ruangiklan
ruangiklan

Friday, December 05, 2014

This Is How I Look Like!

  8 comments    
categories: 

Assalamualaikum!




Minggu minggu minggu lepas punyer kejadian .... dua beradik ni temankan ayahnya di opis. Kalau dah duduk di opis, benda pertama yang diaorg pegang ialah kertas dan pen! hoho. 

Thursday, December 04, 2014

Selesai Kemaskini BRIM 2015


Assalamualaikum!


Butthurt aku 3 hari ni asyik ngadap web BRIM 2015 ni. Dari 1hb aritu tak habis-habis ngadap diaaaaaaa je! Kalau bukan kerana nak update maklumat, tak koser aku nak layan! Dia punye buat perangai sampai aku rasa fed-up .... lembap dari awal sampai akhir!

Dari hari pertama aku cuba access, bila dah dapat dapat access ... hang pulak! Pastu tekan button hantar dia 'kaku' situ gak. Keluar balik masuk balik cuba lagi ... still the same. 

Wednesday, December 03, 2014

Doa Buat Adik Muhammad Izzsyraq Azraq


Assalamualaikum!




Such a sweet smile isn't he? Siapa sangka di sebalik senyuman kiut adik Muhammad Izz (achik panggil adik Muhammad Izz ye), tersimpan satu kedukaan dan ujian yang mungkin terpaksa ditanggung adik Muhammad Izz seumur hidupnya.

Mungkin ada yang pernah baca kisah adik Muhammad Izz ni, dan dah ramai blogger yang berkongsi cerita dan perjuangan anak kecil ini. Sungguh hati ibu mana tak sedih kalau anak secomel ini diuji dengan penyakit yang sehingga kini tiada ubat atau rawatan khusus bagi memulihkannya.

AirAsia Kids Food Fun Di KidZania!


Assalamualaikum!


It's a dream come true! Minggu lepas aku dan family dapat jemputan dari AirAsia untuk event food testing di Kidzania, KL! Tercapai jugak hasrat anak-anak nak menjejakkan kaki di Kidzania dan alhamdulillah ... woweeee! 

Di sini ada satu pengakuan bahawa ini merupakan kali pertama 4 of us sampai ke KidZania (wakaka) so hari tu memang agak celaruuuu sikit mencarinya. Melilau kami cari dalam The Curve rupanya, KidZania dok dalam bangunan sendiri sebelah IKEA wakakaka. Please pardon my blurringness (eh betul ke term ni) wakaka!




Alhamdulillah tak lama mencari pun, akhirnya kami sampai juga tempat dituju hehe. Event yang dianjurkan oleh AirAsia dengan kerjasama KidZania ini merupakan sebuah event food testing. Food apa yang kami test tu?  Nanti aku citerkan ye :)




Sebelum kami diperkenalkan dengan rangkaian menu baru untuk kanak-kanak, ucapan alu-aluan diberikan oleh pengerusi majlis dan seterusnya memperkenalkan Chef dari AirAsia! Ahaaa .....!




Inilah chef kami hari tuuu! Beliaulah yang bertanggungjawab menyediakan makanan dalam kapal terbang tau. So, weolss kira beruntung la .... belum naik flight dah dapat jumpa ngan chef dia dulu hehehehe. Beliau memperkenalkan beberapa menu baru yang menarik dan tentunya sedap untuk penumpang-penumpang cilik semasa di dalam flight.




First! Kami diperkenalkan dengan set Mac & Cheese ...... yummyyyyyy! Set hidangan Mac & Cheese ini turut didatangkan bersama Air Kotak Ribena + KitKat. 

Tengok je la meatballs dia tu ... berenang-renang dalam 'laut merah'. Ni kalau dapat kat ibu dulu ni mau habis licin 'dikerjakan' hehehe. 



Mac & Cheese ..... tempting tempting!




Kalau anak-anak kita diberi pilihan antara sandwich dan pizza, rasa-rasanya diaorg akan pilih yang mana? Dah tentu la pizza kan! Tapi, chef kita ni secara kreatifnya menggabungkan dua jenis makanan dalam satu hidangan yang sempurna dan sihat! Maka, terhasillah .... Pizza Sandwich! haha.

How come? Pizza in the sandwich or sandwich in the pizza? Mana-mana pun ok la hehe but most important is the ingredient inside kan! Everything that your kids like to eat in a pizza has in the meal and you can have it when you fly with AirAsia! 

Foodtastic! ^^




School Holiday Special Meal Combo ini juga turut dihidangkan bersama Air Kotak Ribena + Cookie (1pc) dannnn your kids akan dapat special gift from AirAsia iaitu 3 set pen bila korang order set istimewa ni. Takyah beli pen lagi dah ... jimat banyak kat situ hehe.




Who likes mom's cooking? Chef tu tanya. Of course semua orang pun suka masakan mak kan hehe. Nak makan apa cakap je ngan ibu, kalau ibu tau mesti ibu masakkan hehehe. AirAsia juga turut memasukkan mother's touch dalam penyediaan makanan mereka. And it comes in a form of Butter Cake! Dan, yang bestnya kanak-kanak boleh menikmatinya ketika terbang bersama AirAsia! Wahhhh ...!

Mom's Butter Cake ni memang sedap i tell you. Kakak punye la makan ... sedap bu ... lembut dia punye cake. When kakak approves it ... itu memang bermaksud kek tu sedap hehehehe :D




Mom's Butter Cake ..... the packaging.




Last but not least, Snack Box! Senang citer jajan la ... but this jajan is the healthy type so no worries la eh! hehehe. Dalam Snack Box ni ada Frutube, FunStix, 2 packets of biscuits dan Salted Sunflower Seeds. Of course Snack Box ni jadi pilihan adik ... tapi aku tak risau sebab semuanya masih ada nutrisi dan sihat untuk kanak-kanak.






Kakak sedang menikmati Mom's Butter Cake yang lembut!




Adik malu-malu nak bergambar ngan kakak-kakak pramugari dan abg2 pramugara, so dia redha bergambar sebelah Mac & Cheese aje ...... ekekekekeke :p









The only thing yang kami tak dapat try hari tu ialah Mac & Cheese dan Pizza Sandwich hehe. Ingatkan dapat merasa ... tapi untuk bergambar aje huhu. So, nothing much I can comment camna rasa Mac & Cheese dan Pizza Sandwich tu ...humm.






So where to get all these cool kid's meal, desserts and snackbox? Korang boleh mula buat pre-book online order di www.airasia.com.my




Thanks again AirAsia for this opportunity dan KidZania for having us! Sebagai tanda penghargaan, AirAsia turut bagi semua yang hadir bersama family tiket masuk ke KidZania! Yeaaaaa ..... cuma kami tak masuk hari tu sebab ramai sangat dah orang.

Kami simpan tiket ni untuk satu hari yang sesuai nanti. Dont worry, expired date lambat lagi hehehe tapi insyaAllah sebelum sekolah dibuka la. Tak dapek la nak pegi kalau dah bukak sekolah sok! huhu.




Peace!^^

Tuesday, December 02, 2014

Nasib Si Rabun ...!

  9 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!




Sedih ... sedih ...! Dari mana datangnye retak tu? Masa bila pulak dia retak? Haihh .... 

Setahun lebih dah cermin mata ni bersama aku. Tahun lepas beli kat kedai cermin mata kat Duyong, Melaka. Aku suka gi kedai dia .... pembantu dia tak sombong, pastu kalau aku tanya soalan ada je jawapan dia hehehe. Yang aku beli ni dulu glass-tempered ... tahan lasak even bingkai dia Bonia memang terbukti .....cenggini! ((tunjuk tanda bagus))

Monday, December 01, 2014

Semuanya Ada Di Butik HappiKiddo!


Assalamualaikum!




Wahh! berita gumbira buat ibu-ibu dan bakal-bakal ibu yang sedang dalam perancanan nak shopping barangan bayi tu .... meh sini iolss nak war-warkan satu butik barangan bayi yang ada semuaaaaa yang korang cari! hehe.

Sabtu lepas, aku berpeluang singgah di butik HappiKiddo yang terletak di Aras 1, Citta Mall, Ara Damansara ni. 




HappiKiddo? Butik ape tu? Jual ape? Haaa ni la iolss nak stori mori ngan korang ni .... kita ni kan ibu-ibu kena pandai pilih kedai barangan bayi yang sesuai dan di HappiKiddo semuanya korang boleh dapatkan disini! 

Happikiddo ialah butik bayi yang menjual dari A-Z semua barang keperluan yang menarik dan inovatif untuk ibu-ibu, bayi dan kanak-kanak. Semua yang korang perlukan ada disini di bawa satu bumbung! HappiKiddo menawarkan lebih 50 jenama antarabangsa dengan lebih 10,000 produk dalam satu butik untuk memastikan ibubapa atau bakal-bakal ibu mendapat barangan yang terbaik pada harga yang terbaik hanya di HappiKiddo!

Untuk pengetahuan korang, cawangan butik HappiKiddo juga boleh turut berada di : 

1. Happikiddo Citta Mall 
Lot No. F23-F25, 1st Floor, Citta Mall, Ara Damansara, Petaling Jaya. 
Tel.: +603-7859 9330


2. Happikiddo Quill City Mall
Lot No. 2.26 - 2.31, 2nd Floor, Quill City Mall, 1018 Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur.
Tel.: +603-2602 1596


3. Happikiddo Publika
Lot No. 9 Level UG 1, Publika Shopping Gallery, Solaris Dutamas, Jalan Dutamas 1, Kuala Lumpur.
Tel.: +603-6206 1830


4. Mum Over The Moon
Level G3-49, Publika Shopping Gallery.
Tel.: +603-6211 2258




Butik HappiKiddo ni memang tak susah nak mencarinya. Lokasi dekat dengan eskalator, kalau korang dari parking kereta naik eskalator ke Level 1 pusing kanan dah nampak butik HappiKiddo ni! hehe. Suasana dalam butik HappiKiddo ni sangat best dan tak serabut mata memandang. Susunan barang dia teratur walaupun ada sesetengah barangan yang diletakkan di atas lantai tapi tidak mengganggu pengunjung nak melihat barang atau melalui kawasan tu.




Nak masuk ke bahagian tengah butik, Mira dah bulat mata tengok susunan teddy-teddy kecik dalam rumah kayu yang comel ni hahaha. 




Ada fluffy skirt for girls la ..... wahh!




Beria-ia Mira pilih skirt biru ni .... tapi bila sarung habis terlondeh sana sini hahaha. Sayang ... makan nasi banyak sikit lain kali ye.




Di butik HappiKiddo ni juga ada disediakan contoh set bilik tidur untuk anak-anak anda. So dalam korang membeli belah, HappiKiddo memberikan inspirasi kepada ibu-ibu bagaimana untuk menghias bilik anak-anak kecil korang supaya nampak lebih hebat dan berwarna warni yang ceria! ^^




Variasi beg yang menarik! Ok Pak Jelan ...that bag is for mums and kids actually ye hahaha. Dah berkenan lettuuuu! :p




Kat sini pun ada patung hiasan mini yang sangat comel dan kiut! 




Hello horsies! :D




You know where you can find non toxic crayon? here in HappiKiddo! Selamat untuk kanak-kanak ... kakak siap buat demo lagi hehehe. 





Koleksi baju tidur untuk kanak-kanak dan bayi




Koleksi gaun dan baju 




Baju for mommies pun ada! Of course ada koleksi baju untuk ibu-ibu menyusu jugaaaa :)





Stroller for babies 




More strollers ..!




Bekas air minuman, beg comel untuk si kecil, mandian bayi ... they have it all!




Car seats for babies .... macam-macam pesen macam-macam jenama macam-macam rekabentuk yang menarik! 






Toys dan bekas makanan for babies .... semuanya disusun teratur dan kemas!




Wahhh! bestnyeeeee ..... syok tengok barang-barang dalam butik HappiKiddo ni! Nak cari barang pun senang, susunan barang yang teratur dan kemas, tak lupa juga pembantu yang sentiasa ada untuk membantu sekiranya pengunjung memerlukan bantuan. Paling best, banyak pilihannnnnnn ((gema))

Terasa cam nak pregnant balik je kan hahaha. 




Aku pun tak lupa belikan something tuk mereka berdua. Requested by kakak, dia nampak Scratch Board ni dan there you have it. 

Thank you HappiKiddo! ^^




So ibu-ibu yang mempunyai anak kecil atau bakal-bakal ibu yang sedang merancang nak membeli barangan keperluan bayi, boleh la datang singgah di butik HappiKiddo di mana-mana cawangan yang berdekatan dengan uolss. Alamat kat atas aku dah bagi tuuuu .... :D

Untuk maklumat lanjut, korang boleh serbu mereka di :

Web: www.happikiddo.com.my (currently work-in-progress)
Facebook: www.facebook.com/Happikiddo
Instagram: @thehappikiddo
Twitter: @happikiddo


Nak beli online pun boleh, korang boleh PM terus mereka di FB ok! ;) 


Ohsem! ^^


Layan Pada Zaman Dahulu

  2 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Kadang-kadang dua beradik ni kalau dah puas main game atau main masak-masak atau sepahkan umah hehe aku akan ajak diaorg baring santai-santai tengok citer kartun ni. Pernah dengar 'Pada Zaman Dahulu' ....? Citer kartun ni ada kat channel TV Alhijrah je. 

Memula memang aku tak tahu pasal citer kartun ni, sebab channel AlHijrah pun bukan main susah nak dapat sini! Kakak la yang introduce kat aku citer ni dalam Youtube hehe. 


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.