ruangiklan
ruangiklan

Saturday, December 20, 2014

Pertama Kali Rasa Pisang Goreng Cheese!


Assalamualaikum!


Aku agak skeptikal bila first time dengar 'Pisang Goreng Cheese' ni. Boleh ke makan pisang goreng ngan cheese? Tak sakit perut ke? hahaha. 

Tapi bila aku berpeluang makan buat pertama kalinya 2 minggu lepas .... aku dah jatuh cinta! Mere pyar ....! haha.



Friday, December 19, 2014

Peniaga Restoran Jangan Fikir Untung Je!

  17 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!


Dalam banyak-banyak restoran yang aku pergi, yang ni paling mengarut aku rasa! Sebelum ni takda isu pun aku makan kat situ, tapi tadi memang aku geleng kepala! Mengarut gini ....! Sebab apa jadi gini? Ni belum GST lagi ... dah GST sok???

Alkisah ... aku bawak anak-anak gi makan kat AmCorp Mall tenghari tadi. Ayahnya dah jaga pagi so time solat Jumaat aku jaga la. Since anak-anak tak makan lagi aku bawa diaorg gi makan kat tempat yang aku pernah gi makan ngan opismate aku dulu.


Carikan Madu Untuk Kak Ipar

  11 comments    
categories: , , ,

Assalamualaikum!




Kelmarin ziarah kak ipar di rumahnya di Shah Alam. Kesian tengok dia batuk agak teruk plus demam sikit. Sampaikan bercakap pun suara pun payah nak kuar. So, petang semalam lepas keje kami singgah di masjid kat PJ cari madu tuk kak ipar.

Thursday, December 18, 2014

Petua Hilangkan Miang Serai


Assalamualaikum!




Beginila rupa serai depan laman mak. Cuma kali ni rumput dia memang tebal ... 3 kali tukar tali pemotong rumput tu baru nampak tanah kat bawah huhu. Aritu aku ngan Pak Jelan tolong mak mesin rumput dan bersihkan laman depan terutama serai yang dah lama tak berangkat.

Wednesday, December 17, 2014

Selera Burger Bakar


Assalamualaikum!


Lama tak pekena burger bakar ... lebih tepat lagi burger bakar Abg Burn! Beberapa hari lepas, aku dapat emel dari Abg Burn yang offer burger bakar dengan harga hanya RM5!! Yesszaaaa .... RM5 je untuk perut kenyang sepanjang malam hehehe.

So, aku plan ngan Pak Jelan petang semalam yang kami patut makan burger bakar Abg Burn tuk makan malam. Yang bestnye kakak buka dialog ....

"Buu ... biar kakak belanja boleh?"

Haaa bagai pucuk dicita ulam mendatang gituuu! haha. Walaupun aku ngan ayahnya menolak ... takmo guna duit yang Wan & Atok beri kat dioarg masa duduk kampung aritu, tapi kakak insist! Kalau taknak kakak belanja kakak takmo kawan ngan ibu dah!

Pulokkkkkkk .....!


Tuesday, December 16, 2014

Seminggu Cukuplaaaahhh ...!


Assalamualaikum!


Dalam banyak-banyak dugaan dan ujian ... yang satu ni yang aku takleh tahan. Mungkin juga ini kelemahan aku .. kelemahan seorang ibu huhu. 

Orang mungkin fikir .. bila takda anak di sisi hidup ni rasa seronok! boleh dating ngan suami ... boleh gi jenjalan ... boleh lepak kedai sampai larut malam ... boleh tgk channel kesukaan ... boleh berjaga malam update blog sampai lebam.  

Tapi bagi aku seminggu anak-anak takda depan mata ... makan pun tak berselera! 



Monday, December 15, 2014

Hati-hati Sebar Berita!

  11 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Bercerita dan bergosip satu hal..tapi yang menyebarkan berita salah kat orang lain tu pun masalah jugak! Kalau berita tu betul takpe...ni dah la tak betul gi sebar satu opis.. naya ke orang!

Ada kawan mengadu dia bercerita kat si polan ni tentang neneknya yang sakit tapi si polan ni salah dengar agaknya ... dia ingat laki kawan ni yang sakit! Dah la tu si polan ni bercerita laki kawan ni sakit kanser. Tak cukup lagi...si polan ni gi canang satu floor tempat dia keje!

Habis semua orang salah faham gara² cerita tak betul si polan ni hehe. Naya ke kawan aku tu...elok² laki dia sihat walafiat tetiba kena 'doa' sakit kanser hehe.

Moral of the story.... jangan suka² sebar cerita kawan kat orang lain dannnn .... sila korek telinga bersih²!


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.