Anak Jadi Cepat Bosan Akibat Jerebu!

Wednesday, October 21, 2015


Assalamualaikum!


Masuk hari ketiga hari ni kakak dan adik dicutikan dari persekolahan akibat jerebu. Yang si sulung tu dah mula buat muka bosan, sebab tak boleh nak main kat luar rumah pengasuh hehe. Dah la dari hari Isnin hari tu dia berkobar-kobar nak pergi sekolah, siap sedia dengan barang untuk projek DSVnya, alih-alih cuti pulak sebab jerebu huhu ...

Yang adik? tau apa jawabnye? ... Yeaaa sok tak sekolahhhh... ini budak kecik punya perangai pun kena tengok-tengokkan jugak. Lama sangat cuti inilah jadinya huhu ....

Mujur ada bekalan buku pinjaman Perpustakaan Negara hari tu, memang sorang bawa sebuah buku untuk dibaca di rumah pengasuh. Bawa banyak-banyak tak boleh ... kang jenuh nak cari kalau hilang!

Semalam try bagi kakak bawa raket, nak main badminton katanya. Tapi akhirnya raket tu kawan dia yang main ... dia layan kasut roda kawan pulak! Dah ... hari ni takyah bawa apa-apa la, habuk debu bermaharajalela kat luar tu ... nak main mende?? Duduk la dalam rumah baca buku atau main yang simple-simple aje.




Gambar petang semalam time aku nak balik keje. Lalu ikut Federal Highway memang tak nampak belaka dah bangunan tinggi-tinggi kat belakang tu. Habis kabur pandangan ...!




Lepas Mid Valley .... jalan clear, udara je tak clear



Depan Bulatan Kg Pandan


KLLCC & KL TOWER 'lenyap' ditelan jerebu. Tak nampak apa dah ... bayang rangka bangunan pun tak kelihatan! Memang parok jerebu kali ni. Dan, sebab itulah hari ni aku gi keje pakai niqab! Tak tahan dok asyik gonyoh hidung dari petang semalam. Hari ni memey kena pakai jugak la ... walaupun pagi tadi orang opis dok tenung semacam je hehe.


You Might Also Like

2 pengomen comel

  1. betul tu anim,walau diroang tak sekolah,tapi still tak boleh nak keluar,maka muka bosan mereka pun keluar la..

    ReplyDelete
  2. Anak2 saya pun dah bising..x main kat luar x blh..nak g taman x blh..semua xblh..x sekolah diaorang sukalahl

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM