ruangiklan
ruangiklan

Saturday, August 08, 2015

Jamuan Ghayer


Assalamualaikum!


Kenduri makan diteruskan untuk hari ketiga! Maraton ke ape ni .. gila sungguh aku melantak tahun ni! hehehe. Apa nak dikata, rezeki bulan Syawal disamping merapatkan ukhwah sesama insan gitu hehehe. Masuk ni dah tiga hari berturut-turut aku menjamu perut dengan makanan raya yang sedap sedap! Target aku ... nak naik berat badan! ngeeee :D

Ah takdela ... bukan itu niat aku sebenarnya. Syukur la dengan apa yang aku ada sekarang, takdela nak makan semata-mata nak naikkan berat badan. Yang ni pun aku tak larat nak helon sengsorang haha!



Suka gambar ni ... aku nampak suci sangat! ekekeke :p

Friday, August 07, 2015

Ditemuramah Wartawan Untuk Program Feminin TV1


Assalamualaikum!



Wartawan : kak, kita nak interbiu sikit boleh?



Aku : Err ... pasal ape ye?



Wartawan : pasal penyusuan ibu untuk program rancangan Feminin di TV1. Kita nak tanya blablablabla ..



Aku : Errmm ... ok. Tapi boleh cut cut (tolong editkan jawapan) tak nanti?



Gelak besar mommy fink kita kat sebelah hahaha! Maklumla, pertama kali diinterbiu macam ni .. mau tak menggelebah dik non! :p Dah la kita tak biasa interbiu-interbiu ni, cuak rasa tau tak! 




Garam .... Mana GARAM??

  10 comments    
categories: ,


Assalamualaikum!




Time kita sedap ngunyah la time tu nak tergigit bibir...langsung jadi ulser!

Sehari ...dua hari boleh tahan lagi. Kalau boring² kat opis tu, mulala lidah ni 'gentel' tempat berlubang tu! Ralit ... tapi sakittttt hehe. Orang dok jemput pi jamuan raya pun aku gagahkan jugak. Sakit sakit pun sedap gak lagi ngunyah tu. Buat dek je la walaupun terasa pedih bisanya menyengat!

Thursday, August 06, 2015

Jamuan Raya JAKOA


Assalamualaikum!


Jemputan majlis rumah terbuka Jabatan Kemajuan Orang Asli a.k.a JAKOA kami penuhi dengan penuh kesyukuran. Dengan barisan geng-geng #kakimakan yang terkenal di opis, kami jejaki bumi Gombak untuk tahun kedua semalam hehe. Sampai sana pulak cun-cun je time lunch, memang sampai-sampai je terus beratur panjang ekekekke :p



Geng #kakimakan :D

Hati-hati Shopping Dengan Anak Kecil!


Assalamualaikum!




Masuk je dalam kedai Guardian, dia tahu dah mana nak dituju! Berlari terus ke bahagian paling digemarinya huhu ...

Usha sekejap barang kat atas rak ... terus dicapai tanpa rasa bersalah! hehe. Belek punya belek pastu gi scan harga kat mesin sebelah. Pastu baruuuuuu la nak tanya kita boleh beli ke tidak ... haihhh bahaya cenggini hehe

Wednesday, August 05, 2015

Signal!


Assalamualaikum!



dengan kak Shikin

Dia sudah kasi signal ....

Buat pertama kalinya dalam tempoh enam tahun, dia sendiri buka mulut menyatakan hasratnya untuk ... bergelar kakak! kwang kwang kwanggggggg hahaha .....

Tuesday, August 04, 2015

Bila Ibu Stres ...


Assalamualaikum!


Stres .... hari-hari pun ibu stres. 

Stres dengan ekonomi tak menentu
Stres dengan perangai pemandu yang memandu macam 'hantu'
Stres dengan stetmen sesetengah pemimpin yang selalu bagi jawapan dungu!
Stress dengan line tenet macam 'kayu'...macam sekarang ni! Grrr....

