Thursday, October 15, 2015

# Subang Jaya

Selera Pantai Timur Boh!


Assalamualaikum!


Lepas hantar kakak dan adik ke sekolah masing-masing untuk program Hari Sukan Negara, kami cadang nak lepak di Subang. Masih terlalu awal ... cari makan dulu! Sarapan apa yang paling ideal di waktu pagi yang dingin macam ni? Tekak ni dah selalu sangat telan roti canai dan nasi lemak ... uhhh kita makan benda lain la pulak ... nak?

Dulu kalau gi Subang, mesti akan singgah kat kedai nasi lemak ganja dekat sekolah Cina tu. Kali ni takmo la ... lalu cik abe cadang moh kita gi makan kat kedai nasi gulai darat. Huh?




Cik abe kata makan sini sedap. Orang yang menjual tu pun ore Kelate, maka resepi kesedapannya keasliannya memey terpelihara molek! hehe. Lagi satu, sini popular dengan gulai itiknya. Oopss sorry ... aku itik itik ni memang tak makan ye. Gulai telur itik pun aku pandang sebelah mata je ... hahaha.

Hurmm ... mulala terkenang kehidupan di Kuantan dulu. Sana senang nak cari nasi kerabu nasi dagang nasi berlauk ni. Sedap pun sedap ... maklumla, sana ramai yang asal Kelantan. Kat KL bukan takda .. tapi tekak takleh terima! Tak padan ngan harga ... beras entah apa-apa yang dia guna. 

Takpe, kita try masuk dulu. Time ni belum kul 8am pun .. tapi orang dah berkerumun depan kedai. Ermmm tetiba teringin pulak kat nasi kerabu .. huhu..



Kuih muih dan nasi lemak


Akok ... nyumm nyumm


Laksam


Nasi kerabu dan nasi dagang




Malas nak berhimpit-himpit .. kita duduk cop tempat dulu hehe. 


My nasi kerabu. Daging bakar dah habis ... ayam pun jadi leeeee



Cik abe punye nasi kerabu ... tau dah kan siapa kasi perabih daging? hehe


Alhamdulillah ... kenyang laki bini pagi tu sampai ke tengahari! hehe. So, lepas ni kalau gi Subang boleh singgah Kg Melayu Subang try nasi dagang atau nasi berlauk pulak di sini ... :)



4 comments:

  1. waalaikumussalam. banyak yang menarik dan tertarik di hati jm...

    http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  2. nampak sedapnya nasi kerabu anim.. lama tak makan nie..=D

    ReplyDelete
  3. memang selera kalau makan makanan pantai timur anim,akak pun tak makan gulai itik..ngeee

    ReplyDelete
  4. Area rumah mak ni..Hanim ddk sini ke

    ReplyDelete

Apa kata korang?