Bila Ibu Stres ...

Tuesday, August 04, 2015


Assalamualaikum!


Stres .... hari-hari pun ibu stres. 

Stres dengan ekonomi tak menentu
Stres dengan perangai pemandu yang memandu macam 'hantu'
Stres dengan stetmen sesetengah pemimpin yang selalu bagi jawapan dungu!
Stress dengan line tenet macam 'kayu'...macam sekarang ni! Grrr....

Tapi hidup kalau takda stres, itu bukan manusia namanya kata seorang penceramah motivasi zaman ibu sekolah dulu hehe. Cuma, ia terpulang pada cara bagaimana kita nak atasi stres tu.

Ada orang nak hilangkan stres, dia pergi pantai.
Ada orang nak hilangkan stres, dia shopping.
Ada orang nak hilangkan stres, dia lepak kedai mamak.

Orang kata kalau ibu nak hilangkan stres, tataplah wajah anak-anak ketika mereka sedang tidur. Nescaya ibu akan rasakan ketenangannya. 

Memang betul ....!

Tapi, ada satu lagi benda yang ibu suka tengok bila ibu stres.....



video


:D



You Might Also Like

10 pengomen comel

  1. memang hilang stress ni kalau tengok nih...he he he....

    ReplyDelete
  2. memang hilangkan stress. cuma nya bila tengok anak2 time tido, rasa bersalah & rindu. tapi bila anak2 berjaga, kita stress sebab kena jadi raksasa sedia masa. hehehhe

    ReplyDelete
  3. semua stress kann..tp mesti ada somtg yg buat kita hilang stress

    ReplyDelete
  4. setuju kak hanim..gelagat anak ni memg penghibur hati..

    ReplyDelete
  5. betulllbila stress dengan kerja dngn kehidupan sekrg ni,balik je umah tengok hilang semua tu.
    #singgah syawal

    ReplyDelete
  6. hahaha okay ena yang tengah stress ni pun jadi tak stress hehehe

    ReplyDelete
  7. memang macam-macam stress yang ada zaman sekarang ni.bila layan newsfeed fb lagi bertambah stress..huhu..

    ReplyDelete
  8. penawar stress,tgk muka anak tgh senyum :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM