ruangiklan
ruangiklan

Wednesday, October 21, 2015

Anak Jadi Cepat Bosan Akibat Jerebu!


Assalamualaikum!


Masuk hari ketiga hari ni kakak dan adik dicutikan dari persekolahan akibat jerebu. Yang si sulung tu dah mula buat muka bosan, sebab tak boleh nak main kat luar rumah pengasuh hehe. Dah la dari hari Isnin hari tu dia berkobar-kobar nak pergi sekolah, siap sedia dengan barang untuk projek DSVnya, alih-alih cuti pulak sebab jerebu huhu ...

Yang adik? tau apa jawabnye? ... Yeaaa sok tak sekolahhhh... ini budak kecik punya perangai pun kena tengok-tengokkan jugak. Lama sangat cuti inilah jadinya huhu ....

Mujur ada bekalan buku pinjaman Perpustakaan Negara hari tu, memang sorang bawa sebuah buku untuk dibaca di rumah pengasuh. Bawa banyak-banyak tak boleh ... kang jenuh nak cari kalau hilang!

Semalam try bagi kakak bawa raket, nak main badminton katanya. Tapi akhirnya raket tu kawan dia yang main ... dia layan kasut roda kawan pulak! Dah ... hari ni takyah bawa apa-apa la, habuk debu bermaharajalela kat luar tu ... nak main mende?? Duduk la dalam rumah baca buku atau main yang simple-simple aje.




Gambar petang semalam time aku nak balik keje. Lalu ikut Federal Highway memang tak nampak belaka dah bangunan tinggi-tinggi kat belakang tu. Habis kabur pandangan ...!




Lepas Mid Valley .... jalan clear, udara je tak clear



Depan Bulatan Kg Pandan


KLLCC & KL TOWER 'lenyap' ditelan jerebu. Tak nampak apa dah ... bayang rangka bangunan pun tak kelihatan! Memang parok jerebu kali ni. Dan, sebab itulah hari ni aku gi keje pakai niqab! Tak tahan dok asyik gonyoh hidung dari petang semalam. Hari ni memey kena pakai jugak la ... walaupun pagi tadi orang opis dok tenung semacam je hehe.


2 comments:

  1. betul tu anim,walau diroang tak sekolah,tapi still tak boleh nak keluar,maka muka bosan mereka pun keluar la..

    ReplyDelete
  2. Anak2 saya pun dah bising..x main kat luar x blh..nak g taman x blh..semua xblh..x sekolah diaorang sukalahl

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.