Garam .... Mana GARAM??

Friday, August 07, 2015



Assalamualaikum!




Time kita sedap ngunyah la time tu nak tergigit bibir...langsung jadi ulser!

Sehari ...dua hari boleh tahan lagi. Kalau boring² kat opis tu, mulala lidah ni 'gentel' tempat berlubang tu! Ralit ... tapi sakittttt hehe. Orang dok jemput pi jamuan raya pun aku gagahkan jugak. Sakit sakit pun sedap gak lagi ngunyah tu. Buat dek je la walaupun terasa pedih bisanya menyengat!

Semalam pulak Pak Jelan bawa balik lauk pauk dari jamuan raya kat opis dia. Paling rare ada rendang rusa, yang aku memang tak pernah merasa lagi sebelum ni. Anim ... jangan lepas kan peluang! Pejamkan mata makan je la dulu. Perghh ... menyucuk-nyucuk kepedasan rendang rusa kat lompang tu. Memang kawwwwwww punya! Lagi laju aku kunyah lagi hebat sakit dia. Ini baru betul buku bertemu ruas haha!

Takpe .. takpe, kang dah habis makan kita kasi gosok ulser tu dengan GARAM!

Ouchhh...! >.<


You Might Also Like

10 pengomen comel

  1. Ya Allah, kalau wawa memag tk thn tu.. Leatk ubat farmasi je.. Pernah jgak ltk garam, makin lma makin besar n sakit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selama ni memang letak garam ...alhamdulillah berkesan dengan izin Allah. Tapi jiwa kena kebal la, sakit woooooo hahaha!

      Delete
  2. ulcer rupanya.ingat nak bagi resepi lemang dengan rendang rusa.meleleh air liur tengok gambar tu.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. resepi?? hahaha nanti saya dah belajar masak sendiri saya share ye kak :)

      Delete
  3. hadoi.
    aida bleh imagine itu kesakitan, hanim.
    ni hah br jap baca petua kat blog izzeyda ~ daun ketumbar.
    rebus. da sejuk, kumur kumur 3-4 kali sehari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan sis, memang menusuk nusuk betul bisa dia hehe. Daun ketumbar takda kat dapur, capai apa aja depan mata hehe. Tq for the petua sis ;)

      Delete
  4. Makan punyer pasal.. sanggup ku tanggung sakit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tul tu kak, bedal je walaupun sakit :D

      Delete
  5. sedapnya rendang. saya paling suka makan rendang berbanding serunding.

    http://myartcrafting.blogspot.com/2015/07/syawal-giveaway.html

    ReplyDelete
  6. Ouchhhh sakitnya! Mmg azab la jadi ulser time2 gini..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM