ruangiklan
ruangiklan

Friday, October 17, 2014

Stresskah Aku?

  9 comments    
categories: 


Assalammualaikum!


Jarang sangat aku nak mengomel pasal diri sendiri, tapi apa yang berlaku pagi tadi memang aku tak boleh nak lupakan...! Entri meluah perasaan namanya ni ... tak luah kang aku tergelak sengsorang macam orang kurang siuman hehe.

Stres...?? lumrah dalam kehidupan. Manusia mana tak stres? Orang gila tak stres ..? Mungkin betul ..dah tu takkan aku nak tukar 'title' gila plak haha.

Aku stres??? mana mungkin ... semalam kan hari gaji. Siap lepas 'gian' lagi kat warung char kuey tiow feveret aku kat desa pandan tu. Sampai brader tukang masak tu dah kenai kami anak beranak, siap buatkan extra lagi tiap sorang ..fuh! Tq brader :)

Thursday, October 16, 2014

Pernah Jumpa Budak Suka Makan Ubat?

  17 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Tak perlu pergi jauh ... dalam umah ni dah ada orangnya! Tak pernah jumpa lagi pesen budak suka makan ubat. Biasa kalau ubat-ubat ni, budak-budak lagi tak suka, lagi nak ngelak dari makan. Tak suka baunya, tak suka rasanya ....macam-macam alasan taknak makan ubat.

Tapi, lain benor ngan anak-anak aku ni. Dari kecil memang diaorg takda masalah makan ubat ... part tu alhamdulillah. Aku tak perlu nak tahan pipi diaorg kasi buka mulut pastu sumbat picagari tu. Dan, memang takda insiden guling-guling nangis atas lantai, berseret dan berpeluk nak bagi makan ubat.

Diaorg sendiri nganga mulut ...hehehe.


Wednesday, October 15, 2014

Edit Coding Button Share Twitter

  14 comments    
categories: 

Assalammualaikum!




So selama ni aku dok tweet sorang-sorang la ye....syok sendiri! hahahaha :D. Bila orang tegur baru nak edit bagai. Terima kasih broframestone sebab utarakan masalah twitter share button aku. Kalau tak, sampai kiamat la aku sorang-sorang tweet entri sendiri! hahaha. 

Chicken Pox Atau Chicken .... ?

  6 comments    
categories: ,


Assalamualaikum! 





Keyword 'pantang larang chicken pox' antara yang banyak dicari di blog ini. Lama dah entri tu ... time kakak kena chicken pox. Tak sangka plak entri spontan aku tu menarik perhatian orang mencari info mengenainya ..terima kasih ye :).

Tuesday, October 14, 2014

Birthday Ayah, Kelas Ganti dan Buku Baru!


Assalamualaikum!




Birthday boy minggu lepas .... hehe. Amboiii birthday boy la sangatttt! :p

Tak dan nak letak gambaq baru, buh gambar raya ni je la yek, nampak segak sikit aihh! haha. Sanah helwah abg, walaupun dah ucap happy birhtday pagi Sabtu 11hb tu hehe. Dulu masa mula-mula kawen, gigih tunggu kul 12 tghmalam nak jadi orang pertama wish happy besday kat dia, tapi sekarang belum kul 12 tghmalam aku dah krohhhh krohhhh krohhh .... dah acaner tu? hahaha.

Sisi Gelap 'My Twisted World'



Assalamualaikum!


Kalau korang mengikut perkembangan isu semasa di luar negara, terutama beberapa bulan yang lepas pastinya korang pernah mendengar berita mengenai tragedi yang menimpa pelajar-pelajar di sebuah kolej di Santa Barbara, California. Insiden tembak menembak yang membunuh 7 orang termasuk pembunuhnya, juga seorang pelajar kolej yang mempunyai masalah mental sejak kecil.

Aku terbaca berita mengenainya secara tak sengaja apabila rakan fb dari US mengongsikannya di laman FB beliau. Kita maklum bahawa kejadian tembakan rambang yang berlaku di sana sudah terlalu banyak sehingga menimbulkan kerisauan kronik di kalangan ibubapa! 


Monday, October 13, 2014

Hikmah Simpan RM5 ...!

  13 comments    
categories: 

Assalamualaikum!




Pagi ayahnya bagi duit belanja RM3. Tengahari amik dia, ayahnya tanya berapa baki yang tinggal dia jawab RM2. Kobok-kobok dalam poket, ayahnya hanya ada sekeping RM5. 

Apa Tandanya Tu?


Assalamualaikum!


Setiap dari kita tentu mempunyai cara berkomunikasi yang unik dengan ahli keluarga kita sendiri kan. Setiap gerak tubuh atau signal yang ditunjukkan oleh anak-anak kita, pasti kita akan dapat tangkap apa maksud mereka.


Sunday, October 12, 2014

"5 minit boleh ...?"

  6 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Hujung minggu begini memang sedap kalau dapat lelap sekejap kan. Rehat-rehatkan diri, topup balik tenaga untuk hari esok. Tapi, bagi yang ada anak mungkin tahu dah kalau beranak kecil ni memang tak dapek nak lelap hatta waktu siang!

Walaupun kakak dan adik dah besar dan boleh main sendiri, aku tetap takut nak tido tinggalkan diaorg hehehe. Kang dia kuar ayat sedih dia, alaaa bu jangan la tido. Kalau ibu tido sapa nak main ngan kakak adik...

Dah ..ayah kan ade?

Alaaaa ...nak main ngan ibuu....

See? selamat banyak ayah dia kat situ hahahaha. 


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.