sahsiah dan keperibadian anak-anak seawal usia mereka 7 tahun antara tugas paling mencabar bagi kita yang bergelar ibu dan ayah. Bukan mudah nak melentur dan mencorak karakter anak di awal usia yang baru nak memahami erti dan hakikat kehidupan yang sebenar. 

Sebagai ibubapa, kita pasti ingin anak-anak kita menjadi insan yang terbaik samada dalam pelajaran mahupun kehidupan. Sebab itu, didikan awal dalam keluarga penting sebagai permulaan untuk menjadi insan yang hebat luaran dan dalamannya.

Wednesday, August 27, 2014

Tambah Susu Ibu Dengan Umma Lacto

Wednesday, August 27, 2014 12 Comments

Assalamualaikum!


Susu ibu merupakan susu paling berkhasiat yang dihasilkan secara semulajadi dalam tubuh ibu untuk memenuhi keperluan nutrisi bayinya. Penghasilan susu badan yang optimum dapat memastikan proses tumbesaran yang baik serta sebagai nutrisi lengkap untuk bayi terutama dalam tempoh 2 tahun pertama tumbesarannya.

Namun bukan semua ibu-ibu dapat mengekalkan momentum pengaliran susu dalam tubuh untuk jangkamasa yang lama. Kadang-kadang hanya sempat menyusukan anak untuk dua bulan sahaja! Faktor tekanan dan masalah kesihatan menjadi penyebab kepada masalah kurang susu, seterusnya ibu terpaksa memberi bayi mereka susu formula sebagai ganti.

Dan ini pasti akan menjejaskan sistem imunisasi dan menimbulkan masalah alahan kepada bayi.




Untuk mengatasi masalah ini, Legacy Secret telah menghasilkan satu rumusan khas untuk kaum ibu yang menyusukan anak. Produk Umma Lacto ini adalah kombinasi dari 19 jenis bahan semulajadi yang disatukan menjadi rumusan berkhasiat untuk kaum ibu.




Umma Lacto dihasilkan bukan sekadar berfungsi menambah dan meningkatkan kualiti susu ibu, tetapi produk yang bernaung di bawah label Legacy Secret ini turut memberikan kelebihan seperti :

  • membantu pengeluaran susu ibu dan memperbanyakkan susu ibu
  • memberi ibu rasa kenyang berpanjangan
  • membekalkan tenaga untuk ibu sepanjang hari
  • membantu membekalkan zat besi dan mineral secukupnya kepada ibu dan bayi
  • membantu mengelakkan sembelit
  • membantu kesihatan perut dan kolon
  • sebagai prebiotik ibu dan anak
  • membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.
  • membantu mengurangkan risiko jaundis kepada bayi
  • membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan
  • membantu membekalkan kalsium dan menguatkan tulang ibu selepas bersalin
  • membantu mencantikkan kulit ibu selepas bersalin
  • membantu membuang angin dalam badan dan mengelakkan kembung perut







Dengan Umma Lacto, pengalaman menyusukan pastinya akan menjadi lebih indah dan bermakna buat ibu dan anak. Bukan sahaja hubungan kasih sayang dapat dieratkan, kesihatan ibu dan anak turut terjaga. 

Umma Lacto

Harga Sekotak : RM60

*Promosi terbaru dari Umma Lacto, beli dua kotak PERCUMA 1 kotak dengan harga hanya RM120! ^^


Semoga dengan terhasilnya produk Umma Lacto ini, kaum ibu dapat meneruskan impian mereka untuk memberikan yang terbaik buat si kecil. Jom dapatkan segera di pengedar-pengedar yang sah berdekatan anda atau boleh layari LegacySecret.Com




Untuk makluman anda selain Umma Lacto, Legacy Secret turut mempunyai beberapa produk kesihatan lain seperti Harum Malam & B'Vite yang telah mendapat banyak respon positif dari pengguna-penggunanya.

Dan sebagai langkah keselamatan, Legacy Secret telah menyediakan beberapa ciri keselamatan pada produk mereka untuk memastikan pengguna mendapat produk yang betul dan original.


Antara cara mengenal pasti ciri-ciri keselamatan produk Legacy Secret


1. Pengesahan Melalui Visual
Lihat perkataan “LS”dari sudut serong 15 darjah




2. Pengesahan Melalui Sentuhan
Cetakan timbul yang dapat dirasa menggunakan jari




3. Pengesahan Melalui QR Wechat
Imbas kod produk dan info akan diberikan






PERINGATAN !!!

  1 QR kod hanya boleh di imbas 5 kali sahaja .
  Sekiranya melebihi had, anda akan diberikan no telefon syarikat kami untuk pengesahan produk.
  Pastikan beli barangan original kerana takut akan kesan sampingan.

Wechat ID : harummalam


Tutorial Masukkan Google Form Dalam Entri

Wednesday, August 27, 2014 9 Comments

Assalamualaikum!


Lamanya aku tak berbicara pasal coding-coding blog ni kan hehe. Sebenarnya, aku bukan pro sangat bab-bab coding ni. Ilmu yang aku dapat ni pun secara tak sengaja timbul hasil dari perbincangan aku dengan seorang rakan dan juga otai dalam dunia blog!

Aihh segan plak nak mengaku sebagai rakan, bukan sebab malu sebab dia blogger!! Hey, aku pun blogger juga walaupun sekadar picisan huhu. Aku segan sebab dia sudah pangkat senior dalam dunia blog, dan ilmunya berkaitan ilmu blogspot ni dah setinggi Gunung Everest. Aku ni ha kaki bukit pun tak sampai lagi hehehehe ^^

Tuesday, August 26, 2014

Misi Menyelamat ... Errr

Tuesday, August 26, 2014 15 Comments

Assalamualaikum!


Pagi tadi ....

Turun dari kereta, gi thumb-print dan kuar semula ke MPC beli makanan. Lalu bawah pokok besar, aku terdengar bunyi "criiittt!criiittt!criitttt!" dekat celah pokok tu. Eh cengkerik ni, boleh pulak ko berbunyi di sini. Suke la ko hujan dah berenti ye. 

Terus berjalan tinggalkan pokok dan bunyi tu.

Balik dari MPC, lalu kat bawah pokok tu lagi. "Crittt!criiiitt!criiitttt!!" kali ni lebih kuat dari tadi. Aku tengok juga kat pokok tu, eh apasal cengkerik ni kuat nau bunyi dia. Mata dok 'teraba-raba' cari bunyi cengkerik bising tu. 

Sekali .....

10 Bentuk Kreatif Yang Boleh Dibuat Dengan Getah Rambut!

Tuesday, August 26, 2014 8 Comments

Assalamualaikum!




Bila dah terlampau boring duk dalam umah, getah rambut pun boleh dijadikan bahan mainan! hehe. Gitulah agaknya bila sel-sel otak berhubung kan. Rupanya, kesini duit belanja dia perabihkan. Satu enam posen, dalam beg dok 3-4 getah rambut begini. Bila tanya, belikan untuk adik sekali katanya.

Yo la tu!

Monday, August 25, 2014

Ayam Kampung Masak Lomak Cili Api

Monday, August 25, 2014 14 Comments

Assalamualaikum!


Sapa suka makan podeh-podeh sini? Ni den nak kongsi resepi paling den suko tiap kali balik kampung hehe. Mak den memang terer masak lomak cili api ni. Abah den pulak memang 'hantu' makan podeh hahaha, kalau tak podeh tak nikmat makan kato eh :D

Ahhh! sudah la tu ... tergeliat lidah aku speaking nogori hehe. Kali ni aku nak share masakan special berasaskan ayam kampung. Ayam mana lagi kalau bukan ayam yang mak aku bela laa hehe. Hoi! ni sedap niiiii! Licin anak-anak aku makan ngan nasi dan kicap hehe. 



Peluang Anda Miliki Produk Ecover!

