Suka Naik Train!

Wednesday, January 07, 2015


Assalamualaikum!


Bila tau nak naik train pagi tadi .. melompat dua-dua bangkit dari tido hehe. Kalau dengar pasal bas atau train memang dua beradik ni teruja lain macam! Katanya best naik bas ngan train ... besar ... boleh berdiri lama-lama hahaha.




Situasi dalam bas rapid kl pagi tadi ...! Tengok ... Mira bukan reti duduk. Dari bus stop kat umah sampai ke stesen LRT dia tahan berdiri walaupun banyak kerusi kosong dalam bas ...! Kakak .. dah reti bahasa sikit hehe.




Sama gak la dalam train. Masing-masing takmo duduk ... maka ibu pun kenalah berdiri sama kat sebelah 'kepung' diaorg supaya tak jatuh bila train bergerak. 




Masing-masing kontrol sopan dalam train sebab ibu dah kasi warning order kat umah, dalam train jangan nak jakun sangat ye ((hehehe)). Kalau tak bagi warning order kang ada ibunya yang main kejar-kejar ngan anak dalam train kang haha :p

You Might Also Like

9 pengomen comel

  1. Anak2 memang camtu lah Hanim.. bagus juga idea hanim bagi warning order di rumah siap-siap hehehe :)

    ReplyDelete
  2. anak kembar saya belum pernah naik bas dan train. tak sabar jugak nak tau reaksi dorang bila naik. hehee

    ReplyDelete
  3. bebudak smua mcm tu kot... naik train dgn bas tu diorang rs mcm 10 kali best dr naik keter... hahaha...

    ReplyDelete
  4. haahha comel je.skali skala naik train seronok gak

    ReplyDelete
  5. hati2 menggunakan kenderaan awam. org ramai mcam2 blh brlku..

    ReplyDelete
  6. http://atiqahsafian.blogspot.com/2015/01/aku-hidup-balik.html

    ReplyDelete
  7. sy pun dok plan nk bawa ank naik train juga.. bila la entahnya...

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM