Monday, August 17, 2015

# Food Review # Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie

Kelazatan Makanan Penang Di Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie


Assalamualaikum!




Sememangnya, masakan Penang memang terkenal di kalangan warga tempatan mahupun pelancong luar. Dan untuk itu, aku kembali ke Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie untuk merasai hidangan masakan Penang yang disediakan oleh chef-chef berpengalaman di sini. 

Dan aku tak perlu pergi jauh sampai ke Penang sebab di Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie kini mengadakan promosi masakan Penang! Wow .. tak sabar nak mencuba apa yang sedap disini ehehe 




Food review kali ini bukan sekadar menjamu selera dengan hidangan lazat dari chef-chef disini, malah Chef Zaidi menunjukkan demo masakan secara live! Perghh ... aku suka tengok orang masak-masak ni hehe. 

Chef Zaidi menunjukkan 3 demo masakan pada hari itu, iaitu Kurma Kambing, Char Kuey Tiow dan Rojak Buah. Perghh .. ketiga-tiga masakan ni memang aku suka! Terutama yang Char Kuey Tiow tu ... heee :D




First, Chef Zaidi menunjukkan cara memasak Kurma Kambing. Memang senang giler tengok beliau memasak, sebabnya beliau menggunakan periuk tekanan jenama Fissler! Hanya perlukan masa 20 minit untuk hidangan Kurma Kambing ini siap! Perghh .... cepat sungguh kan!



A video posted by Hanim Hashim (@wanimira) on

Haaa yang ni aku suka! Chef Zaidi tunjuk demo masak Char Kuey Tiow hehe. Pastu Chef tunjuk cara buat rojak buah paling senang dalam dunia! Sos rojak dibuat homemade sendiri oleh chef-chef di situ. Tak sabar nak try jugak! :D

Selesai demo memasak oleh Chef Zaidi, kami dijemput untuk menjamu selera dengan masakan Penang yang telah disediakan. Jom kita tengok apa yang mereka hidangkan untuk Promosi Makanan Penang di sini!




Kari Ikan


Daging Masak Kicap


Kurma Kambing


Char Kuey Tiow


Pilihan makanan laut pun ada!



Tortilla Chips dengan pelbagai pilihan dressing


Pelbagai jenis kerabu









Tak dilupa turut disediakan hidangan pemanis mulut yang ohsem dari mereka! Serius, memang sedap!

Promosi Makanan Penang ini berlangsung dari 15 Ogos sehingga 30 Ogos 2015. Dengan hanya membayar RM88++ untuk seorang, korang boleh nikmati pelbagai jenis masakan Penang yang pasti menambat selera! Selain itu, Mi Kari dan Assam Laksa turut disediakan! 



My plate



See my anak-anak dara makan tak pandang ibu dah! Kakak tu makan yang ringan-ringan dulu, pastu baru dia ambil nasi dengan lauk hehe.



Selalu kalau pergi Penang, kita mesti nak merasa ABC kan. Jangan risau, sebab Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmari ada ABC untuk korang! Mewah dengan kekacang dan rasanya pun yummmmyy!




Apa lagi yang sedap di sini? Haaaa mereka juga ada sediakan booth rojak buah dan pasemboq! Telioq cheq dibuatnya! Dah tentu tak lepaskan peluang merasa kedua-dua ... walaupun perut dah agak menegang waktu ni hehehe.





So, kalau korang nak merasa masakan Penang bolehlah datang menjamu selera makan malam di Kites Restaurant, Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie bersama keluarga tersayang. Bermula dari 7pm sehingga 10pm setiap hari, mereka setia menjamu hidangan masakan Penang yang lazat sepanjang tempoh promosi.

Makan Malam : 7pm sehingga 10pm setiap hari
Lokasi : Kites Restaurant
Harga : RM88++/seorang
Tempoh Promosi : 15 Ogos sehingga 30 Ogos 2015

Untuk tempahan, korang boleh hubungi mereka di :

Tel : +603 78025245
Email : dining@holidayinnkl.com.my


7 comments:

  1. hmmm...bestnya. Orang dok penang pun tak abes rasa lagi makanan penang

    ReplyDelete
  2. alahai sedapnyee..terliuq tengok pasemboq..

    ReplyDelete
  3. SubhanaAllah! Terliur ena tengokkkk... sluuurrrpppp

    ReplyDelete
  4. Smuanya nmpk sedap....uhuhuh...meleleh air liur..... :P

    ReplyDelete
  5. in shaa Allah cuti skola sept nanti aida & famili ke penang 3 mlm.
    nak rasa char kuey teow, pasemboq, laksa batu feringgi :)
    terbaik !!!

    ReplyDelete

Apa kata korang?