Jamuan Raya JAKOA

Thursday, August 06, 2015


Assalamualaikum!


Jemputan majlis rumah terbuka Jabatan Kemajuan Orang Asli a.k.a JAKOA kami penuhi dengan penuh kesyukuran. Dengan barisan geng-geng #kakimakan yang terkenal di opis, kami jejaki bumi Gombak untuk tahun kedua semalam hehe. Sampai sana pulak cun-cun je time lunch, memang sampai-sampai je terus beratur panjang ekekekke :p



Geng #kakimakan :D

Tahun lepas dijemput, makanan semua memang tak mengecewakan. Geng yang pergi pun kebanyakannya muka sama jugak haha. Takpela, rezeki namanya tu kan. Tahun ni istimewa sikit ada DURIAN! ngeeeee :D. 





Serius, bukan ini saja yang aku makan semalam. Amik sana sikit, sini sikit dapat la merasa semuanya hehe. Dan biasanya aku akan elakkan amik nasi dulu supaya nanti takla perut 'jem' cepat. Tapi, semalam memang dah time lunch pun kan so kita hadap nasi la dulu hehe

Dalam sedang asyik menikmati berulas-ulas durian, aku boleh tak teringat langsung tentang pantang larang makan durian ni! Dah la sebelum tu aku makan nasi ngan lauk gulai kambing, pastu nampak durian terus ngap durian pulak! Orang kata kalau makan kambing dengan durian sekali gus boleh 'blackout'! Mujurlah takda apa-apa jadi semalam huhu ... seriau gak kan hehe





Antara geng #kakimakan yang duduk semeja. Ada muka lama ada muka baru hehe

Tak pasti la napa gambar yang aku amik semua jadi macam ni. Macam ada efek cahaya halo pulak! Henpon oh henpon please be nice to me. Aku memang takda niat nak 'menduakan' dikau .... buat masa ini so jangan buat perangai yek :p







Diriku tak sedar ada yang sedang tangkap gambar kandid kami hehe. Mujur pipiku tak berapa nak nampak hahaha. Tapi kesian la orang sebelah tu, kak K  .... muncung dan pipi sama naik ..! muahahaha :D



Kami nak balik dah :)





Sebelum balik ...

Semua berdiri mengiring pastu tutup perut dengan tangan. Tau apa maknanya kan hahaha! Aku jugak yang cerdik ... duduk je kat depan tu, memang tak nampakla kebuncitannya walaupun masa ni aku rasa macam ngandung 4 bulan dah! haha :p

Terima kasih JAKOA sebab jemput kami tahun ni, insyaAllah tahun depan jemput-jemput la kami lagi ye ngeeeee :D


You Might Also Like

2 pengomen comel

  1. Meriah open house tu siap ada durian...takper2..kita makan dulu puas2 sementara masih syawal..dah habis syawal nnti kita diet balik...hehee

    ReplyDelete
  2. durian!!!
    best nyer.
    yes org kata hati2 makan durian takut matching nyer nanti menjadikan perut masalah.
    but apa pun, bismillah...
    in shaa Allah ok :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM