Kek Hari Lahir & Goodies Bag

Friday, March 27, 2015


Assalamualaikum!



Anak-anak dara bizi memasukkan makanan dalam goodies bag masing-masing. Walaupun tarikh birthday diaorg sama ..23 Mac yang lepas tapi masing-masing nak sambut kat sekolah masing-masing hehe. It's ok ... kita pun dah sambut satu family aritu kan ..so it's time to celebrate with their friends.

Kelas kakak tak ramai ..hanya 22 orang murid. Yang adik pulak hanya 20 orang. So, penyediaan goodies bag tak la banyak sangat tapi aku lebihkan 2-3 bag tuk setiap sorang.

Tahun ni juga merupakan kali pertama diaorg sambut kat sekolah ngan kengkawan. Masa kakak masih di tadika masih boleh sambut lagi sebab banyak budak daycare, tapi tahun lepas kakak dan adik tak dapat sambut di sekolah sebab cuti sekolah seminggu jatuh pada tarikh birthday diaorg huhu.

So, tahun ni la baru nak merasa sambut ngan kengkawan di sekolah.




Kakak kan suka oreo so inilah kek pilihan kakak. Kalau tak silap aku ni Oreo Cheese Cake. Aku mana tengok sangat nama cakenye sebab dok ralit nengok kek-kek kat situ hehe. 




Yang ni kek untuk Mira. Rasanya ni kek vanilla. Mira cakap dia taknak makan strawberry tu haha. Dah kalau taknak makan ..bagi je kat kengkawan yang nak makan. Ibu tau awak tu kejor kek je kan.

Alhamdulillah tercapai jugak hajat diaorg nak celebrate di sekolah masing-masing. 

Lepas tu, kakak siap congak lagi tahun depan nak buat di sekolah katanya sebab birthday jatuh pada hari Selasa pulak hahaha. Next year lagi jatuh pada hari Rabu, next year blablablablabla ...LOL!

Advance melampau perancangannya tu! Ibu kena get ready dari sekarang ni hehe.


You Might Also Like

9 pengomen comel

  1. alhamdulillah, mesti dorang gembira kan. kenangan nanti tu yg takkan dilupakan ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. diaorg happy sangat ...dari malam tadi cakap "tak sabarnyeeeee" hehe :D

      Delete
  2. Happy besday! Bestnye besday sama

    ReplyDelete
  3. Akiff punya siap kena sediakan utk 1 tadika dia... 83 orang... so kena letak ala kadar jer sbb ramai sgt... hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghhh ...banyak giler gitu! haha. Mujur setahun sekali buat haha :D

      Delete
  4. Sronok erkk sambut sesama birtdy adik kakak, satu kali je sambut skali

    ReplyDelete
  5. Suka la yer dpt celebrate bfday dekat sekolah dengan kawan2..:D

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah... Best dpt tarikh sama... Sng smbut birthday..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM