Kalau Makan Mempelam .....

Sunday, March 22, 2015


Assalamualaikum!





Bahagian inilah yang paling aku suka sekali! Kupas sebijik, tang bijik tu yang aku kejar dulu. Dah habis makan bijik, baru aku kejar isinya heeeee. 

Begitu jugakla kalau makan ayam. Aku suka kalau yang ada tulang. Kalau pi KFC, memang aku kena order bahagian drumstick atau yang bertulang. Kalau bahagian dada atau yang banyak isi ....hurmm memang payah la nak habis. Lebih lagi kalu ayam dah sejuk!



A photo posted by Hanim Hashim (@wanimira) on
,

Petang semalam cuaca tak berapa nak terik. Kat Bagan Serai hujan sekejap .... lebat jugak kata Pak Jelan. Bertakung gak la ayaq kat tepi jalan tu. Tapi, masih jugak terasa bahang panasnya walau tak sehebat dua tiga hari sebelumnya.

Time panas-panas gini sedap pekena ayaq nyoq. Tapi, Pak Jelan teringin pulak nak minum ayaq eskrem soda. Sanggup pi kedai beli ais ngan ayaq tu hehe. 

Perghh .... lega tekak rasa pekena secawan ayaq nyoq campur eksrem soda ni. 


You Might Also Like

4 pengomen comel

  1. eh sama pulak kita... suka biji pelam ni dan suka mkn tulang ayam... hehehhe..

    ReplyDelete
  2. biji pelam tu dari kecik lagi suka makan macam tu..kan??lepas habis makan buat punggai ayam..hahahah

    ReplyDelete
  3. kita serupaaaa....
    suka biji mangga.
    suka tulang tulang ayam....

    ReplyDelete
  4. Eh...bab tulang ayam ngan ayaq kelapa sama..:)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM