ruangiklan
ruangiklan

Friday, November 14, 2014

Pertama Kali Tidur Tanpa Ibu Disisi


Assalamualaikum!



Haa..hamik ko sorang satu katil. Sorang atas sorang bawah. Takda nak berebut macam sebelum² ni. Takda lagi soalan tanya sapa tido sebelah ibu. Memula kakak tak setuju tido atas katil double-decker ni, nak jugak tido sebelah ibu ... mujurlah aku terer memujuk baru dia ok hehehehe.

Tapi rasanya untuk satu malam je la ..itu pun sebab duk kat hotel. Malam sok start balik berebut nak tido sebelah ibu huhu.

Tertinggal Bas!

  13 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!




Adeh.. Tertinggal bas pulakkkkk! Sikit lagi nak dpt kejar dah..!

Ya Allah permudahkanlah urusan kami ya Allah..permudahkanlah kesulitan kami ...

Aaminn.




Thursday, November 13, 2014

Magnum Nak Bagi Aiskrim FREE!!


Assalamualaikum!


sumber : google


Wahhhh! hou sek arrr ...! Aiskrim FREE ..?? Magnum?? Bukan magnum 4D tu ye ...haipppp! hehe. Bila? Jumaat ni a.k.a esok!

Magnum Kuala Lumpur akan berada di Mid Valley pada pukul 10 pagi untuk memberikan ais krim percuma kepada pengunjung. 

Sampai Bila Nak Berebut?


Assalamualaikum!




Agak-agak anak korang macam ni jugak ke? Aku tengok anak-anak abang aku takda pulak pesen gini walhal no.1 ngan no.2 jarak umur setahun je and lebih kecil dari kakak dan adik ...! Tapi takda pulak aku tengok diaorg berebut macam kakak dan adik huhu.

Wednesday, November 12, 2014

Love is Art by WaniMira


Assaalamualaikum!


Siap kemas beg sekolah, masukkan baju day-care dan sediakan apa yang patut. Nak tengok tv takda cerita yang best. Sejak duk KL ni cerita tv9 je la yang boleh ngadap sikit-sikit pun. Yang lain tu tak 'mesra alam' sangat la hehe.

Budak-budak ni asyik komplen bosan la buuu ....! Haishhh malam-malam gini la kita patut rehat-rehatkan diri dan tido awal. Esok nak bangkit sebelum Subuh nak merempit lagi kat jalanraya. 

Tapi dah nama pun budak-budak mana reti penat ..! 



Tuesday, November 11, 2014

Save Bajet Makan Kat Sini!


Assalamualaikum!

Tengahari tadi gi lunch ngan Pak Jelan. Dulu aku ada cakap dia jarang nak makan kat carpark bawah tu. Tekak dia lebih sesuai ngan warung Pak Yop atau food court kat Seksyen 8 tu. Tapi tenghari tadi tetiba dia ajak aku gi makan kat carpark.

Hurmm ok ...

Gerai mana sedap?

Mana-mana pun boleh. Nak makan ape? Nasi kandar ada nasi padang ada nasi ayam bakar ada nasi berlauk ada.

Dah macam aku pulak yang meniaga kat situ.

Masuk pintu pertama, tengok orang kemain ramai beratur kat booth nasi kandar, pastu meja makan takda yang kosong. Kami gi masuk pintu kedua pulak. Kat situ lebih tenang, banyak meja kosong dan tak ramai orang.

Surprise Untuk Mereka!


Assalamualaikum!




Minggu lepas dah belanja mereka makan. Walaupun plan asalnya nak bawak mereka gi jenjalan dan makan tapi gara-gara kaki aku termasuk dalam lubang, makanya plan nak gi jenjalan terpaksa kensel! 

Malam tu kami bawa diaorg gi makan yong tau fu. Lama dah diaorg nak gi makan sini, tapi aku katakan pas exam baru leh pegi. Gerai yong tau fu ni memang terkenal di Desa Pandan. Banyak dah aku citer dalam blog ni. Memang antara tempat feveret kami anak beranak lepaking dan makaning hehe.

Monday, November 10, 2014

Nak Jadi Chef Ke?


Assalamualaikum!




Ginila pesen anak dara aku bila 'buat kerja dapur'. Dapat tudung periuk, bekas ngan alas motong memang dia tak pandang benda lain lagi dah. Kakak dia pun dia tak heran .... sampai orang tu terpaksa layan game sengsorang hehehe.

Panjang Lebar!


Assalamualaikum!




Dulu saiz 29 ....

Lepas 8 tahun dan melalui 2 proses kelahiran kini ada 'anjakan paradigma' sikit pada saiz pinggang ni hehe. Aahh...! beza cuma beberapa inci je ponnnn!

Sunday, November 09, 2014

Gelagat Dua Beradik


Assalamualaikum!


Dua hari ni cuaca tak berapa nak ok sangat. Hari Sabtu, ujan dari tghari sampai ke senja! Kejap renyai ..kejap lebat. Hari Ahad, Pak Jelan pulak ada hal ... kena gi opis. Sampai ke petang kami terperuk dalam umah. But, tghari tu gi kedai ade gak la singgah taman permainan bawa budak-budak ni kejap.

Plan nak bawak diaorg gi jenjalan seperti yang dirancang tak jadi ... kesian kakak dan adik. Tambah pulak kaki aku sakit gara-gara termasuk dalam lubang time nak berjalan ke gerai yong tau foo semalam, masih terasa sakitnya sampai hari ni. Nak pijak pun sakit ....! Hari tu jatuh ligamen kena, kali ni jatuh tulang yang kena. Sakit wooooo ...!


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.