Teman Ngeteh Ibu

Sunday, March 15, 2015


Assalamualaikum!




Teman ngeteh/ngopi ibu dan ayah. Dah pandai melawa anak daraku sorang ni. Tapi suruh pandang kamera henpon still malu-malu lagi hehe.

Dari tepi terserlah kegembolan pipi putih gebusnya tu. Kakak dah kuat makan sekarang. Seiring dengan kuat bermainnya hehe. 




Brekpes pagi ajak gi Restoran Kari Kepala Ikan Kg. Pandan. Lama dah tak singgah situ, time bulan Ramadhan rajin gak beli murtabak sini. 

Berselera kakak makan nasi lemak. Bila nampak sambal 'menggunung' di atas nasi lemak dia jadi was-was nak makan, tapi bila ayahnya kuis ketepi sambal tu baru laju dia makan hehe. Habis pulak tu! Yang adik pun sama makan nasi lemak, tapi pas tu buat drama plak taknak habiskan. Mujur la kakak ada tolong habiskan hehe.




Maggi goreng ni aku punyer. Boleh tahan sedap jugak maggi goreng mamak ni. Macam-macam ada! Selamat 'berlabuh' dalam perut bersama air barli.




Mira dah kurang nak makan sangat la ni. Asyik roti roti roti! Dulu dia yang kuat makan berbanding kakaknya, dah ni terbalik pulak! Kalau dah dapat roti, nasi pun takmo pandang. 




Dah beberapa minggu aku tak hadap char kuey tiow ni. Terasa rindu pulak hehe. So, petang semalam ajak kakak dan adik gi ngeteh sini. Teringin ..... feveret niii! hehehe. Dan macam biasa .... tak mengecewakan! Super marveles kelazatannya! 




Macam biasa kakak la yang menjadi peneman ibu makan char kuey tiow. Kakak order kuey tiow goreng ... pun habis jugak dia makan semalam. Good girl! Yang adik ... hurmmm minum milo ais je la hehe. 


You Might Also Like

4 pengomen comel

  1. Lps ni mgemuk la c kakak ni

    ReplyDelete
  2. Comel anak dara sis.. Macam mamanya jugak.

    ReplyDelete
  3. wahhhh anak dara dah jd bestfriend ibu,ayu nya pakai tudung semoga kekal sampai bila2

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM