ruangiklan
ruangiklan

Friday, August 07, 2015

Garam .... Mana GARAM??

  10 comments    
categories: ,


Assalamualaikum!




Time kita sedap ngunyah la time tu nak tergigit bibir...langsung jadi ulser!

Sehari ...dua hari boleh tahan lagi. Kalau boring² kat opis tu, mulala lidah ni 'gentel' tempat berlubang tu! Ralit ... tapi sakittttt hehe. Orang dok jemput pi jamuan raya pun aku gagahkan jugak. Sakit sakit pun sedap gak lagi ngunyah tu. Buat dek je la walaupun terasa pedih bisanya menyengat!

Semalam pulak Pak Jelan bawa balik lauk pauk dari jamuan raya kat opis dia. Paling rare ada rendang rusa, yang aku memang tak pernah merasa lagi sebelum ni. Anim ... jangan lepas kan peluang! Pejamkan mata makan je la dulu. Perghh ... menyucuk-nyucuk kepedasan rendang rusa kat lompang tu. Memang kawwwwwww punya! Lagi laju aku kunyah lagi hebat sakit dia. Ini baru betul buku bertemu ruas haha!

Takpe .. takpe, kang dah habis makan kita kasi gosok ulser tu dengan GARAM!

Ouchhh...! >.<


10 comments:

  1. Ya Allah, kalau wawa memag tk thn tu.. Leatk ubat farmasi je.. Pernah jgak ltk garam, makin lma makin besar n sakit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selama ni memang letak garam ...alhamdulillah berkesan dengan izin Allah. Tapi jiwa kena kebal la, sakit woooooo hahaha!

      Delete
  2. ulcer rupanya.ingat nak bagi resepi lemang dengan rendang rusa.meleleh air liur tengok gambar tu.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. resepi?? hahaha nanti saya dah belajar masak sendiri saya share ye kak :)

      Delete
  3. hadoi.
    aida bleh imagine itu kesakitan, hanim.
    ni hah br jap baca petua kat blog izzeyda ~ daun ketumbar.
    rebus. da sejuk, kumur kumur 3-4 kali sehari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sis, memang menusuk nusuk betul bisa dia hehe. Daun ketumbar takda kat dapur, capai apa aja depan mata hehe. Tq for the petua sis ;)

      Delete
  4. Makan punyer pasal.. sanggup ku tanggung sakit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tul tu kak, bedal je walaupun sakit :D

      Delete
  5. sedapnya rendang. saya paling suka makan rendang berbanding serunding.

    http://myartcrafting.blogspot.com/2015/07/syawal-giveaway.html

    ReplyDelete
  6. Ouchhhh sakitnya! Mmg azab la jadi ulser time2 gini..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.