Tuesday, June 02, 2015

# Cuti Sekolah # Disney

Meriahkan Disney Channel School's Out Sepanjang Cuti Sekolah Di Sunway Pyramid!


Assalamualaikum!


Wahhh! sekolah dah start cuti lorrr ... kita sangat suka sebab jalan tak jem lorr! haha. Sempena cuti sekolah ni, apa plan korang bersama keluarga yek? Kalau takda apa-apa plan atau tak tau nak bawak anak-anak pergi mana, jom terjah Sunway Pyramid hari ini sehingga 14hb Jun 2015, sebab ada benda yang best dan menarik untuk anak-anak korang semua! 




Asalnya, kami nak kakak dan adik habiskan cuti sekolah ni di kampung memandangkan cuti dua minggu tu agak lama jugak kan. Tapi, bila dapat tahu ada aktiviti menarik dan menghiburkan untuk kakak dan adik di Sunway Pyramid, tentulah aku tak nak lepaskan peluang ni!

Lagipun, kakak dan adik memang suka dengan karakter Disney seperti Toy Story, Monster University, Cars dan Finding Nemo ni. So, memang diaorang teruja sangat kelmarin dapat bergambar dan bermain permainan yang digemari. Kalau korang nak tahu, sempena cuti sekolah ini, Disney Channel School's Out memberikan pengalaman menyeronokkan untuk kanak-kanak di bawah 12 tahun dengan menyertai permainan dan aktiviti menarik di samping bagus untuk pembelajaran mereka, dan bukan itu saja .... kanak-kanak juga boleh bawa pulang goodies bag!

Nak tahu macam mana caranya? Jom ikuti 4 langkah ini :)




Untuk menyertai Disney Channel School's Out ini, masuk adalah PERCUMA! Tapi kalau korang nak dapatkan passport Safety Rangers dari Sunway Pyramid, korang hanya perlu membelanjakan RM50 dalam satu resit tunggal (untuk pemegang kad kredit HSBC, apa saja nilai pun boleh) Matlamatnya adalah untuk mengumpul sebanyak 4 cop dari 4 aktiviti yang disediakan.

Macam kat atas ni, aktiviti pertama ialah mewarna. Boleh pilih gambar apa yang disukai. Kalau pilih gambar misai 'wak doyok', boleh gunting dan kemudian boleh lekat pada batang aiskrim, potong dan boleh bawa balik! hehe.



Mira 'Doyok'




Dah siap mewarna, tunjukkan passport pada krew di situ untuk diberikan cop. Pastikan passport ada cop tau, kalau tak nanti tak boleh tebus goodies bag hehe.



Berposing kejap depan Buzz Lightyear!




Lepas tu, kakak dan adik join aktiviti kedua, iaitu mencari Nemo hehe. Permainan ni macam ala-ala pagar sesat gitu. Kena cari benda tersembunyi, dan kalau berjaya akan diberikan topi Mickey Mouse hehe.





Melilau dua beradik tu mencari benda tersembunyi hehe. Yang kakak laju je jalan, tak tengok pun kat celah-celah 'batu' tu ... yang adik menonong ikut kakak dia haha. Mujur dapat juga cari :p



Misi berjaya! Dapat cop lagi hehe



My little 'Minnie Mouses' ngeehehehe :D




Next, kami main kereta kontrol! Eh bukan kami ... tapi kakak dan adik aje hehe. Yang ni kakak memang 'berhantu' sikit haha. Nampak kereta kontrol terus tarik-tarik baju kita nak main. 



Terer tu terer gak la main, tapi asyik langgar pagar je la hahaha. 


Kat Instagram, ada aku kongsikan video kakak main kereta kontrol ni. Yang Mira pun boleh tahan, tapi langgar pagar jugak la hehe.





Yeayyy! dapat cop lagi ... dah tiga cop ni!




Last aktiviti, bilik jerit! haha. Dalam bilik ni, korang kena tunjukkan muka takut dan jeritttt! hehe. Jangan lupa dapatkan cop tau!




Langkah terakhir, kakak dan adik buat kad pelajar di booth Monsters University. Memang ramai beratur sebab nak dapatkan kad pelajar ni hehe. 




Yeayy dah siap! So, secara 'rasmi'nya kami adalah pelajar Monster University hehe. Dengan aku sekali terjebak nak sekeping! haha :p




Selain bermain dan melakukan aktiviti, korang juga boleh bergambar sakan bersama karakter Disney yang popular macam si Monster! hehe :D





Nak tengok macam mana suasana pada hari tu? Nah ..!







Perghhh ... meriah! ^^

Dah kumpul cop yang diperlukan, jangan lupa pergi ke kaunter semula dan tunjukkan untuk dapat hadiah goodies bag berisi pensil warna, voucher membeli belah/makanan dan buku panduan keselamatan untuk kanak-kanak.

So, apa tunggu lagi ... jangan lupa bawa keluarga korang singgah di LG2, Orange Concourse, Sunway Pyramid dan nikmati kemeriahan cuti sekolah bersama Disney Pixar! ^^


Disney Channel School's Out
Venue : LG2, Orange Concourse, Sunway Pyramid
Tarikh : 29 Mei 2015 - 14 Jun 2015


Korang juga boleh ikuti info menarik dan terkini Sunway Pyramid di :

Facebook -  www.facebook.com/sunwaypyramid
Instagram -  @sunwaypyramid
Twitter - @Sunway_Pyramid

No comments:

Post a Comment

Apa kata korang?