Sunday, August 30, 2015

# Cerita My Pearls # Cosmoderm

Sayang Anak² Lindungi Mereka


Assalamualaikum!


Dah berapa lama kakak dan adik tak turun padang? Ermmm..rasanya lama jugak kan. Kalau tak sebab sekolah ganti kakak, mesti sebab ikut ibu gi event. Hurmm..

Ok ok..this week kita luangkan masa bersama di taman permainan. Kesian kakak dan adik...dok memerap dalam umah pun bukan elok sangat. Tambah cuaca baik semalam walaupun kesan jerebu tu sikit ada, tapi masih ok la!

Selalu kalau main tak luar tak kira la main kat depan blok atau di taman permainan ke, mesti anak² akan dapat 'saguhati' sebelum balik. Terkeruk sana...terkeruk sini! Tengah syok memanjat, dia datang berlari kat kita tunjuk kesian gigitan nyamuk. Haihh....nyamuk durjana ni berani kacau anak aku ye! Siap ko nyamuk!




Semalam aku try sapu Magic Body Lotion yang ada X-tra Tea Tree Oil ni kat Mira dan kakaknya sebelum diaorg bermain, dan selama sejam aku perhatikan...takda sorang pun yang patah balik kat aku tunjuk kesian gigitan nyamuk.

Ceriaaaaaaaa dan aktif diaorg melompat berlari sana sini dan aku tak nampak dah kakak dan adik terkeruk-keruk lagi! Hou yeaaaaa... alhamdulillah!

Thank you Cosmoderm .... ;)

3 comments:

  1. Kesian anak kena gigit nyamuk. Saya pun ada krim ajaib juga. Tapi bukan yang ni.

    ReplyDelete
  2. saya pun jenis bila kuar umah mesti bawak insect repellent sbb xnk anak kene gigit nyamuk ke.. serangga ke..bukan ape.. bila dia dah kene gigit tuh, asek lah menggaru jer.. sampai terkopek2 kulit.. huhu

    Terjah blog saya, jom! DAPATKAN INFO , TIP , PETUA MENGENAI KEHAMILAN DAN KESUBURAN DI SINI

    ReplyDelete

Apa kata korang?