ruangiklan
ruangiklan

Saturday, March 07, 2015

Minat Mereka Sama!

  4 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Aku rasa inilah kelebihannya bila mempunyai adik beradik yang boleh berkongsi minat dan bermain bersama. Sebagai anak bongsu, aku tak dapat merasa tu semua dulu. Aku takda adik yang boleh diajak bermain. Teman aku bermain dalam umah adalah kucing-kucing yang aku pelihara ketika berumur 12 tahun. Sebab tu abah benarkan aku bela kucing dulu .... supaya aku ada 'teman' bermain. Bila ada kucing, aku boleh habiskan masa duduk di rumah instead of bermain kat luar.

Seperti mana kami, ibu dan ayah cuba untuk meluangkan masa bersama kakak dan adik sejak dari kecil, begitu jugalah aku perlu membiarkan mereka meluangkan masa berdua bersama ... just the two of them. Perempuan sama perempuan lebih mudah berkongsi minat dan permainan. Walaupun ada masanya, masing-masing tunjuk 'drama swasta' tapi masih boleh bertoleransi ketika bermain bersama.


Friday, March 06, 2015

Pendaftaran Tahun 1 2016 - Daftar Online Darjah 1


Assalamualaikum!

Bizi giler aku seminggu ni, dengan kursus lagi ... dengan kerja menimbun lagi! Alhamdulillah habis kursus, aku setelkan semua kerja yang tertunggak selama 3 hari. Barula lega sikit sekarang semua dah kembali ke keadaan normal hehehe.

Tetiba teringat pulak adik yang akan masuk darjah 1 tahun depan. Hurm .. besar dah anak dara kecik aku tu. Alhamdulillah ... dalam pada dok merengek-rengek, dok ber'drama swasta' dengan air matanya tu, membesar jugak dia dengan jayanya hehehe.


Thursday, March 05, 2015

Pemenang Simple Delifrance Giveaway - Nukilan Kenit


Assalamualaikum!





Minggu lepas telah berlangsungnya Simple Delifrance Giveaway - Nukilan Kenit. Alhamdulillah, walaupun tempoh GAnya pendek aje, tapi syukur dan terima kasih aku ucapkan pada yang sudi support dan join. So, takmo buang masa .. jom kita chekidaut nama-nama pemenangnya! Yeahhh .....!

Oh sebelum aku umum pemenangnya, aku nak umumkan jawapan TEPAT bagi 3 soalan yang dikemukakan. Senang giler punyer soalan ... tengok gambar dah tahu jawapannya kannnn!

Jawapan 3 menu Delifrance :

1. Meatball Pasta
2. Chicken Crois-Bread
3. Provencal Lamb Shoulder


Yeaaaaa! ada sapa-sapa jawab betul seperti diatas? Meh kiter tengok sapa yang kenaaaaaaaaaa! ^^


Pemenang 5 keping Voucher Delifrance:
  1. irra yyan
  2. Miss Moon
  3. Diana Rashid
  4. NA
  5. Cikna
  6. IbuNoey
  7. vANniLLa cHoCoLaTe

Tahniah dan tahniah kepada semua pemenang! Actually, jawapan cik 
vANniLLa cHoCoLaTe sedikit 'tersasar' tapi still aku nak hadiahkan voucher Delifrance sebagai tanda penghargaan dan support beliau terhadap GA aku kali ni. 

Kepada semua pemenang di atas, sila pmkan butiran peribadi berikut secepat yang mungkin di fb. Korang boleh pm kat fanpage Nukilan Kenit (lihat kat sidebar) atau kat personal fb aku (HanimHashim). Yang mana satu pun boleh, nanti aku akan sentiasa check dari masa ke semasa.

Aku harap korang dapat berikan butiran peribadi secepat mungkin supaya aku boleh pos serentak kesemua voucher tersebut. 

Pemenang Simple Delifrance Giveaway

Nama :
Alamat :
No. tel : 

Again terima kasih sumer pada yang sudi support dan join. Terima kasih Delifrance and love you all! ^^



   

Wednesday, March 04, 2015

Tips Tidak Mengantuk Ketika Berkursus


Assalamualaikum!




Oohhh perkara ini memang banyak kali terjadi setiap kali berkursus. Terutama kalau ko pergi kursus yang hanya banyak bercakap dari melakukan aktiviti. Kelas pulak ber-aircond, lagi sedap kite menguap hehe.

Aku biasa mengantuk dalam kursus. Mungkin terbawa-bawa sejak dari bangku sekolah lagi, tambah dalam kelas Sejarah .. aku mesti mengantuk! hehe. Tapi, ada satu dua kursus yang aku rasa seronok dan puas! Contohnya macam kursus tahun lepas bersama CuteCarry, memang happening dan puas giler! Ade aku kongsikan di blog ni. 

Tuesday, March 03, 2015

SMART Library by SAMSUNG


Assalamualaikum!

Pernah tak aku habaq yang aku dah lama tak mai Perpustakaan Negara? Haaa dah habaq kan ... arini aku nak habaq lagi yang sepanjang aku tak mai sini, memang banyak yang dah berubah! Bukan takat tang register je tak pakai borang segala ... tapi ada pulak SMART Library ni ha! Menatang ape SMART Library ni? Ape ... library yang sedia ada tak cukup smart ka? hahaha.

Patience Hanim ... patience. Jangan kalut ngat! Citer one by one yek! hehe ^^



Simple Delifrance Giveaway - Nukilan Kenit


Assalamualaikum!



*Skrol bawah untuk baca entri baru*


Yeaaaa! Akhirnya sampai juga mood nak buat giveaway sulung tuk tahun 2015 ni! haha. Dah nak habis bulan Februari baru la terhegeh-hegeh nak buat 1st giveaway ye Nim ... ish ish ish. Eh takpe .. better late than never kannnn ngeeee :D

Anyway, giveaway aku kali ni ditaja oleh Delifrance Malaysia dan macam orangnya jugak .. giveaway aku simple bangetttt! hehe. Hari tu kan aku ada buat kongsikan menu terbaru yang gempak habis di Sedap & Terbaru Di Delifrance! So, hari ni aku nak kongsikan pula peluang keemasan korang memenangi hadiah dari Delifrance. 





Syaratnya? sapsapsoi je maaaa!


Ready?? 


(1)



(2)



(3)




Haaaaa amacam? boleh jawab tak? hehe. Sapsapsoi je ni! Kalau nak jawapan ekspress aku boleh bagi! Korang rujuk di Sedap & Terbaru Di Delifrance! kat situ ada gambar siap ngan jawapannya sekali! Konfirm korang lulus 3 soalan ni hehe.

Tapi ingat! NAMA MENU MESTI BETUL DAN TEPAT!

Dah konfirm jawapannya, korang bolehlah tinggalkan jawapan di ruangan komen. Contohnya macam ni :

Jawapan 3 menu Delifrance :


1.
2.
3.

Dok soseh soseh pasal GA ni, terlupa pulak nak kabor pasal hadiahnya hehe. Aku menanti 8 orang pemenang bertuah, dan setiap seorang bakal memenangi 5 keping voucher Delifrance! Sekiranya terdapat lebih dari 8 orang pemenang, aku akan cabut guna Random.org ok! ^^

Sapa-sapa pun boleh join giveaway ni. Blogger atau tidak, korang adalah amat dialu-alukan. Tapi, kena alert la dengan pengumuman pemenang nanti, takut ada yang terlepas pandang huhu.



Tarikh Tutup GIVEAWAY : 3 MAC 2015


Jawapan tidak akan disiarkan sehingga tiba TARIKH TUTUP. Ini adalah untuk memastikan tiada sesiapa meniru dalam 'kelas'! haha. So, jawab bebetul yek! ^^ 



ALL THE BEST! ^^


UPDATE : Alamakkkk ... terrrpublish pulak jawapan dari kawan-kawan kiter hehe. Salahkan jari ni ye! Mintak ampunnnnn :D



Monday, March 02, 2015

Dah Bersediakah Dia?

  14 comments    
categories: 

Assalamualaikum!




Bukan niat nak mendera atau mengerah tenaga dia! Malah takda niat langsung pun nak suruh dia masuk dapur menolong. Ibu pun tak pasti ... sejak kebelakangan ini, kakak dan adik berebut-rebut nak nolong ibu di dapur. Entah apa yang best ntah bergelumang di dapur tu ... !

Kakak pulak .... sebelum aku masuk dapur, dia dah stenbai soalan "bu, nanti kalau ibu nak kakak tolong ibu masak, panggil kakak ye". Dah ko nak kate ape? Tak dibagi kang ... kesian ke dia. Niat dia nak nolong ibunya, nak belajar sikit-sikit buat keje umah. Dengar kat adik, ape lagi .... berlari dia mendapatkan aku di dapur.

'Berkampung' Di Perpustakaan Negara


Assalamualaikum!

As per requested by kakak, baru-baru ni aku bawak diaorg pergi Perpustakaan Negara. Setelah beberapa minggu bertanya bila boleh pergi, akhirnya sampai juga sana hehe. Terkejut jugak memula dengar permintaan anak dara sulung aku ni. Apela kepelikan sungguh mintak nak pergi perpustakaan? hehe. Atau mungkin sebenarnya ibu yang pelik sebab fikir tempat macam perpustakaan tak fun tuk kakak dan adik? Well ... i was pelik indeed!




Dah banyak tempat yang ibu bawak kakak dan adik pergi. Walaupun sekadar di dalam negara dan dekat-dekat aje, tapi niat ibu nak gembirakan kakak dan adik di samping mengisi masa lapang bersama family. 

Tapi, ibu lupa kakak dan adik juga suka mendekatkan diri dengan aktiviti yang berguna seperti ini. Dan, permintaan kakak sedia ibu penuhi sebab it's a good request. Takda alasan tuk ibu menolaknya ..!

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.