ruangiklan
ruangiklan

Friday, March 13, 2015

Bila Tiada Selera & Banyak Pilihan!


Assalamualaikum!


Tiada selera? Tak tau nak makan ape untuk lunch? Puas mikir dari pagi tapi tak ketemu-ketemu jugak jawapannya ... ahahaha macam besor sangat masalahnye ye haha. Nak makan pun susah ... kalau tak makan kang 'mendidih-didih' pulak perut ni. Tak dinafikan aku memang 'kuat' makan .. tapi ada masanya aku boleh tak makan langsung bila tak tau nak makan ape hehe.

Last-last yang aku telan air vico cicah ngan biskut lemak je la. Itu pun sodapppp! :D

Semalam aku blur lagi ... tak tau nak makan ape tuk lunch. Perut tu nak makan nasik .. tapi tekak takmo pulak. Haishhh ... tak 'sependapat' tul la korang (perut & tekak aku) ni! Akhirnya aku tau ke mana tempat yang perlu dituju! Selalunya, kalau tekak dah tak lalu kat nasik ... memang inilah pilihan aku hehe.



Lagi 10 Hari!


Assalamualaikum!


gambar hiasan


Menggeletar dah tangan ibu nak menaip ni hehe. Hari ni last sekolah, minggu depan dah cuti. Sempat ke ibu nak mencari kek tuk kakak dan adik ni?

Dari bulan Februari lagi, kakak asyik tanya bila birthday kakak dan adik .... dah macam kaset dah dok rewind soalan tu je huhu. Yang adik nak kek Frozen .. dengar kat kakak terus kena sound takyah la kek Frozen dik ... mahal la. Ibu .. kakak nak kek krim biasa-biasa pun takpe bu.

Thursday, March 12, 2015

Nota Saya Untuk Cikgu Farizan

  6 comments    
categories: 

Assalamualaikum!




Luahan hati seorang murid terhadap cikgu di sekolah. Kakak sendiri yang tulis nota ni semalam, katanya untuk cikgu Farizan. Bila ditanya cikgu Farizan ajar subjek apa di sekolah kakak, jawabnya dia tak ajar pun cuma rasa sedih sebab cikgu nak pindah. Pulokkkk .... hehe.

Lalu, melalui nota ni la dia meluahkan kesedihan di atas perpisahan dengan cikgu Farizan. Personally, aku tak cam yang mana satu cikgu Farizan, tapi bila baca nota kakak ni, touching pulak rasanya.  Sayang jugak dia pada cikgu-cikgunye hehe. 

Kakitangan Wanita Dapat Kelonggaran Waktu Bekerja!


Assalamualaikum!


Datuk Seri Rohani Abdul Karim


Wahhh! ini sudah bagusss ...! Dapat kelonggaran waktu bekerja di samping boleh pilih pulak kaedah bekerja yang lebih fleksibel. 

Menurut apa yang aku faham dari artikel INI la yek , perlaksanaan inisiatif yang baru diperkenalkan ini akan dapat dinikmati oleh kakitangan awam wanita di Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat. 

Wednesday, March 11, 2015

Bertabahla Ibu!


Assalamualaikum!




Hanya status di fb menjadi tali penghubung 'kami' untuk tempoh 12 jam ni haha. Tertinggal di rumah pun tak rasa tingtong camni hahaha. Tapi, nak wat cemana ... kena think positif! Bertabahlah Hanim ..... memang malam ni ko takkan dapat menatap wajah 'baby' kesayangan ko tu hahaha. Mujur tak tercicir di jalanraya. Tertinggal kalu .... tangisan meroyan la jadiknye aku hahaha. 

Projek DSV : Buyung

  7 comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Oohhhh .. ini sebabnya dia mintak plastesin semalam. Untuk projek sekolah katanya. Tak pulak aku tanya nak buat apa. Petang semalam, dia cakap budak yang tak bawa plastesin ke sekolah kena siapkan di rumah dan hantar esok (hari ni). 

Laaaa ..... duit yang ibu bagi semalam tu pegi mane?

Kakak beli makanan ....

Hurmm ... beli makanan takpela. So, pas maghrib semalam aku bawak di gi kedai beli plastesin. Bersinar-sinar muka dia kalau kata nak pegi kedai hehe. Yang adik kena tinggal .. pasal lambat sangat mandi! Ayah dia kata, Mira menangis kuar dari bilik air bila tahu ibu dan kakak gi kedai haha. Tu la ... lambat lagi mandi!

Mung Letak La Taik Babi Sekali Pun!


Assalamualaikum!




Tak jalannnnnnnn ...! Walau beribu fakta dan bukti dilemparkan ke muka mereka, tetap takkan ada perubahan. Jika ada, hanya segelintir yang sedar .... minoriti! Yang majoriti? pe citer? Segala macam jenis ketakutan sudah terpampang di depan mata mereka ... pun masih juga 'sedap' menghisap huhu.

Aku tahu artikel di atas ni diedit tajuknya. Tapi, kalau benar ada taik babi dalam puntung rokok tu, adakah mereka akan berhenti merokok? Hatta, bila fatwa telah benar mengharamkan rokok pun mereka tak boleh ikut ... inikan pulak ko cakap ada darah ... taik babi dalam puntung rokok. DNA babi dalam coklat tau pulak ko geli ye!

Tuesday, March 10, 2015

Ada Benda Yang Ibu Takkan Layan!

  10 comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Kalau diikutkan hati, memang tak puas lagi mulut ni membebel ke dia. Membebel bukan tujuan suka-suka tapi teguran atas kesilapan sendiri. Ada benda ibu boleh bertolak ansur, ada benda ibu takkan layan!

Bukan tak diingatkan sebelum ni, tapi aku muhasabah diri jugak. Sedangkan kita ni dulu pun kerap terlupa jugak inikan pulak budak-budak. Tapi, kalau tidak ditegur .. diajar nanti jadi tabiat! Mintak barang last minit ... cukup ibu tak berkenan!


sumber : google

Monday, March 09, 2015

Pertama Kali Pakai & Dia Sukakannya!

  24 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Dah lama dia perhatikan ibunya ni. Sejak ibunya jatuh cinta dengan shawl, dia pun sama terikut nak menggayakannya. Dok tengok ibu pusing shawl dari depan ke belakang di depan cermin, kemudian tusukkan pin comel di tepi dan atas tudung barangkali telah menarik perhatian anak dara sulungku ini hehe.

"Bu ... boleh tak kakak nak pakai tudung ni?" sambil tunjuk tudung shawl aku.

Ada 2 helai shawl aku yang dah tak boleh dipakai lagi. Bukan tak boleh pakai sebab rosak tapi sebab shawl tu pendek, tak sesuai untuk aku yang berleher jinjang ... tak menutupi dada! Amboiiii jinjang la sangattttttt! hahaha. Dari shawl tu tak berpakai, baik diberikan pada kakak kan. 

Teruja dia mendengar bila aku membenarkan dia memakainya malam tadi.



Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.