Monday, March 23, 2015

# Cerita My Pearls # Sanah Helwah

Hari Ini ... 8 & 6 Tahun Yang Lepas!


Assalamualaikum!
Kalau boleh diulang kembali saat itu ....  tentu sekali aku takkan menolaknya! Alhamdulillahirobbil alamin ..... anak-anak ibu kini semakin membesar dan sihat dengan izinNya.

Walau banyak kerenahnya, walau macam-macam ragam kedua-duanya tapi itulah 'harta' dan kenangan yang tinggal untuk aku dan ayahnya bila kami dah tua nanti. Sesuatu untuk dikenang ... sesuatu untuk disenyumkan andai hayat masih dikandung badan.

Hurm .... rasa macam baru sangat melahirkan. Rasa macam baru semalam tengok anak-anak ibu berjalan tatih. Rasa baru sat tadi kakak dan adik ditimang. 

Mungkinkah aku akan dapat mengulangi kembali saat itu? Hurm ...

Dialah teman bermain, dialah teman belajar, dialah teman tido. Salah seorang takda, memang sunyi sepi hidup aku. Takda kedua-duanya bisa mengalir air mata ibu. 

Sungguh ... tak tau la macam mana aku nak berhadapan bila tiba saat itu T_T

Semoga ibu dan ayah dapat menjadi ibu ayah yang terbaik buat kakak dan adik. Semoga kekurangan dan kelemahan kami dapat menjadikan kakak dan adik lebih berjaya satu hari nanti dan menjadi umat Muhammad s.a.w yang diredhai. Alhamdulillahirobbilalamin...

Sanah helwah buat kedua² permata hati ibu dan ayah yang lahir pada hari ini 8 dan 6 tahun yang lalu.

Semoga hidupmu diberkati Allah dunia akhirat, dilimpahkan rezeki yang halal dan keberkatan dalam hidup serta menjadi 'titian' untuk kami ke syurgaNya.

Happy birthday my princesses! :') - ibu


3 comments:

  1. Happy birthdayyyy untuk anak2 akk.. semoga menjadi anak yang solehah.. amin..

    ReplyDelete
  2. moga jadi anak yg solehah ye....

    ReplyDelete

Apa kata korang?