Piala Malaysia 2015 : Selangor vs Kedah - Siapa Pasukan Pilihan Kami?

Saturday, December 12, 2015


Assalamualaikum!

Malam ni adalah malam penentu pasukan manakah yang akan merangkul gelaran Juara Piala Malaysia untuk tahun 2015 dan berjaya menjulang piala kejuaraan! Hanya tinggal beberapa jam je lagi sebelum adrenalin penyokong-penyokong kedua-dua pasukan mula memenuhi ruang Stadium Shah Alam. Fuh, macam kita pulak yang beria suka tengok bola ye dak hehehe ...

Suami ambe memang suka tengok perlawanan bola sepak liga tempatan. Kalau ada siaran langsung di tv dan pasukan yang dia suka ada, memang itu tv dia yang punyaaa! Sebagai isteri, ambe sokong dari belakang je la. Tapi takda la dia sampai nak berebut beli tiket untuk tengok di stadium. Suami ambe tu jenis suka tengok di rumah ... hehehe




Pasukan manakah yang jadi pilihan suamiku? ......

Dah nama pun orang utagha, ate kome ghaser? Disebabkan Perak tak berjaya ke final, opkos la pasukan pilihan dia .... KEDAH yop!

Dah tu, bini dia a.k.a ambe? ......

Dah IC pun kod 10, ate kome ghaser? hahahaha ... kite SELANGOR la bebbbb! Red Giants tetap di hati bebbb ... hahaha :D

Apapun jawapannya hanya akan diketahui selepas tamat 90 minit perlawanan akhir Piala Malaysia 2015, di antara pasukan Selangor melawan Kedah. Tadi on the way balik KL dari Subang pun, kami dah terserempak dengan kereta yang kibar bendera Kedah di Tol Batu Tiga. Tak mustahil menjelang petang kang, jalan dari Federal Highway ke Shah Alam akan mengalami jem teruk!

So, yang nak keluar menghala ke Shah Alam atau Subang, dinasihatkan cari jalan alternatif lain, melainkan korang memang nak pergi tengok bola la. Bagi suami ambe, dia lebih bahagia tengok di depan tv .. tak serabut, tak pening kepala dan kalau pasukan dia kalah sekalipun paling teruk pastu dia boleh berdengkur dengan aman .... muahahaha! :p


You Might Also Like

0 pengomen comel

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM