ruangiklan
ruangiklan

Tuesday, August 04, 2015

Bila Ibu Stres ...


Assalamualaikum!


Stres .... hari-hari pun ibu stres. 

Stres dengan ekonomi tak menentu
Stres dengan perangai pemandu yang memandu macam 'hantu'
Stres dengan stetmen sesetengah pemimpin yang selalu bagi jawapan dungu!
Stress dengan line tenet macam 'kayu'...macam sekarang ni! Grrr....

Tapi hidup kalau takda stres, itu bukan manusia namanya kata seorang penceramah motivasi zaman ibu sekolah dulu hehe. Cuma, ia terpulang pada cara bagaimana kita nak atasi stres tu.

Ada orang nak hilangkan stres, dia pergi pantai.
Ada orang nak hilangkan stres, dia shopping.
Ada orang nak hilangkan stres, dia lepak kedai mamak.

Orang kata kalau ibu nak hilangkan stres, tataplah wajah anak-anak ketika mereka sedang tidur. Nescaya ibu akan rasakan ketenangannya. 

Memang betul ....!

Tapi, ada satu lagi benda yang ibu suka tengok bila ibu stres.....





:D



10 comments:

  1. memang hilang stress ni kalau tengok nih...he he he....

    ReplyDelete
  2. memang hilangkan stress. cuma nya bila tengok anak2 time tido, rasa bersalah & rindu. tapi bila anak2 berjaga, kita stress sebab kena jadi raksasa sedia masa. hehehhe

    ReplyDelete
  3. semua stress kann..tp mesti ada somtg yg buat kita hilang stress

    ReplyDelete
  4. setuju kak hanim..gelagat anak ni memg penghibur hati..

    ReplyDelete
  5. betulllbila stress dengan kerja dngn kehidupan sekrg ni,balik je umah tengok hilang semua tu.
    #singgah syawal

    ReplyDelete
  6. hahaha okay ena yang tengah stress ni pun jadi tak stress hehehe

    ReplyDelete
  7. memang macam-macam stress yang ada zaman sekarang ni.bila layan newsfeed fb lagi bertambah stress..huhu..

    ReplyDelete
  8. penawar stress,tgk muka anak tgh senyum :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.