Tuesday, December 22, 2015

# Desa Sri Hartamas # Event

Kelainan Aiskrim Premium Honey Créme!


Assalamualaikum!


Dalam keluarga kami memang ada penggemar aiskrim! Terutama kakak dan adik ... memang aiskrim dan mereka berpisah tiada! Kalau boleh tiap kali singgah pasaraya Speedmart pasti dua beradik ni akan minta aiskrim kegemaran diaorang. 

Baru-baru ni aku dapat jemputan review aiskrim Honey Créme bertempat di Desa Sri Hartamas. Dengar kata aiskrim di sini lain dari yang lain! Nak tahu juga apa kelainannya berbanding dengan aiskrim  biasa di pasaran. Dan yang menariknya, aiskrim premium Honey Créme ini adalah jenama dari Taiwan yang kini telah menembusi pasaran aiskrim di Lembah Klang dengan membuka cawangan pertamanya di Desa Sri Hartamas. 

So, tunggu apa lagi ... jom kita makannnnnn!



Wajah eksaited dua beradik nak makan aiskrim



kaunter order dan bayaran


Deko hiasan dalaman Honey Créme ni berkonsepkan cafe. Antara daya tarikan bila korang masuk ke dalam cafe Honey Créme ni, ialah korang akan nampak madu lebah yang diletakkan dalam almari kaca ni. Unik kan? :)





Kakak, adik dan ibu pun dah tak sabar nak merasa keunikan aiskrim premium Honey Creme ni. Jom kita ke kaunter! ;)



Ada dua jenis aiskrim yang boleh korang pilih, iaitu dalam kon (cone) atau cawan (cup).




Konsep ordernya, korang perlu order di kaunter dan bayar dan resit bernombor akan diberikan sebagai rujukan. Korang kena pegang resit tu dan staf diaorang akan panggil berdasarkan nombor pada resit. So, korang kena alert bila staf diaorang panggil ok.

Lihat jelah kehadiran pada hari pembukaan Honey Créme hari tu, memang ramai wakil media dan bloggers yang dijemput untuk merasai aiskrim premium Honey Créme. Agak sesak sikit dalam restoran tu, tapi semua eksaited bila aiskrim yang diorder siap! :D



Staf Honey Créme sedang sibuk menyiapkan order pelanggan.



Ada 2 jenis toppings yang korang boleh pilih, 
samada macaroon atau pun madu lebah asli.


Kami sempat menikmati beberapa jenis aiskrim di Honey Créme ni. Yang terlebih terujanya dah tetnulah bukan dua beradik tu, tapi ibunya hehehe. Selain kandungan bahannya terdiri daripada susu organik dan krim terbaik dari Korea, aku teruja tengok persembahan aiskrim yang lain dari yang lain! 

So, untuk first round kami order ....



Organic Cotton Candy
RM12.50


Masuk je dalam Honey Creme, kakak dah tahu nak order apa. Dia memang suka aiskrim dan cukup gemar makan gula kapas. So, pilihan pertama dia ialah Organic Cotton Candy sebab ada kombinasi keduanya hehe.




Adik pun order yang sama. Tak boleh tahan tengok kakak punya aiskrim yang 'gebu' tu hehe



Dark Chocolate
RM12.50


Pak Jelan pilih Dark Chocolate, tapi kali ni aku kasi tambah toppings macaroon untuk jadikan ia lebih manis hehe. Habis licin Pak Jelan makan!



Organic Mixed Grains
 RM13.50


Aku pula memilih Organic Mixed Grains, yang penuh dengan kekacang halus dicampur dalam aiskrim organik, memberikan rasa lemak yang sedap dan rasa nak makan lagi dan lagi! Aku suka yang ni! :)

Untuk round ke-2 ....



Organic Cotton Candy (Cone)
RM12.50

Adik masih setia dengan Organic Cotton Candy, tapi kali ni dia nak makan dalam kon pula hehe .



Honey Comb
RM14.50


Honey Comb adalah aiskrim yang menjadi hidangan signature Honey Créme. Sesuai dengan namanya, Honey Comb menggunakan madu lebah asli sebagai toppings, memberikan rasa lebih manis tapi tidak melekat di tekak. Bagi aku, walaupun ia manis tapi masih boleh diterima :)




Popcorn
RM12.50

Aku rekemenkan korang try aiskrim Popcorn ni! Kombinasi popcorn di bahagian bawah dan atas aiskrim memberikan rasa lengkap pada aiskrim ni. Popcorn pun crunchy dan segar. Serius, aku suka yang ni!




Chocolate Beans
RM13.50

Mula-mula tengok macam biji kopi hehe, tapi rupanya biji coklat. Kombinasi biji coklat dan aiskrim memberikan rasa rangup dan unik bila digigit biji coklat tu. Aku suka juga yang ni :)




Kalau korang perasan, aiskrim yang disediakan di Honey Créme ni semuanya berwarna putih. Ini kerana Honey Créme ingin mengekalkan keaslian warna dan rasa aiskrim yang sebenar. Sebab tu tiada pewarna dan perasa tiruan dicampurkan, hanya tambahkan toppings yang sesuai untuk menjadikan ia menarik dan sedap untuk dinikmati sesiapa sahaja!




Kalau korang ingin berkunjung ke Honey Créme dan merasakan sendiri kelainan dan keunikan aiskrim organik premium di sini dengan toppings yang pelbagai dan menarik, bolehlah datang ke :


Alamat: No. 20, Jalan 27/70A, 
Desa Sri Hartamas, 
50480 Kuala Lumpur

Waktu operasi: 
Isnin - Khamis: 12 tengah hari - 10 malam
Jumaat - Ahad: 12 tengah hari - 11 malam
Telefon: +603-6206 2879

Facebook: HoneyCremeKL
Instagram: HoneyCremeHartamas


4 comments:

  1. yummeyh!~ tergugat niat nk diet camni..

    ReplyDelete
  2. Kalau saya pergi ni mahunya tak cukup2 makan.. Hehehe.. Saya pun peminat aiskrim juga! :D

    ReplyDelete
  3. vote for honey come as the honey lover hehehe

    ReplyDelete
  4. Terus rasa nak pi lagi. Yg popcorn & mixed grains tu memang sedappp!

    ReplyDelete

Apa kata korang?