ruangiklan
ruangiklan

Saturday, September 20, 2014

[Cabaran 30 Hari] Hari 20 - Quote Kegemaran


Assalamualaikum!

gambar hiasan


Masuk hari ke-20 dan aku cuba sedaya upaya aku mengejar entri #cabaran30hari walaupun pada saat ini, ketika ini jiwa aku sedang berbahagia dibuai oleh kehijauan penuh kedamaian, jauh dari hiruk pikuk bandar yang menakutkan!

Tu sebab aku letak gambar pokok kat atas tu hehe, kongsi mood hijau ngan korang yang masih sudi bertandang di blog picisan aku ni :).

So!

Aku tak punya quote atau kata-kata mutiara yang tertentu yang aku suka. Semuanya aku suka asalkan tak salah. Tapi ada satu yang menarik perhatianku ....



Friday, September 19, 2014

[Cabaran 30 Hari] Hari 19 - Resepi Kegemaranku


Assalamualaikum!


Makannnnn! Jom cerita pasal makan hehe. Semua orang suka makan kan, dan setiap orang mesti ada resepi kegemaran masing-masing ye dop.

Hari ni aku nak kongsikan resepi kegemaran aku yang aku belajar dari mak aku. Masak simple biasa-biasa tapi 'air tangan' tu yang membuatkan makanan kita sedap atau tidak ye dop hehe.




Kari Ayam Kampung diberi nama, opkos aku ada kongsikan resepinya di SINI. Sedap dimakan dengan roti jala atau cicah roti canai perghhh! I loiikeeee :D


*mood family holiday sudah mariiiiiiii ^^


Koleksi Cabaran 30 Hari


Menghadiri Majlis Jamuan Bersama JAKOA


Assalamualaikum!




Minggu lepas kami dijemput oleh JAKOA dalam satu majlis jamuan penghargaan yang diadakan di pejabat JAKOA di Gombak.

Thursday, September 18, 2014

[Cabaran 30 Hari] Hari 18 - Siri TV Kegemaran Aku


Assalamualaikum!


sumber : google

Hari ke 18! Yeaaaa sikittttt je lagi nak habis hahaha. Time aku budak-budak, memang aku cukup suka tengok tv. Zaman 90-an cerita kat tv memang best-best ko! Sampai abah nak tengok warta berita pun kena berebut remote ngan aku hehe.

Air Atau Ayaq?


Assalamualaikum!





Dulu aku ingat takda masalah kalau kahwin ngan orang Perak ni. Sebab masa Pak Jelan ngorat aku dulu, dia pandai cover loghat utara dia hahaha. Dan, aku pulak jenis tak kisah sebenarnya! sebab boleh belajar macam-macam dialek, tambah aku takda lagi sedara atau keluarga yang boleh cakap slang utara macam Pak Jelan hehe.

Tapi, bila dah ada anak ni lain pulak jadinya! Yang si kecil jadi tak 'sebulu' ngan ayahnya gara-gara tak sama dialek bila bercakap! haha. Boleh jadi perang wooooo! 

Wednesday, September 17, 2014

Laman Web Rasmi Kelab Blogger Ben Ashaari


Assalamualaikum!


Begitu pantas masa berlalu, dan dalam masa dua tahun aku berblogging ni banyak perubahan yang telah aku lihat di sekeliling aku. Dunia blog juga telah banyak berubah, dan kebanyakan perubahan ini boleh diterma baik dikalangan blogger-blogger sendiri.

Dan, sejak aku menjadi ahli Kelab Blogger Ben Ashaari, lagi banyak yang aku dapat pelajari tentang dunia blog ini. Betul! Berbanding masa aku sorang-sorang terkapai-kapai mencari info dan kenalan dalam dunia maya ini. Alhamdulillah, rakan-rakan dalam Kelab Blogger Ben Ashaari banyak membantu blogger-blogger baru macam aku untuk menapak lebih kukuh.



[Cabaran 30 Hari] Hari 17 - 5 Perkara Yang Aku Rindukan


Assalamualaikum!


sekadar gambar hiasan


Sememangnya banyak benda atau perkara atau orang yang aku rindukan saat ini.


5 Perkara/Benda Yang Aku Rindukan Waktu Ini!

  • Char kuey tiow!
Giler kentang tul la! Lama dah aku usha gerai char kuey tiow yang aku selalu pergi tu, tapi lama benor dia cutinye! Apasal la abg char kuey tiow ni lama tak meniaga .... dah kaya sangat ke??? hahaha.


  • Jaga kakak dan adik time diaorg masih baby
Rindu sangat bau baby, rindu sangat time agah-agah diaorg pastu diaorg ketawa berdekek. Rindu sangat tatihkan diaorg. Rindu sangat peluk cium gomol-gomol lepas mandikan diaorg ....rindu!!


  • Bela kucing
Teringin nak bela kucing, tapi bukan mudah nak bela sebenarnya. Dulu, mak abah ada tolong subsidi makan dan ubat-ubatan hehe. Kalau aku jumpa tepi jalan, hanya mampu bagi 'salam' je la.


  • Zaman kanak-kanak
Balik sekolah, hempas beg sekolah kat kerusi tukar baju turun bawah pastu main rounders sampai kul 7 malam huhu. Bahagiaaaaaaa! lepas tu balik kene bebel ngan mak tapi masih boleh senyum lagi wakakaka :p


  • Balik kampung
Rindu nak balik kampung Rembau dan Melaka. Rindu nak lalui zaman aku kecil-kecil dulu kat kampung. Tido umah Wan, main ngan sepupu-sepupu, berborak sampai lewat malam. 


Kalau dapat masa diputarkan kembali, ingin sekali aku ulangi saat-saat indah bersama muuuuuuu. .... oh kasihhh~ hahaha. 

Kemain berjiwang sakan aku petang ni hehe. 


Koleksi Cabaran 30 Hari


Sakura White Pinkish Radiance Dari Garnier.



Assalamualaikum!


Wanita masa kini pastinya ingin tampil lebih menawan dan penuh keyakinan. Memiliki kulit wajah yang halus, lembut, cerah, berseri dan lebih bermaya antara elemen penting yang menjadi idaman wanita yang ingin kelihatan cantik secara semulajadi.

Kini kaum wanita tidak perlu mencari lagi, kerana kelima-lima elemen ini disatukan dalam satu set produk Sakura White Pinkish Radiance dari Garnier. Ianya khusus untuk memberikan kulit yang sihat dan berseri merah jambu.


Tuesday, September 16, 2014

[Cabaran 30 Hari] Hari 16 - Siapa & Bagaimana Aku 10 Tahun Lagi?


Assalamualaikum!




Perghh! tugasan untuk hari ke-16 memang susah huhu. Kenapala tanya soklan yang susah-susah camni, naik pening aku nak jawab hehe.

Siapa aku 10 tahun lagi?

10 tahun lagi aku berumur 41 tahun. Masa tu anak yang sulung pun dah umur 17 tahun amik SPM dan yang no.2 umur 15 tahun hehe. Kalau nyawa masih ada, mungkin aku masih bekerja memandangkan pencen aku 58 tahun huhu. 

Tapi aku dan Pak Jelan punya impian untuk buka syarikat catering kecil-kecilan sendiri. Mudah-mudahan impian kami menjadi kenyataan insyaAllah.

*anak-anak dara aku dah menjeling dah tu hehe*



Koleksi Cabaran 30 Hari

Apps Edisi Blog | Mudahnya Ping Entri Blog!


Assalamualaikum!


Haluuuu Malaysia! Tahu tak sekarang ni ada apps terbaru untuk blogger ping entri mereka dengan mudah? Inilah yang aku nak kongsikan dengan korang hari ni.

Memperkenalkan Apps Edisi Blog untuk pengguna android! Apps Edisi Blog ni antara platform terbaru yang memudahkan blogger ping entri mereka secara terus dari smartphone! Jadi, korang yang ada android boleh terus install apps ini dari Play Store dan mula ping!


Monday, September 15, 2014

Trauma Bila Nak Tidur!



Assalamualaikum!


[Cabaran 30 Hari] Hari 15 - Surat Untuk Seseorang


Assalamualaikum!




Yeaaa! setengah bulan dah berlalu, nampaknya #cabaran30hari makin hari makin sukar! haha. Takpe takpe, kita kayuh slow slow lor janji sampai cukup 30 hari.

Pemeriksaan Kesihatan Bersama NKF


Assalamualaikum!


Sekarang ni banyak betul penyakit-penyakit baru yang muncul. Macam-macam nama penyakit, sampai terbelit-belit lidah ni nak menyebutnya. Dan, kesedaran tentang pemeriksaan kesihatan di kalangan masyarakat sangatlah kurang.

Sedikit keberuntungan bagi orang-orang yang bekerja dengan jabatan kerajaan/company yang selalu cakna tentang tahap kesihatan staff mereka. Kalau sendiri-sendiri nak pergi klinik buat temujanji untuk check kesihatan, memang takdo la!

Kalau ada pun, sangat sedikit bilangannya.


Sunday, September 14, 2014

[Cabaran 30 Hari] Hari 14 - Cerita Tentang Kasut Aku


Assalamualaikum!


Arghhh! ini first time aku lambat update entri untuk #cabaran30hari! Dari hari Jumaat bizinya membawak sampai ke hari Ahad malam! Walaupun siaran terlambat, tapi cabaran untuk hari ke 14 tetap diteruskan hehehe.




Cerita tentang kasut aku? Apa yang bestnye kasut aku ni? 
  • Inilah kasut aku gi keje, kasut aku gi jenjalan. 
  • Saiz kasut aku 9. Kaki panjang ... hehehe.
  • Dengan kasut ni, aku jalan kaki dari opis ke sekolah anak hari tu!
  • Aku akan pakai kasut tu selagi tak rosak. Means, bila dah terkeluar 'isi' dia baru tukar.
  • Aku takleh pakai high heels pasal nanti orang ingat aku 'tiang' bergerak! haha. Aku pun tak selesa nak cakap ngan orang sebab kena tunduk baru leh cakap hehe.
  • Aku tak suka kasut yang tapak licin, pasal aku mudah jatuh. Tiap kali nak beli kasut, aku check tapak dia dulu.
  • Aku tak kisah kalau beli kasut kat pasar malam sekali pun, janji selesa di kaki dan tak licin!

Ha tu je la citer pasal kasut aku pun. Yang pasti, aku bukan shoe-holic (hentam je la janji faham maksud aku) hehe. 




Koleksi Cabaran 30 Hari




Photoshoot Kedua Selepas Dua Minggu!

  13 comments    
categories: , , ,

Assalamualaikum!




Dua minggu berlalu begitu pantas! Dan, kelmarin aku ke sana lagi untuk 2nd photoshoot bersama rakan blogger lain. Kenapa ada photoshoot bagai ni? Haaaa photoshoot yang hari tu adalah untuk pengenalan kepada produk Loreal yang terbaru iaitu Revitalift V Shaper.  

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.