ruangiklan
ruangiklan

Saturday, March 28, 2015

Sepetang Di Bengkel Kereta

  3 comments    
categories: 

Assalamualaikum!





Bunyi "ketek ketek ketek ketek ketek" tu sangat menakutkan. Kona kiri berbunyi ...kona ke kanan berbunyi! Assudoh ...! Duit lagi .... hurmmm.

Kalau ikutkan banyak lagi nak kena pakai duit ni ..tapi demi keselamatan anak beranak dan kerana inilah kenderaan kami tiap-tiap hari. Maka, terpaksalah aku dahulukan 'dia'.

Friday, March 27, 2015

Kek Hari Lahir & Goodies Bag


Assalamualaikum!



Anak-anak dara bizi memasukkan makanan dalam goodies bag masing-masing. Walaupun tarikh birthday diaorg sama ..23 Mac yang lepas tapi masing-masing nak sambut kat sekolah masing-masing hehe. It's ok ... kita pun dah sambut satu family aritu kan ..so it's time to celebrate with their friends.

Kelas kakak tak ramai ..hanya 22 orang murid. Yang adik pulak hanya 20 orang. So, penyediaan goodies bag tak la banyak sangat tapi aku lebihkan 2-3 bag tuk setiap sorang.

Thursday, March 26, 2015

Ketagih Sebelum GST!


Assalamualaikum!




Hari kedua...menu lunch yang sama! Gara-gara terpikat kali pertama makan semalam ... terus terasa nak makan lagi ari ni huhu. Kat mana lagi kalau bukan kat Kompleks C, Jalan Sultan PJ.

Memang situ port makan paling femes. Banyak pilihan dan sedap-sedap pulak tu! Memang puas perabihkan kuey tiow kungfu ni sengsorang! hehe.

Mengapa Anakku ....

  5 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Mood : Farm In The City ((hehe))

Rindu kat FITC. Dok sedap bergambar boleh pulak 2 ekor musang ber'projek' kat atas dahan pokok wakakaka! Ini antara family outing kedua terbaik kami selepas Legoland. Oh Legoland ... nak lagi pleaseeee! haha. 

Back to the topic ....

Wednesday, March 25, 2015

Stress Kecil


Assalamualaikum!


Jem gila babas arini. Dua pusingan pertama dapat parking. Masuk bank nak cucuk duit, ntah pasaipa ntah ATM 'meroyan' takmo kuar duit ntah. Gi bank sebelah pun sama gak!

Terpaksa masuk kete balik kuar parking gi cari bank lain. Dah dapat duit nak kena gi bank tadi balik. 4-5 kali memusing tak dapat² jugak parkingnya! Jam dah 1.45pm, aku tak makan lagi ... mulala nak tukar jadi 'ijau'!


Bila perut dah lapor berjangkit ke hati ... stress! Start balik kete, cari kedai makan dan order kuey tiow kungfu!


"Bu...nak duit singgit"


Assalamualaikum!




"Bu .. nak duit singgit" sambil tunjuk isyarat ke arah kotak kayu berwarna coklat. Kalau dalam poket dia ada duit, dia akan tanya dulu boleh ke tak nak masuk duit dalam tabung tu. Gi stesen minyak kalau ternampak 'kotak' transparent atas kaunter tu, dia akan bagi 'isyarat cinta' kat aku hehe. Gi pasar malam gitu jugak ... dia tengok orang-orang tua, budak kecik atau acik-acik duk atas kerusi roda ... teringin nak masukkan duit dalam kole acik tu.

Semuanya bermula ketika kami berjemaah di masjid. Sebelum kuar masjid, akan aku bagi duit sorang singgit untuk tujuan tu. Nak didik diaorg ..supaya rajin menderma rajin bersedekah. Jangan hanya dipandang sepi tabung tu. Masukla hatta singgit. 

Pendaftaran Tahun 1 2016 - Cop Sekolah Diterima!


Assalamualaikum!



Setel step kedua! Lega rasanya bila pendaftaran online Mira sudah selesai. Sekali cop aje! hehe. Teringat aku masa nak daftar sekolah kakak, sampai 4 cop sekolah kat belakang surat beranak tu! hehe. 

Sekarang aku kena tunggu bulan Julai untuk pengesahan sekolah di mana Mira akan ditempatkan secara rasminya. Rasanya yang ni takda masalah kot ..insyaAllah. 

Tuesday, March 24, 2015

Istimewa Dari Sunway Pyramid : Hadiah Menarik Menanti Korang!

  4 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!


TUNJUKKAN GAMBAR NI DI KAUNTER!! ^^


Pengumuman! Pengumuman! ^^

Ibu-ibu bapak bapak yang selalu gi shopping kat Sunway Pyramid tu .. meh sini aku nak habaq berita baekkkkkk punya! hehe. La ni Sunway Pyramid melalui Nukilan Kenit telah berbesar hati nak bagi korang something special!

3 Good Reasons Why You Should Fly To Taiwan!

  6 comments    
categories: 

Assalamualaikum!




Whether you are considering a first or subsequent visits to Taiwan, there’s never a better time to tour the island than in 2015! Taiwan Tourism Bureau Kuala Lumpur (TTBKL) is organising its first-ever Taiwan Travel Fair in Malaysia. With the theme of “Time to Enjoy Life”, it will be held at 1 Utama Shopping Centre, where the public can get the best deals for Taiwan travel at this one-stop event from 25 to 29 March 2015.

With the first Taiwan Travel Fair, TTBKL hopes to present great value travel deals to Malaysian families. They have tied up with top Taiwanese and Malaysian travel agencies to offer a variety of exciting packages and the most attractive travel deals for all destinations in Taiwan. This also includes customised packages or tours specially-catered for Muslim visitors. 

For visitors of the fair who purchase any tour package from participating agents, they stand a chance to participate in a lucky draw for every RM500 spent. Prizes include Taipei return flight tickets sponsored by China Airlines and Eva Airways; and East Asia cruise on Star Aquarius, Star Virgo and Aquarius liners sponsored by Star Cruises. So do make a date with us and visit the Taiwan Tourism Fair to bring back these fabulous prizes!







TIME TO EAT




The Taiwan Travel Fair will be held at the Oval concourse in 1 Utama Shopping Centre from 25 to 29 March 2015. Opens 10 am daily. For more information, visit https://www.facebook.com/tbrockl !

Based on a survey conducted by Taiwan Tourism in 2012, the top attractions for inbound tourists are sights and sceneries, food and shopping. As such, the Taiwan Travel Fair will also highlight three major experiences under the theme of “Time to Enjoy Life”:





When it comes to food, Taiwan has it all. Dine like royalty without paying a king’s ransom for it. From juicy seasonal fruits, sumptuous traditional Chinese dishes, healthy vegetarian dishes, icy desserts to creative tea drinks, Taiwanese cuisine makes full use of local ingredients and age-old techniques to surprise and satisfy your palate. Don’t forget the world-famous night markets, filled with the enticing aromas of delicious street food and snacks!


TIME TO SHOP



Taiwan is a shopaholic’s dream come true, with many large shopping centres and chain department stores in all four corners of the island. Shop for anything you want, from high-quality made-in-Taiwan 3C products, to famous highland tea and handmade weavings. For the fashion lover, all kinds of affordable clothing, leather goods and branded products are at your fingertips. In Taiwan, you are sure to find just about everything you want.




Time To Go On Two Wheels




These days, the LOHAS (Lifestyles of Health and Sustainability) trend is gaining popularity as people begin to be more health and eco-conscious. Taiwan is well-known for its LOHAS practices, and there is no better way to experience it than to travel along the breath-taking coastal highways by bicycle! Immerse yourself in the beauty of nature and appreciate the simple yet wonderful things in life with your loved ones. 







Small Birthday Celebration


Assalamualaikum!



Dua orang budak kicik yang dah tak berapa nak kicik. Tahun depan adik dah masuk darjah 1 dan kakak darjah 3. Agak-agak camne la rupa adik pakai baju sekolah rendah nanti yek hehe. Hurm cepat nau korang ni membesar.  

Plan awal nak bawak gi makan tempat lain, tapi barangkali rezeki diaorg ... aku bawak gi makan di Delifrance! hehe. Thanks to Delifrance ...memang sampai tepat pada masanya! hehe. 

Monday, March 23, 2015

Hari Ini ... 8 & 6 Tahun Yang Lepas!


Assalamualaikum!




Kalau boleh diulang kembali saat itu ....  tentu sekali aku takkan menolaknya! Alhamdulillahirobbil alamin ..... anak-anak ibu kini semakin membesar dan sihat dengan izinNya.

Walau banyak kerenahnya, walau macam-macam ragam kedua-duanya tapi itulah 'harta' dan kenangan yang tinggal untuk aku dan ayahnya bila kami dah tua nanti. Sesuatu untuk dikenang ... sesuatu untuk disenyumkan andai hayat masih dikandung badan.

Sunday, March 22, 2015

Kalau Makan Mempelam .....


Assalamualaikum!





Bahagian inilah yang paling aku suka sekali! Kupas sebijik, tang bijik tu yang aku kejar dulu. Dah habis makan bijik, baru aku kejar isinya heeeee. 

Begitu jugakla kalau makan ayam. Aku suka kalau yang ada tulang. Kalau pi KFC, memang aku kena order bahagian drumstick atau yang bertulang. Kalau bahagian dada atau yang banyak isi ....hurmm memang payah la nak habis. Lebih lagi kalu ayam dah sejuk!

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.