ruangiklan
ruangiklan

Saturday, January 03, 2015

Bila Bidadari Tolong Ibu



Assalamualaikum!




Masanya dh tiba ....! Barang memang dah lama duk dalam plastik. Sejak operasi kemas bilik aritu banyak baju-baju lama yang masih elok dan masih boleh dipakai tersimpan dalam kotak-kotak dalam bilik tu. Dari tak berpakai .. baik disumbangkan pada yang memerlukan ye tak.

Friday, January 02, 2015

Baju Baru & Lunch Date Bersama Cosmoderm


Assalamualaikum!



Ahad lepas ada lunch date dengan rakan-rakan #kelabbloggerbenashaari bersama Cosmoderm bertempat di MidValley Megamall, Bangsar. Ini 2nd time aku jejakkan kaki ke sana ... this time aku tak berapa nak sesat dan tak pening sangat dah macam 1st time dulu hahaha.

Thursday, January 01, 2015

Soalan Pertama Tahun Baru 2015!


Assalamualaikum!



Alhamdulillah ...2014 telah berlalu walaupun pelbagai peristiwa sedih masih menyelubungi kita semua sepanjang tahun. Sungguh 2014 mempunyai lebih dari 1001 rentetan kisah dan onak ranjau yang pastinya akan dikenang sepanjang hayat sebagai sejarah hitam. 

Adakah kita terlupa sesuatu barangkali? Terlalu leka dalam kenikmatan dunia hingga Allah menguji kita sehebat ini? Hurm ... 

************************************************************

Wednesday, December 31, 2014

Pandai Merayu?

  5 comments    
categories: 

Assalamualaikum!




Ikut sapa? Yang pasti bukan dari ibunya hehe. Dari ayahnya pun tidak. So ikut sapa? Entah ... tapi budak kecik comei ni memang pandai ber'drama swasta' especially ngan aku hehe.

"Kembar Ke Kak?"

  5 comments    
categories: 

Assalamualaikum!




Antara soalan cepumas kedua terbanyak yang ditanya ... hehe.

A’ah kak diaorg kembar ...

Kalau ikut susuk tubuh ... kakak dan adik hampir sama besar! Adik pun dah hampir nak sama tinggi ngan kakak. So, tak heran lah orang ingat diaorg ni kembar ..!

Tuesday, December 30, 2014

Dua Ribu Lima Belas (2015)

  6 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


2014 ... memang sarat dengan cabaran! Walaupun banyak cabaran, tapi banyak juga kenangan indah dan manis aku dalam tahun ni. Terutamanya rezeki berblogging yang tak pernah aku sangka aku akan dapat. Peluang melawat tempat-tempat yang aku tak pernah pergi sebelum ni, peluang menang hadiah dan yang best peluang untuk berkenalan dan berkawan dengan rakan-rakan bloggers yang berlainan background! 

Berblogging bukan setakat untuk diri aku sendiri je. Aku nak anak-anak dan family dapat menikmati benefit dan kongsi kegembiraan ini bersama mereka. Alhamdulillah sepanjang tahun ni, rezeki anak-anak memang murah. 




Monday, December 29, 2014

Sesi Persekolahan Ditangguh Seminggu Lagi!


Assalamualaikum!

'


Telah disahkan pagi ini. Dua beradik tu tak tahu lagi tu ... tak tau la apa respon diaorg kalau tau ni. Dari minggu lepas lagi dok tanya minggu depan sekolah ke bu? Tadi dalam kete kakak sempat pesan bu .. nanti ibu tolong balut buku sekolah kakak ye ...

Tak Suka Bawang!

  6 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Tak pernah jumpa lagi budak suka makan bawang setakat ni. Kalau ada memang aku respek! hehe. Even orang dewasa pun ramai yang tak suka ye dak? Aku dulu pun tak berapa gemar kalau dalam lauk ada bawang atau halia. Tambah yang suka dok terselit-selit celah sayur atau duk dalam nasi .... kalau terpepak ... 'bergema' bau dan rasa dia dalam tekak! hahaha.


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.