ruangiklan
ruangiklan

Saturday, September 27, 2014

[Cabaran 30 Hari] Hari 27 - Mood Aku Hari Ini



Assalamualaikum!



Buka katup buka katup kejap je dah hari ke 27 segmen #cabaran30hari! Cepatnyeeeee dah ujung bulan 9 kan hehe.

Mood aku hari ni? Opkos HAPPYYYYY sebab coti kannn ngeeee :D. Tapi, jangan ingat bila coti keje lain pun coti .. nehi nehi nehi! Keje pejabat je coti, tapi keje di umah tetap berjalan macam biasa yek.

Hari ni kakak ada sukaneka di sekolah, tengok dari gaya dia macam dah tak sabo nak menggelinjang di tengah padang tu hehehe. Aku pun TERUJA nak tengok prestasi sukan dia, nak bagi sokongan moral jadi pom pom girl tepi padang ngeeee :D



Koleksi Cabaran 30 Hari


Friday, September 26, 2014

Letters For The Future Hazwani Dah Sampai!



Assalamualaikum!




Ingat lagi tak entri Surat Untuk Nurul Hazwani yang aku karangkan di SINI suatu ketika dulu? Kalau korang belum baca, baik terjah sekarang hehe.

Selama ni memang kakak yang selalu bagi aku 'surat cinta', time aku marah ... merajuk ... memang kakak la yang akan pujuk melalui surat-surat dia. 

[Cabaran 30 Hari] Hari 26 - Gajet Kepunyaan Aku


Assalamualaikum!


sumber : google


Go go go gajet! haaaa inilah kartun hiburan aku masa kecik-kecik dulu. Nak cerita tentang gajet? Aku tak banyak gajet macam korang huhu. 

Tiga Bulan Mengidam!

  6 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!




Kronik! kronik! kronik dah aku ni. 3 bulan dah aku ngidam nak ke 'dia' baru semalam dapat merasa. Cam tau-tau je semalam ari gaji kannnnn hehe.

Thursday, September 25, 2014

[Cabaran 30 Hari] Hari 25 - Berita Terkini Hari Ini Yang Aku Baca




Assalamualaikum!




Hahahahahahahahaa.....

Motif ketawa dulu sebab memang kena betul ngan tajuk entri #cabaran30hari untuk hari ini hahaha. 

Review I Sabun Seri Emas


Assalamualaikum!


Setiap hari aku berhadapan dengan pelbagai pencemaran bermula keluar dari rumah, ketika di jalanraya dan di dalam pejabat. Biasa kalau kulit rasa tak sihat ni, banyak faktornya seperti asap kenderaan, jerebu dan macam-macam lagi kan. Bila balik, muka terasa kusam dan kulit jadi lebam dan tidak bermaya. 


Duta Produk Seri Emas
Raisyyah Rania Yeap/ Felixia Yeap

Aku ni pulak jenis yang tak berapa suka menggunakan pencuci muka yang banyak chemical, sebab kulit akan jadi kesat dan liang pori akan jelas kelihatan sehingga menjejaskan muka aku!

Jadi bila aku dapat tahu Seri Emas ada menghasilkan sabun muka 100% buatan tangan (handmade) dengan kandungan bahan semulajadi tanpa bahan kimia, dah tentu aku nak sekali mencubanya! ^^




Alhamdulillah bungkusan sabun Seri Emas selamat sampai ke tangan aku seminggu lebih yang lepas. Malam tu jugak aku guna terus! hehe. Korang tau kan, aku ni ada masalah resdung yang serius suatu ketika dulu. 

Tapi, takla serius sampai keluar ulat cuma hidung ni kalau datang gatal dia ..... mulala aku akan tonyoh-tonyoh 360 darjah sampai merah-merah!

Pastu mak nampak aku kena marah! hehe.




Sabun Seri Emas bukan saja boleh mengurangkan resdung, tapi juga boleh mengatasi masalah lain seperti kelumumur, elergik makanan laut, masalah jerawat batu dan migrain.

Kandungan bahan semulajadi dalam sabun Seri Emas ini memberikan tindakbalas positif pada kulit aku, tanpa memberikan sebarang masalah sepanjang aku menggunakannya.


Keistimewaan Sabun Seri Emas
  • Jaminan 100% buatan tangan (handmade)
  • Diperbuat 100% bahan semulajadi tanpa bahan kimia
  • Diuji & digunapakai hampir 10 tahun
  • Penggunaan mudah hanya 2-3 minit saja kemudian bilas
  • Berkesan sepantas 1 hari penggunaan
  • Kandungan ekstrak delima yang tinggi




Alhamdulillah, selepas seminggu lebih aku menggunakan sabun Seri Emas ni memang ada perubahan pada kulit wajah aku. 

  • Kulit muka rasa lembap dan halus
  • Liang pori semakin mengecil dan tona kulit jadi sekata
  • Jerawat cepat mengecut
  • Parut jerawat semakin mengecil 
  • Muka semakin kurang gatal-gatal
  • Kurang bersin dan tak perlu tonyoh-tonyoh hidung lagi dah ^^

Disebabkan sabun Seri Emas ini tidak mengandungi bahan kimia, jadi aku rasa selesa sangat bila menggunakannya setiap hari, pagi dan malam tanpa meninggalkan kerengsaan (tidak selesa) pada kulit.

Kini, aku tak perlu risau lagi pasal resdung dan paling penting, aku tak perlu nak tonyoh-tonyoh hidung aku yang mancung ni hahaha :p. Memang selamat digunakan dan berkesan merawat masalah kulit.

Sekiranya korang ingin mendapatkan produk sabun Seri Emas ini, bolehlah layari Seri Emas di : 


Facebook


atau 

SMS 

BB60 ke 013-2298329

 
Harga : 

RM60 (Semenanjung Malaysia) 
 RM65 (Sabah & Sarawak) 
termasuk pos 

Duta produk : Raisyyah Rania Yeap / Felixia Yeap


SAMPEL PERCUMA UNTUK ANDA!

Istimewa untuk pembaca Blog Nukilan Kenit, Seri Emas berbesar hati untuk memberikan korang sampel sabun SERI EMAS secara PERCUMA!!^^

Hanya isikan butiran diri di dalam borang di bawah ini, dan korang berpeluang mencuba sendiri produk SERI EMAS ini nanti.

atau klik http://eepurl.com/2wPmD

Jangan lepaskan peluang ini! ^^


Blogger's Family Day Di Agrofarmstay, Melaka - Part 3


Assalamualaikum!




Masuk hari ketiga .... terasa masa cepat sangat berlalu. Rasa macam tak nak balik je hehe. Anak-anak cukup seronok sepanjang 3 hari berada di Agrofarmstay ni. Seronok mandi swimming pool, berlari turun naik bukit, kejar dan bagi makan itik, naik bot dan makan! hehe.

Wednesday, September 24, 2014

Blogger's Family Day Di Agrofarmstay, Melaka - Part 2


Assalamualaikum!




Keseronokan hari kedua diteruskan dengan aktiviti menarik, bermula seawal jam 8am kami dah berdiri di tepi tasik untuk melihat bunga teratai yang kembang mekar di sekeliling surau terapung ni. 

[Cabaran 30 Hari] Hari 24 - Rumah Impian Aku


Assalamualaikum!



Adakah rumah di atas ni rumah impianku? Nehi to! tidak sama sekali hehe. Gambar tu sekadar hiasan aje hehe.

Tuesday, September 23, 2014

[Cabaran 30 Hari] Hari 23 - Pekerjaan Yang Aku Ingin Selain Kerja Aku Sekarang



Assalamualaikum!



Huk alohhh ... berbelit-belit baca tajuk di atas hahaha. 

Kalau ikutkan cita-cita aku dulu nak jadi cikgu, tapi bila check-check balik aku ni garang nauzubillah ngan budak-budak walaupun dalam hati penuh kasih sayang hehehe.

Blogger's Family Day Di Agrofarmstay, Melaka - Part 1



Assalamualaikum!





Minggu lepas, aku mendapat jemputan dari pihak Agrofarmstay melalui #kelabbloggerbenashaari untuk menyertai Blogger's Family Day selama 3 hari 2 malam bersama dengan rakan-rakan blogger yang lain.

Monday, September 22, 2014

Blogger's Family Day!


Assalamualaikum!


Sepatutnya aku dah boleh story pasal percutian aku di Melaka tempohari dengan rakan blogger Kelab Blogger Ben Ashaari. Tapi, gara-gara henpon tertinggal pagi ni ... harapanku musnah sama sekali! 

Grrr ... !

Pun begitu, tangan aku gatai juga nak up sekurang-kurangnya entri teaser untuk mengubati hatiku yang sedang berduka tertinggal henpon huhu. Jom kita layan gambo dua tiga kerat dulu!


[Cabaran 30 Hari] Hari 22 - Destinasi Percutian Impian



Assalamualaikum!



Once upon a time, aku pernah bercuti sambil belajar ke Singapore masa Form 6 dulu. Tu la pun paling jauh pernah aku 'terbang' hehe.

Lepas tu, passport merah aku tak lagi bercop! kikiki~

Anyway, ada satu tempat yang aku teringin nak pergi makan angin jalan-jalan pusing-pusing bawa family kat satu pulau yang pernah menjadi rebutan 3 buah negara ini.


[Kelas Menjahit] Jahit Butang Baju



Assalamualaikum!

Setelah berminggu-minggu lamanya ditunda kerana perayaan dan keraian, maka minggu lepas baru kami berkesempatan memulakan kembali kelas menjahit yang dirindui hehehe. Rinduuu la sangattt! banyak dah lupa ni weh! hehe.


Sunday, September 21, 2014

[Cabaran 30 Hari] Hari 21 - Tempat Yang Aku Nak Pergi Dan Tak Pernah Pergi


Assalamualaikum!




Hari ke 21 dah uolls! hehe. Actually aku takda tempat-tempat tertentu yang aku rasa nak pergi especially buat masa ni. Aku tak rasa nak naik gunung atau masuk hutan atau pergi tempat-tempat yang adventure macam orang lain.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.