Perpustakaan Mini Untuk Kakak?

Friday, August 14, 2015


Assalamualaikum!




Dah tiba masanya untuk adakan perpustakaan mini untuk kakak di rumah. Koleksi buku-buku cerita lama yang ada pun kena kemas dan susun dalam satu rak fail supaya nampak kemas. Nak buat rak buku, ruang tak mencukupi so guna tempat letak fail tu je la sementara waktu ni.

Sebelum baca, dia akan tunjuk buku apa yang dia pinjam dari perpustakaan di sekolah. Dalam banyak-banyak buku dia paling suka baca buku cerita. Kadang-kadang komik pun dia layan jugak huhu. Bila semangat anak tetiba berkobar-kobar untuk membaca, memang itulah yang ibu paling suka tengok! Kalau pergi kedai Mat nampak buku komik Ana Muslim atau Upin Ipin mesti dia mintak kita beli punya!

Dan, tak sampai separuh hari buku tu habis dibacanya hehe. 

Hurmm ... insyaAllah kak, kita akan usahakan nanti ye:)


You Might Also Like

3 pengomen comel

  1. wahh.. bestnyaaa ada mini library kat rumah. :))

    ReplyDelete
  2. Baguslah dia minat membaca...elok sediakan mini library sebagai galakan...all the best..;)

    ReplyDelete
  3. ada dah kat umah aida.
    dari anak2 dara aida kecik dulu.
    genre buku2 nyer yg bertukar :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM