Friday, January 16, 2015

# Cerita Kat Opis # Labah-labah

'Kunjungan' Sebentar


Assalamualaikum!




Bukan senang nak tengok haiwan datang menyinggah di meja ni. Lebih-lebih lagi haiwan yang berkaki 6 macam-macam labah-labah ni hehehe. Ni kalau adik tengok ni mau meloncat kegelian dia hehehehe. Tengah dok sibuk melakukan kerja, tetiba kelibat labah-labah yang kecik lagi comei ni muncul di depan mata.


Ralit pulak nengok si labah-labah ni .... nak kata jakun tak jugak. Bukan tak pernah tengok haiwan antropod sebelum ni hahaha tapi sebab dah lama meja aku ni tak terima 'kunjungan' dari sebarang haiwan, maka kali ni aku layankan kejap hahaha.






Aku try caputure guna Moto G, dan this is the best image I can get hehe. Ni kalau ada DSLR ni sedap 'menembak' ni kan! ngeeee :D

Dalam dok ralit tu, tetiba dapat idea mungkin labah-labah ni labah-labah spy kot yang ada cctv boleh monitor orang tu buat keje ke tak ((hahaha)). Mana la tau bos-bos kasi pasang tuk monitor pekerja dia ke kan ... aaahhh! melalut-lalut je aku ni yek! haha.


6 comments:

  1. Suh dia giget tangan .. mana tau leh jadi spiderwomen .. hoho

    ReplyDelete
  2. Ok.. Saya sambung sikit ye..
    Sila hati-hati ye. takot nanti labah-labah tu 'hinggap' kat tangan awak, then dia suntik enzim dia kat badan, terus jadi spidygurl.. ahhaah (sangat la pengaruh tv ye..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha amboiii hebat imaginasi sis ... jangan risau dia labah-labah baik tak gigit orang hehe :D

      Delete
  3. haar kan.. takut bos pasang cctv usha anak buah wat kerja..

    ReplyDelete
  4. ha ha ha ha kretif nyer minda.
    labah2 = spy.
    aduhai... bahaya tu :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?