Friday, February 27, 2015

Yang Baik Jadikan Teladan

Friday, February 27, 2015 4 Comments

Assalamualaikum!




Kalau datang mood baik, maka beginilah suasana di rumah. Bukan ramai pun, cuma dua orang je budak kecik kat rumah tu. Dengan sapa lagi diaorg nak berkamceng kalau bukan sesama adik beradik. Malam tadi mood kakak baik hehe. Diamiknya buku teks English darjah dua, suruh adik duduk sebelah dan baca cerita dalam buku teks tu.

Aku perhatikan aje dari jauh...malas nak kacau. Saja nak tengok diaorg enjoy the #sistersister moment hehe. Kakak siap bacakan dalam English pastu translate pulak dalam Bahasa Melayu .. pergghh! Terkagum adik mendengar hehe.

Thursday, February 26, 2015

Bengkel Smart Steps Dutch Lady : Membongkar Rahsia Kebaikan Nutrisi Untuk Perkembangan Anak Anda

Thursday, February 26, 2015 5 Comments

Assalamualaikum!


*Sticky post for 24 hours*
*Scroll down for new entry*


Kebahagiaan seorang ibu adalah melihat anak-anaknya membesar dengan sihat dan cergas. Bila dah ada anak, automatik ibubapa mesti nak kena tahu serba serbi tentang pemakanan dan kebaikan nutrisi untuk tumbesaran anak yang lengkap. 

Beberapa minggu yang lepas, aku sekeluarga berpeluang menghadiri Bengkel Smart Steps Dutch Lady bertempat di Auditorium Connexion@Nexus, Bangsar South. Bukan senang nak dapat peluang begini bertemu dengan pakar kanak-kanak dan berkongsi tips dan juga ilmu tentang kesihatan kanak-kanak.

Tambahan pulak yuran pendaftaran sangat la murah hanya RM30 ibubapa dah boleh dapat macam-macam info berkaitan pemakanan dan nutrisi yang baik untuk anak mereka. Yang tak pergi tu ... tersangat la rugi tau! hehe.




Kebanyakan ibubapa mungkin beranggapan menghadiri bengkel sebegini membosankan tapi no no no ... not this bengkel ok hehe. Memang dari start korang takkan berpeluang untuk melelapkan mata sebab setiap saat ko mesti nak dengar tips-tips dan info yang nak disampaikan oleh panel pakar.

Even kakak dan adik juga rupanya suka aktiviti sebegini, sebab dalam dewan yang besar ni pun mereka masih boleh beraktiviti. Nak tahu apa aktiviti diaorg buat dalam auditorium tu? Tungguuuuuuu :)




Jom register dulu :)



Selesai urusan pendaftaran dan sarapan pagi, semua ibubapa dipanggil masuk ke dalam auditorium. 




Tadi aku cakap anak-anak ada aktiviti masa kat dalam auditorium ni kan ... haa iniah aktivitinya! Sebelum masuk tadi, setiap kanak-kanak diberikan sehelai kertas bergambar dan set mewarna. So, nanti masa bengkel Smart Steps berlangsung, kanak-kanak ada aktiviti mereka sendiri ....takda la nak buat bising atau mengganggu kelancaran bengkel nanti hehe. 

Faham-faham je la ... nak handle budak-budak kecil untuk duduk diam setempat bukan mudah. Tapi aku tengok ibubapa yang bawa anak kecil ni sangat la penyabar orangnye hehe. Biasalah dah nama pun budak .. nak jalan sana, jalan sini. Kejap merengek nak itu ini. Kejap nangis nak susu dan sebagainya .... mujurlah dalam auditorium ni selesa dan kalau anak-anak meragam ibu atau bapa boleh bawa anak main sekejap di luar.




Apa benda Session 1 ni? Haaa kanak-kanak yang menghadiri bengkel Smart Steps ini akan menjalani aktiviti Speedsmart seperti yang aku cerita dalam entri sebelum ni. Kakak dan adik masuk dalam Session 1. Nak tahu apa itu Speedsmart? kena la baca bawah lagi :)




Bengkel dimulakan dengan pengenalan oleh panel pakar jemputan dan hasil kajian yang dijalankan oleh SEANUTS mengenai nutrisi dan perkembangan kognitif di kalangan kanak-kanak di 4 buah negara Asia Tenggara termasuklah Indonesia, Malaysia, Thailand dan Vietnam.

Menurut Prof. Dr. Poh Bee Koon, kajian SEANUTS menyatakan bahawa 1 daripada 4 kanak-kanak didapati kurang makan atau tak cukup makan. Mereka juga didapati kurang mengambil Vitamin A, zat besi & Vitamin D yang diperlukan untuk tubuh untuk tumbesaran dan perkembangan mental yang sihat. 

Tambah beliau lagi, kanak-kanak yang kurang berat badan mempunyai 2 hingga 3 kali ganda risiko IQ yang lebih rendah. Sebab itu, pemakanan yang sihat amat penting buat mereka kerana pada peringkat inilah IQ mula berkembang dan ini pastinya akan mempengaruhi perkembangan kognitif mereka.




Bagi Dr. Alvin pula, kanak-kanak mempunyai sifat ingin tahu yang sangat tinggi. Mereka ingin meneroka dan sentiasa ingin mencuba sesuatu yang baru. Ini satu perkembangan yang normal dan baik di setiap peringkat umur. Sebagai ibubapa kita digalakkan membiarkan anak-anak kita merasai dan mencuba sendiri sesuatu aktiviti untuk merangsang perkembangan mental mereka.




Untuk setiap nutrisi yang diperolehi mereka, ia akan diserap oleh tubuh yang dirangsang oleh deria. Contohnya, nutrisi yang mampu meningkatkan tahap penglihatan adalah Inositol, Taurine & vitamin A. Sebab tu kita selalu encourage anak-anak untuk makan lobak merah (carrot) sebab zat yang terkandung dalam lobak merah mampu ditukarkan kepada vitamin A yang boleh menyihatkan mata dan menerangkan penglihatan.

Prof. Dr. Koh juga menekankan kepentingan pengambilan susu untuk kanak-kanak kerana pada peringkat ini tumbesaran tulang adalah yang penting untuk pembentukan fizikal yang sihat. 




Dr. Yong Junina menyatakan bahawa pemakanan mempunyai kesan kepada perkembangan mental kanak-kanak. We are what we eat. Kalau kita berikan anak-anak kita makanan yang berkhasiat, maka mereka akan membesar dengan baik dan seimbang. Tetapi jika sebaliknya, maka kesihatan dan perkembangan mereka juga akan mengalami kesan di kemudian hari.

Maksud perkembangan disini bukan sekadar fizikal dan mental, tetapi juga termasuk perkembangan emosi. Jadi, amat penting untuk kita sebagai ibubapa memastikan anak-anak kita mendapat nutrisi yang seimbang dan secukupnya untuk kesihatan fizikal, emosi dan sosial yang baik.

Ibubapa juga perlu peka pada perkembangan anak-anak kerana setiap individu itu berkembang pada kadar sendiri. Contohnya, ada anak-anak kita yang lambat bercakap tapi cepat berjalan dan sebaliknya. Namun, jika pada usia tertentu mereka masih tidak mampu berjalan atau tidak mampu bercakap, kita perlu cepat-cepat merujuk hal ini pada pakar kanak-kanak. Ingat! pengesanan awal itu lebih baik untuk anak-anak kita.




Sebagai ibubapa, kita bukan sekadar memastikan mereka mendapat nutrisi dari pemakanan seharian tetapi kita juga perlu menyokong perkembangan mental anak-anak kita. Bimbingan emosi dan kasih sayang yang tidak berbelah bagi mampu menajamkan daya pemikiran anak-anak dan membantu mereka melatih diri mereka untuk lebih ingin tahu tentang persekitaran dan kreatif!




Di akhir forum, semua peserta bengkel dibawa ke sesi Speed Smart di mana aktiviti ini akan mengajar anak-anak kita bagaimana untuk lebih fokus melakukan sesuatu aktiviti dalam masa yang singkat. Ianya menguji tahap kelancaran, kepantasan, dan ketepatan hasil yang diperolehi. Kat rumah pun kita boleh praktikkan aktiviti sebegini dengan anak-anak. Memang  fun  habis!




Adik memang suka bola! So, bila dia nampak ada bola kecil berwarna warni dia terus serbu sini hehe. Macam mana Speed Smart ni yek? Ok, macam game yang Mira main ni, dia kena ambil bola yang sama warna dengan bakul dan masukkan bola ke dalam bakul tu. Speed Smart macam yang aku cakap tadi, kena pantas dan tepat so bila sis tu kata masukkan bola dalam bakulnya dalam 10 saat, Mira kena masukkan bola yang sama warna ke dalam bakul sebanyak yang boleh dalam masa 10 saat! haha.




Yang kakak pulak suka kat mainan lego. So, gamenya kakak kena amik lego berwarna hijau sebanyak yang boleh dalam masa 10 saat! haha. Nak tengok video dia? :D







Sebelum balik, aku sempat tarik tangan Mia Sara untuk bergambar bersama kakak dan adik hehe. Kakak dan adik kemain tanya mana kak Mia Sara, tapi bila Mia berdiri sebelah kelu lidah kakak berbicara! haha. Kemain korang kena peluk ngan Mia yek.



Ibu pun nak jugakkkkkk! :p


Terima kasih Dutch Lady kerana memberi kami peluang untuk menimba ilmu yang sangat berguna pada hari tu. Pengalaman dan ilmu yang diperolehi akan dimanfaatkan untuk kepentingan kesihatan anak-anak tersayang. 


Wednesday, February 25, 2015

Ko Masih Blogger Ke Nim?

Wednesday, February 25, 2015 14 Comments

Assalamualaikum!


"Ko masih blogger ke Nim?" begitulah pertanyaan mak aku pagi tu ketika aku sedang ligat 'mengetuk' papan kekunci laptop. Dia memang tahu kalau aku dah buka laptop memang takda benda lain yang aku hadap melainkan blog! 

"Masih mak ... insyaAllah" ku balas dengan senyuman. Aku tahu mak tidak bermaksud sinis bila dia bertanyakan soalan tu, sebab soalan sebelumnya 2 tahun lepas lebih 'tajam' menikam kalbu hehe.


Aksi & Gelagat Haiwan-haiwan Di Farm In The City

Wednesday, February 25, 2015 9 Comments

Assalamualaikum!

Rentetan dari cerita aku pasal keseronokan beriadah di Farm In The City minggu minggu lepas hehe. Masih tak boleh dilupakan keseronokan dan kepuasan bermain dan bermanja dengan haiwan-haiwan di situ. Dah la manja comei pulak tu! Gelagat jangan cakap la ... macam-macam style ada! hehe.




Aksi 18SG! Kanak-kanak di larang tengok! hahaha. Antara banyak-banyak gambar, yang ni buat aku paling banyak gelak la. Boleh pulak dia buat pose style seksi gitu! hehe. Tapi tak mustahil kalau korang gi sana, korang juga akan jumpa benda yang sama.

Ni memang spesis tak peduli apa orang nak kata .. rumah aku cara aku katanye haha. Sempoi ang nooo! :p





Mana kakak nak bagi ikan makan, kat situ la si swan ni ada hehe. Orang nak bagi ikan, dia pulak yang datang. Kakak baling tepi, dia ikut tepi. Kakak balik tengah dia gi ke tengah. 








Ade perasan tak? Dia macam senyum je kan hehe. Tau-tau je orang tengah amik gambo dia :D




Ha! ape dua ekor tu buat berdua atas tu? hahaha. Haippp ..bersopan sikit boleh tak? Kami nak bergambar ni :p




Dia dah penat ... membongkang la ape lagi! haha. Pemalas punye musang! hehe :D




Haih .... nampak gaya kuda ni merajuk sebab aku tak bawak dia kuar dari kandang hehe. Suh pusing tengok kamera pun tak mo dah. Kalau aku pekerjanya lama dah aku bawa ko kuar wahai kuda. 

Kuat merajuk nau! By the way, cantik rambut! :p




Arnab ni manja sampai hampir-hampir nak duk celah kaki aku hehe. Kiter hulur batang sayur dari jauh, dia datang makin dekat! Jangan la leka sangat tengok dia menggigit batang sayur tu, takut-takut jari ko pun dingapnye! hehe.


Tuesday, February 24, 2015

Gara-gara Atok Surprise Ibu Tak Menjadi!

Tuesday, February 24, 2015 8 Comments

Assamualaikum!


Akibat terrrrlepas cakap hari tu, terus tak jadi surprise dah! Grrr .... capoi ngat mulut ni tau! Nampaknya ibu kena fikirkan something else la tuk gantikan dengan hadiah lain huhu.

Balik kampung aritu, dok berborak terbukak cerita pulak ngan mak abah kakak dah boleh ngaji Quran. Apa-apa perkembangan terbaru kakak dan adik memang aku akan share ngan mak dan abah pun selama ni. Itulah caranya diaorg nak tahu apa yang terjadi dalam hidup kakak dan adik. So, Atok ngan Wan memang happy la bila tahu cucu dah pandai ngaji. 

Pameran Dinosaur | Dinoscovery @ Avenue K

Tuesday, February 24, 2015 11 Comments

Assalamualaikum!




Satu lagi tempat yang lama sangat dah aku teringin nak bawak anak-anak pergi tapi tak sampai-sampai lagi. Menang kontesnya bulan 12 tahun lepas, dekat-dekat nak hujung bulan baru boleh jejak kaki di sini hehe. Disebabkan pameran Dinosaur ni sampai 28hb Februari ni je, aku gigihkan jugakla balik KL Sabtu malam lepas. Kalau tak, sampai ke Ahad aku masih di Melaka! hehe.

Monday, February 23, 2015

Makin Berusia Makin Kena Jaga!

Monday, February 23, 2015 7 Comments

Assalamualaikum!

Kita sangka bila badan sihat, tak pernah kena darah tinggi atau kencing manis .... kita takkan kena sampai bila-bila. Silap besar!!! Bila makin berusia, dua penyakit ni kena berjaga-jaga! Kalau dari muda tak dijaga silap-silap memang 'berhantu' ngikut kita sampai ke tua!

Sejak abah masuk hospital 2 tahun lepas, dia semakin berhati-hati dan ambil berat tentang tekanan darah dan kencing manis. Bukanlah bermaksud sebelum ni dia tak peduli, tapi time tu abah banyak amik vitamin dan supplemen untuk kesihatan. Kerap berjogging dan stamina kuat.

Tapi sejak duduk kampung ni, abah tak makan supplemen sekerap dulu. Jogging pun ikut larat tak larat. Tapi satu yang aku kagum ngan abah .. dia cukup kuat minum air masak!

Jalan-jalan Naik Melaka River Cruise!

Monday, February 23, 2015 8 Comments

Assalamualaikum!

"Nim .. jom kiter gi naik bot nak?"

Dah 8 tahun mak abah bermastautin di Melaka, tak pernah lagi merasa naik Melaka River Cruise kat Taman Rempah tu. So, projek hari kedua ... bawa mak naik bot! hehe.




Sebenarnya ada dua tempat nak naik bot ni. Satu kat Pirate Park, satu lagi di sini di Taman Rempah. Last time kami pergi bawak bangcik pun, kami naik dari sini jugak. Abah cakap sini orang tak ramai, tak perlu bersesak dan tak perlu menunggu lama sangat. 

Saturday, February 21, 2015

Projek Langsir Di Mahkota Parade!

Saturday, February 21, 2015 5 Comments

Assalamualaikum!




Hari pertama ikut mak cari langsir! Dah lama benau langsir tingkap umah tu tak bertukau sejak 3 tahun yang lepas huhu. Kali ni mak suruh aku pilihkan since dia cakap citarasa orang muda ni lain sikit hehe. Awwww  i muda lagi ke ... so suweeetttt! haha.

Kalau ikutkan mak nak gi Mydin MITC je, tapi last time kami pergi tak banyak pilihan kat situ pon, so kali ni aku bawak mak ke Mahkota Parade! Bagi aku seronok jenjalan kat Mahkota Parade, sebab tempat dia luas dan banyak kedai serta pilihan! Lagipun, mak tak larat nak jalan jejauh ... kalau boleh nak jalan dalam satu tempat je.

Friday, February 20, 2015

Bukan Resepi Semata-mata!

Friday, February 20, 2015 3 Comments

Assalamualaikum!



Patutlah sedapnya lain macam .. rupanya ada benda mak letak dalam masakannya. Tu pasal la aku punye asam pedas tidak sesedap yang mak masak!

Kadang-kadang resepi tu dah sama.. tapi hasilnya tak seperti yang aku harapkan. Mak punye asam pedas merah menyala tapi asam pedas aku cair mair! Tapi tu la ... macam mana aku buat pun takkan sama ngan mak masak. Mak punye asam pedas terbaekkkk!

Thursday, February 19, 2015

Panggilan Rindu

Thursday, February 19, 2015 2 Comments

Assalamualaikum!


Bersiaran secara live dari Melaka, kampung halaman tercinta. Kerinduan abah dan mak terhadap cucu-cucunya dah tak dibendung lagi. Kiriman WhatsApp Atok kelmarin benar-benar meruntun hati.

Cuti ni tak balik kampung ke? ....

Siap packing barang, malam tadi jugak kami gerak. Hujan lebat sepanjang jalan tak kami hiraukan. Alhamdulillah malam tadi jugak kami selamat sampai.

Pagi-pagi bangun masing-masing dah bersantai depan umah. Beginila tiap kali balik kampung ... anak beranak mesti akan berborak bergelak ketawa kat depan rumah. Diselang seli dengan bau tahi lembu melayang dari rumah pak sedara sebelah hehe. Bunyi burung menyanyi memang menenangkan perasaan kacau yang bersarang di hati.

Hurmm ...

Moga kedamaian yang dirasa saat ini kekal berpanjangan abadi ...


Wednesday, February 18, 2015

Kepantangan Mira!

Wednesday, February 18, 2015 8 Comments

Assalamualaikum!



Kalau memasak tuk si kenit Mira ni, kena jaga 2 benda ni hehe. Dia cukup pantang kalau ternampak 2 benda ni dalam lauk atau makanan. Memang takkan disentuhnya sampai ke sudah sekali pun ko mengalir air mata darah sekali pun ...hehe.

Kalau kita tengah memasak di dapur, kejap lagi dia datangla dengan soalan cliche dia .

bu ... ada bawang ke tu bu?

Tuesday, February 17, 2015

Malu Bila Anak Tanya Kita Tak Dapat Jawab

Tuesday, February 17, 2015 7 Comments

Assalamualaikum!

Bukan tak pernah dia bertanya soalan yang pelik-pelik sebelum ni. Aku ingatkan bila dia tanya soalan macam mana dia kuar ikut perut, kenapa kita kena solat dan tutup aurat, kenapa adik kuar tak ikut perut ((hehe)), macam mana ibu mengandung kakak dan adik (jenuh nak filter ayat supaya tak kedengaran lucah dan bagi dia faham hahaa)) dan macam-macam soalan lagi la .... itu sangat memalukan tapi kali ni aku rasa lagi malu! 




"Maka yang mana satu antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan (wahai umat manusia dan jin)?" 
- Surah Ar-Rahman ayat 13-

Santai & Seronok Di Farm In The City

Tuesday, February 17, 2015 13 Comments

Assalamualaikum!



Pening ... ke mana lagi nak bawak family kita beriadah dan melakukan aktiviti santai lagi menghiburkan? Haaa kalau korang tak da idea nak gi mana, meh aku suggestkan tempat yang sesuai untuk korang sekeluarga beriadah.

Ahad baru-baru ni, aku dan family berkesempatan melawat Farm In The City yang terletak di Sri Kembangan, Selangor. Asyik 'main' dalam KL je ... boring! hehe. Sesekali kita nak juga merasa nikmat beriadah di tempat lain kan kan kan hehe. Farm In The City ni berkonsepkan petting zoo, bezanya dengan zoo ialah kat sini kita boleh pegang dan bagi makan kat haiwan-haiwan. Dan haiwan-haiwan bebas bergerak. Tapi haiwan macam ular tu diaorg letak dalam peti kaca khas la hehe. 

Monday, February 16, 2015

Bilik Bayi Kemudahan Untuk Ibu & Anak Di Sunway Pyramid!

Monday, February 16, 2015 14 Comments

Assalamualaikum!

Pengalaman bershopping bagi ibu-ibu yang mempunyai anak-anak kecil memang agak melecehkan terutama sekali yang bawa baby. Tak banyak shopping mall yang menyediakan kemudahan untuk ibu dan bayi, sekali gus sedikit sebanyak menjejaskan  keseronokan bershopping di sana. 

Yang lecehnya, bila kita nak tukar pampers anak terpaksa pergi ke tandas awam biasa .. itu pun bukan semua tandas sediakan ruang khas untuk bayi. Sama juga halnya dengan menyusukan bayi, ibu-ibu terpaksa mencari ruang yang sesuai dan tersorok dari orang ramai untuk menyusukan bayinya. Memang tak selesa ... lenguh badan dan takda privacy!





Baru-baru ni aku dijemput oleh pihak pengurusan Sunway Pyramid untuk melihat sendiri kemudahan yang disediakan khas untuk ibu dan anak-anak kecil especially ibu yang masih breastfeed. Lokasi baby room ini terletak di Orange Zone, bersebelahan dengan kedai Bonita (rujuk gambar di atas).

Baby room ni korang kena masuk pintu yang ada tulis 'KELUAR', betul-betul bersebelahan dengan tandas wanita.

Apa yang ada kat dalam bilik bayi ni? Jom kita terjah masuk! :)




Sebelum tu meh aku kongsikan kemudahan-kemudahan yang terdapat dalam bilik bayi ni. Antara kemudahan yang disediakan :
  • bilik menyusu
  • tempat menukar lampin
  • kemudahan air panas untuk susu bayi
  • muzik dimainkan ketika ibu menyusukan 
  • kelengkapan tandas untuk bayi yang disediakan oleh Pigeon
  • sabun tangan
  • tisu

Reka bentuk bilik bayi dan ruang memang sangat selesa dan mesra pengguna. Untuk ibu menyusu, tak perlu bersusah payah mencari tempat atau ruang tersorok untuk menyusukan bayi anda. Di sini, anda boleh memyusukan bayi anda dengan selesa dan opkos with privacy! 

Lagi satu, bilik menyusu ni full air-conditioned ye, so ibu dan anak boleh menyusu dengan tenang dan selesa.






Bilik menyusu bayi ini boleh memuatkan 2 orang dalam satu-satu masa. Memang selesa untuk anda dan bayi anda.





Yang ni tempat menyalin lampin pakai buang bayi. Alasnya lembut berkusyen, kalau letak baby sini mesti dia takmo pergi mana-mana dah hehe. Ibu-ibu boleh salin pampers anak-anak dengan cepat dan selesa. Bukan itu saja, ibu-ibu boleh menggunakan losyen, minyak bayi dan hand sanitizer yang disediakan oleh Pigeon. 




See .. bilik bayi ni bukan sahaja mesra ibu tapi juga menggalakkan ibu melakukan massage ke atas bayi mereka. Siap ada step by step lagi, losyen dan minyak bayi juga disediakan .. so ibu-ibu jangan lupa gunakan untuk bayi anda k ^^





Di sini juga disediakan sinki dan kemudahan air panas untuk ibu membuat susu. Tak perlu susah payah nak bawak air panas dalam termos kerana segalanya disediakan untuk anda! Bawa susu tepung je hehe. Anda boleh gunakan sinki dan anak-anak nak basuh tangan tapi tak sampai, boleh gunakan drawer kat bawah sinki ni.





Aku pun teringin juga nak duduk dalam bilik menyusu ni tapi bukan tuk menyusukan Mira ye! haha. Jangan dik .. zaman adik menyusu badan dah lama berlalu. tapi memang selesa sungguh sofa dia! Siap ada soket eletrik lagi ... sesuaila kalau ibu-ibu nak mengepam susu :)

Selain bilik bayi, Sunway Pyramid Shopping Mall menyediakan kemudahan dan perkhidmatan lain seperti :
  • Tandas mesra-ibu : ada sinki untuk kanak-kanak, dan sesetengah tandas wanita juga ada disediakan tepat menukar lampin bayi, kelengkapan tandas bayi dan parking untuk letak stroller baby. Juga disediakan kubikel untuk letak dan dudukkan bayi anda.
  • Stroller kanak-kanak : anda boleh dapatkannya di kaunter informasi/concierge di LG1.
  • Teksi kanak-kanak/ Kiddy Cab : Sesuai untuk kanak-kanak berusia 3 tahun dan keatas. Kalau anak-anak penat berjalan boleh guna kiddy cab ni dan mereka boleh 'memandu' dalam shopping mall. Lokasi di tingkat LG2 & Red Zone.
  • Buggy rides (atas permintaan) di tingkat LG1 & Blue Atrium.
  • Playground : ruang bermain juga disediakan untuk keselesaan dan keseronokan anak-anak. Lokasi di tingkat LG2 (bertentangan dengan Cold Storage)




So, kalau korang nampak 'signboard' ni, jangan lupa singgah k ^^

Lokasi untuk bilik bayi boleh dikunjungi di beberapa tempat :
  • Tingkat GF (Red Zone; bersebelahan kedai Levi's)
  • Tingkat LG1 (Orange Zone; bersebelahan kedai Bonita)
  • Tingkat LG2 (Orange Zone; bersebelahan Takasima Platinum)




Terima kasih Sunway Pyramid kerana menjemput aku ke sini. Kalau aku ada bayi, sinilah tempat yang aku akan tuju untuk keselesaan dan privacy. Barulah selesa dan seronok dan bershopping bersama family kan :)

Untuk lebih info, korang boleh terjah :