Monday, August 25, 2014 18 Comments

Assalamualaikum!


Sejak aku buat review mengenai produk Ecover dan adakan kontes serentak di blog, banyak respon positif yang aku dapat tentang produk Ecover ni.

Sebagai menghargai pembaca² Nukilan Kenit, Ecover sekali lagi bermurah hati nak memberikan korang korang dan korang yang bertuah untuk mencuba sendiri produk pembersih Ecover 100% dari sumber alam semulajadi ....for FREE!!! Hoh, ohsem giler kan!! kan!! kan!! hahaha :D

Bagi korang yang baru pertama kali nak mencuba produk Ecover, inilah peluangnya! Just lengkapkan google form di bawah entri ni dan 30 ORANG PERTAMA yang berjaya melengkapkannya bakal memiliki 100ml sampel cecair pembersih ECOVER secara PERCUMA!! Korang yang tak menang kontes bersama Ecover hari tu pun boleh mencuba! ^^





Haaaa cantik tak banner yang aku buat ni? hahaha. Penat aku design ni dik non! kasila tepukan gemuruh kuat sikit hehehehe. Aku dan Ecover dah bersemangat nak bagi korang FREE produk Ecover ni tau. InsyaAllah korang akan berpuas hati dengan hasilnya.

Cakap pasal puas hati, aku ada baca beberapa feedback dari rakan yang telah memenangi kontes bersama Ecover ni. Antaranya, korang boleh terjah SINI dan baca pengalaman beliau sendiri bersama Ecover! ^^

So, ape tunggu lagi guys! isikan butiran korang dalam google form di bawah ni sekarang dan kalau sudi komen "saya dah isi!" kat ruang komen entri ni. Tapi, ini khas untuk pembaca di Malaysia je tau, kalau tak jenuh pulak Ecover nak uruskan postage untuk yang jauh-jauh nun hehehe.

Harus diingat, tarikh penebusan adalah SEHINGGA 31hb Ogos 2014 atau cukup 30 orang yang melengkapkan google form di bawah. Lepas tu, aku tutup borang ^^


Thanks for your support! ^^


Boleh juga klik SINI dan isi butiran anda! ^^


Saturday, August 23, 2014

iPhone 5s gajet impian setiap blogger

Saturday, August 23, 2014 11 Comments

Assalamualaikum!


Dalam banyak-banyak kontes anjuran blog Denaihati.com yang aku join, kontes gajet impian ni la yang paling mencabar fizikal dan mental aku. Mana taknya, tarikh luputnya esok baru malam ni aku nak draf, siapkan dan hantar!

Kalau ikutkan diri ini, memang tiada apa yang boleh aku ceritakan mengenai gajet impian iPhone 5s yang menjadi rebutan dan impian ramai. Mungkin memiliki sebuah sepertinya sama bahagianya dengan memiliki satu set barang kemas Habib Jewels. 

Sepertimana aku tidak pernah bermimpi untuk memiliki iPad sebelum ini, sama juga la saat ini yang aku rasakan, mungkin juga aku tidak bisa memiliki iPhone 5s ni. Tapi, rezeki itu rahsia Allah kan.





Aku tidak berapa mahir dengan teknikalnya, tapi itu aku akan belajar once aku dapat iPhone 5s aku sendiri nanti, dari kontes ini atau dari sesiapa yang sudi nak menghadiahkan aku sebiji hehe. Tapi, sepertimana yang aku baca review mengenainya, ini yang dapat aku kongsikan.


Key Features :

  • Quad-band GSM and quad-band or penta-band 3G support with 21 Mbps HSDPA, 42 Mbps DC-HSDPA and 5.76 Mbps HSUPA
  • LTE support on all models and CDMA support when sold by CDMA carriers
  • 4" 16M-color LED-backlit IPS TFT capacitive touchscreen of 640 x 1136px resolution, 326 ppi
  • Corning Gorilla Glass, fingerprint-resistant coating
  • 1.3 GHz dual-core ARMv8 64-bit CPU, PowerVR G6430 GPU, 1GB of RAM, Apple A7 SoC
  • iOS 7 and iCloud integration
  • 8 MP autofocus camera, 1/3'' sensor size, 1.5µm pixel size, True Tone dual-LED flash, touch focus, digital image stabilization
  • 1080p video recording at 30fps, 720p@120fps slow motion videos
  • 1.2MP secondary front-facing camera, 720p video recording
  • Touch ID fingerprint scanner embedded into home button
  • Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Wi-Fi hotspot
  • GPS with A-GPS connectivity, GLONASS support; digital compass
  • 16/32/64GB storage options
  • Accelerometer, proximity sensor and a three-axis gyro sensor
  • Active noise cancellation with a dedicated secondary microphone, dedicated third microphone for Siri
  • Standard 3.5 mm audio jack, stereo Bluetooth v4.0
  • Apple Maps with free voice-guided navigation in 50-odd countries
  • iTunes Radio
  • AirDrop file transfer
  • Voice recognition, Siri virtual assistant
  • Supports HD Voice (needs carrier support too)
  • FaceTime video calls over Wi-Fi and cellular
  • Impressively slim and light





Dan, sepertimana orang lain yang suka bergambar dengan smartphone canggih, begitu juga dengan aku. Kalau diberi pilihan, aku inginkan smartphone yang boleh capture gambar dan imej 'tajam' dan jelas! Aku tahu iPhone 5s ada semua tu. 

Lagipun, aku tak mungkin mampu nak membelinya sendiri dan semua orang pun tahu harganya memang tak mampu milik hehe. Nak membeli kamera DSLR pun aku perlu fikir beribu kali, inikan pulak nak beli iPhone hehe. Andai ada rezeki aku ngan iPhone 5s, pastinya aku tak menolak!

Untuk kontes gajet impian bersama Denaihati.com kali ini, bukan sahaja hadiah gajet yang ditawarkan. Hadiah berupa wang tunai juga turut disediakan buat pemenang bertuah. Aku tak berani nak meletakkan harapan, tapi dalam hati dok 'membaca' doa juga moga terlepas dalam saringan pertama ni wakakaka :D

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 24hb Ogos 11.59pm, dengan sambutan terhadap kontes yang ekstravaganza meriahnya serta barisan penaja yang sangat hebat dalam kontes ini, aku yakin kontes gajet impian ini akan meyaksikan persaingan yang sengit dan sihat antara rakan-rakan yang menyertainya.



Senarai Penaja Cabaran iPhone 5s.


Arwah Syuhada Baharudin (http://www.syuhada1981.com @http://syuhadabaharudin.com) juga salah seorang penaja. Kita sama-sama sedekahkan Al Fatihah untuk arwah semuga tajaan ini menjadi sedekah yang terima oleh ALLAH.





Maaf ...

Saturday, August 23, 2014 2 Comments


Assalamualaikum!


Alhamdulillah bengkak di gusi semakin pulih. Setengah bekas air panas suam aku isi, kemudian letak garam dan kacau. Actually, aku tak kacau...aku guna Ephyra shaker tu je hehehe. Jadi ketagih pulak nak shake shake ni.

Sekali tu je la aku kumur air garam, alhamdulillah dengan izin Allah bengkak di gusi semakin surut. Seksa juga kalau gusi bengkak ni. Tu baru sikit nikmat Allah tarik dari aku huhu.

Aku bukan biasa nak bercerita pasal diri sendiri ni. Jarang sangat kot aku membebel pasal diri sendiri. Tapi, kadang-kadang tu kena luahkan juga sebab kalau aku tak luah, rasa syahdu je diri ni.

Lately, banyak benda terjadi. Tapi, takmo citer la pasal tu. Aku kan pendendam berjaya hahaha. Biar aku telan sorang-sorang sudah. Tapi, part yang aku nak share ni pun sedih, so boleh aku kongsi kat sini kan huhu.

Bukan orang tak menjemput, tapi tiap kali nak gi open house rakan-rakan ada je penghalangnya. Dalam semua jemputan open house yang aku dapat .... tak satu pun yang aku dapat pergi.

Syahdu weh! T_T

Paling kesian ... anak-anak la. Kesian diaorg nak merasa beraya di rumah orang. Nak merasa beraya di rumah jiran-jiran dalam blok ni, takda peluang sebab masing-masing balik sini terus tutup pintu. Nak buka mulut bertegur tepi tangga pun payah.

Hari ni pun ada beberapa jemputan open house yang tak dapat aku penuhi. Salah satunya, open house umah penyelia aku. Duk Putrajaya nun je, tapi atas sebab-sebab tertentu aku tak dapat  pergi juga. Harap Isnin nanti dia tak masam muka ngan aku huhu.

Maaf ... aku hanya mampu merancang, Allah jua menentukan.



Friday, August 22, 2014

Punca Gusi Bengkak Dan Petua Merawatnya.

Friday, August 22, 2014 20 Comments

Assalamualaikum!


Tak selesa sungguh rasanya! Dah 3-4 hari gusi ni bengkak sampaikan nak makan pun rasa tak syok huhu. Kalau ikutkan kenyataan pakar pergigian, ini mungkin terjadi akibat kekurangan vitamin C dalam badan. Memang lately, aku kurang sangat makan buah-buahan. Sekali tu je la aku makan ... buah manggis huhu.

Buah limau pun dah lama aku tak makan. Kalau tak, dulu aku la 'hantu' limau segala! Sampaikan satu tahap, aku siap buat tutorial lagi macam mana nak menikmati buah limau! hehe :p. 

Selain kurang vitamin C, pakar pergigian berpendapat mungkin akibat dari malas gosok gigi. Eh, aku rajin gosok gigi ok. Lagi tak selesa kalau tak gosok gigi! dah la hari-hari pun dok bercakap ngan orang, kalau tak gosok gigi nak bercakap ngan orang pun segan!

Thursday, August 21, 2014

Kakak ....

Thursday, August 21, 2014 7 Comments

Assalamualaikum!


Petang semalam dia dah tunjuk dah tangan yang kena gigit ngan semut kecik tu. Mulanya memang takda apa-apa tanda bengkak atau gatal. Tapi ada kesan merah sikit kat situ. Bila aku picit, katanya sakit. 

"cam mane kakak boleh kena gigit semut ni?"

"masa tu kakak main panjat-panjat, pastu kawan tolak kakak, kakak tolak kawan balik pastu kawan lagi satu gi tolak kakak. Kakak jatuh atas pasir. Bila kakak tengok tangan kakak, ada satu semut kecik gigit"


Wednesday, August 20, 2014

KYROL Internet Security 2015 Pertama Di Malaysia

Wednesday, August 20, 2014 7 Comments

Assalamualaikum!




Macam tak percaya je aku sudah memiliki aplikasi antivirus buatan Malaysia yang pertama seumpamanya, hasil ciptaan anak-anak tempatan kita sendiri. 

Tapi sekarang aku ... bukan aku saja tapi korang juga wajib percaya yang Malaysia kini sudah mempunyai tenaga professional yang mampu menghasilkan aplikasi antivirus yang mampu memberikan saingan kepada antivirus-antivirus yang sedia ada di pasaran.

Tuesday, August 19, 2014

Minta Derma Dan Eksyen Kamen

Tuesday, August 19, 2014 9 Comments

Assalamualaikum!


sumber : google


Masa tu kul 9.15 malam, aku duk kat sofa dan Mira dok menari tarian eksyen kamen. Tetiba pintu rumah diketuk seseorang dari luar. Aku pandang Mira, Mira pandang aku. Aku letak jari kat mulut bagi isyarat kat Mira suruh diam. Tak dengar pulak suara orang bagi salam atau cakap "hello" ....?

Dia ketuk lagi....

Monday, August 18, 2014

Jamuan Raya Ofis

Monday, August 18, 2014 9 Comments

Assalamualaikum!

Wow! Tahun ni jamuan raya agak meriah disambut di peringkat jabatan. Macam biasa, bila dah semua bahagian terlibat, pembahagian makanan dilakukan secara potluck bagi memudahkan kelancaran majlis. Selain makan-makan raya, jabatan kitaorg turut membuat beberapa aktiviti untuk menceriakan lagi majlis jamuan raya 2014.



Friday, August 15, 2014

Thursday, August 14, 2014

Telegram & Twitter

Thursday, August 14, 2014 14 Comments

Assalamualaikum!




Akibat pengaruh rakan sebaya, akhirnya aku terjebak dengan dua media sosial ni! hehehe. 2 hari lepas, Kak Tun berjaya mempengaruhi aku untuk install Telegram kat Moto G aku ni. Kak Tun cakap, benda sama je macam What'sApp tu. Lagipun, kat opis ni ramai yang dah install Telegram, so why not aku serabutkan lagi Desktop henpon aku ngan Telegram ni pulak kan :p

Wednesday, August 13, 2014

[Kelas Menjahit] Kasi Cantum Semua!

Wednesday, August 13, 2014 7 Comments

Assalamualaikum!




Walaupun time ni puasa, kami masih bersemangat meneruskan kelas menjahit ni hehe. Berkobar-kobar masing-masing nak menyiapkan tugasan. Kali ni kami belajar cara nak cantumkan pesak, lengan dan kekek dengan badan. 

Mencabar wooo! Ni la pertama kali aku nak merasa belajar cara nak cantumkan bahagian-bahagian ni sumer. Walaupun senang je nak jahit guna mesin, tapi Kak Gee suruh kitaorg jahit jelunjur dulu untuk bagi kitaorg faham bahagian mana yang perlu dijahit dan dicantumkan.

Tuesday, August 12, 2014

Kari Ayam Kampung

Tuesday, August 12, 2014 11 Comments

Assalamualaikum!


Memang dah jadi kebiasaan, tiap kali balik kampung mak pasti akan masakkan lauk berasaskan ayam kampung untuk anak-anak & cucu-cucu tersayang. Dan, tiap kali nak balik KL mesti dibekalkannya ayam sekor sorang untuk dibawa balik dan masak di rumah masing-masing.

Kari ayam kampung yang aku masak ni biasa-biasa je. Takda masuk rempah special pun tapi diakui syiokkk! hehe. Ni testimoni dari anak-anak aku sendiri, biasa kalau dengar "kari", oohh tak mo la! Pedas! Tapi, bila aku suapkan diaorg nasi ngan kari ayam kampung ni, baru diaorg tau langit tu tinggi ke rendah! hahaha :p


Monday, August 11, 2014

Block Youtube

Monday, August 11, 2014 10 Comments

Assalamualaikum!


Hebatnya budak-budak sekarang ni, kalau kita bagi seketul henpon kat diaorg pasti diaorg tahu macam mana nak guna dari A-Z tanpa refer mana-mana buku, betoi dak! 

Tapi, aku tak nafikan kadang-kadang aku risau kalau-kalau diaorg tersalah godek apa yang ada dalam henpon tu. 


Friday, August 08, 2014

Aktiviti Wajib Bila Balik Kampung!

Friday, August 08, 2014 19 Comments

Assalamualaikum!

Aktiviti wajib aku setiap kali balik kampung. Tangan ni mesti nak berkebun! Eh, syok la berkebun, terasa klimaksnya bila ko berjaya bersihkan semak-semak kat kebun atok tu wahahaha :p

Balik raya minggu lepas pun aku tak lepaskan peluang memeluhkan diri dengan aktiviti membersihkan kebun abah dan belakang umah. Boring giler asyik duk dalam umah layan citer kat astro yang dah berapa kali punyer ulang ntah sambil kunyah kuih tart mak sampai habis sebalang! hehe.

Tak boleh jadiiii.... kene eksais!