Tapi hidup kalau takda stres, itu bukan manusia namanya kata seorang penceramah motivasi zaman ibu sekolah dulu hehe. Cuma, ia terpulang pada cara bagaimana kita nak atasi stres tu.

Ada orang nak hilangkan stres, dia pergi pantai.
Ada orang nak hilangkan stres, dia shopping.
Ada orang nak hilangkan stres, dia lepak kedai mamak.

Orang kata kalau ibu nak hilangkan stres, tataplah wajah anak-anak ketika mereka sedang tidur. Nescaya ibu akan rasakan ketenangannya. 

Memang betul ....!

Tapi, ada satu lagi benda yang ibu suka tengok bila ibu stres.....





:D



Monday, August 03, 2015

Sepupu Kahwin

  8 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!





Satu-satunya gambar aku dengan Aini pada hari tu, pengantin baru yang juga sepupu aku belah mak. Majlisnya hari Sabtu lepas, habis je event aku kat KLCC terus berkejar balik rumah salin baju, solat dan pecut ke Shah Alam! Waktu ni dah lewat petang pun, tak sempat nak pergi ke dewan dan bergambar di sana. So, kami terus serbu ke rumah pengantin! hehe.

Pengembaraan Penuh Aksi 'Miles From Tomorrowland' Oleh Disney Junior!


Assalamualaikum!




Pagi Sabtu yang indah, memang sesuai nak bawa anak-anak gi jenjalan di KLCC. So, bila aku dijemput untuk menyaksikan prebiu 'Miles from Tomorrowland' di Petrosains KLCC, memang aku teruja dan tak sabar nak bawa mereka sekali!

Plan asal memang kami sekeluarga nak pergi bersama, tapi last minit Pak Jelan diserang 'cherry berry' pulak! Pelik aku .. malam sebelum tu takda pulak dia makan nasi ke ape ke ...so, tinggal lah kami bertiga je pergi. Nak batalkan jemputan tak sampai hati pulak, sebab dah janji ngan anak-anak.




Kami sampai awal pagi tu, selesai mendaftar ada aktiviti yang tersedia menanti kanak-kanak sebelum tayangan dimulakan. Juga, ada hidangan jamuan ringan untuk ibubapa dan anak-anak! 



Buat topeng muka dulu. Mira tu tunggu kakak dia je tolong buatkan hehe



Khusyuknya kakak mewarna



Dah siap topeng, gi serbu meja makanan pulak hehe. Mira senyum lebar tengok ada donut atas meja muehehehe :D



Kakak tolong amikkan nugget untuk si adik. Bila ditanya kenapa kakak taknak pakai topi macam adik tu, katanya dia malu hehe. Dah besar dah anak aku ....



Paling best tempat duduk dia! Sebelum tayangan bermula kami isi perut dulu dan Mira masih setia dengan topeng mukanya hehe


Ibubapa bersama anak masing-masing mula memenuhi ruang dan sedia mengambil tempat duduk 


Sebelum tayangan prebiu 'Miles from Tomorrowland' bermula, sedikit penerangan ringkas diberikan oleh pengacara majlis. 'Miles from Tomorrowland' adalah program terbaru oleh Disney Junior mengenai pengembaraan antara galaksi. Program untuk kanak-kanak berusia 2-7 tahun ini menggabungkan fakta unik tentang angkasa dan sains melalui misi pengembara muda, Miles Callisto dan keluarganya ke angkasa lepas.

Yang menariknya, kami yang hadir adalah antara kelompok terawal yang berpeluang menyaksikan prebiu tersebut. Untuk makluman juga, tayangan prebiu ini adalah kerjasama antara Disney Junior dan juga Petrosains KLCC.




Keluarga Callisto terdiri dari ibunya yang juga Kapten kapal, Phoebe. Ayahnya jurutera mekanik, Leo, kakaknya Loretta pakar teknikal dan kawan baik Miles iaitu Merc, 'robo-ostrich'. 

Kisah pengembaraan sekeluarga ini menerokai galaksi yang dipenuhi dengan makhluk asing, kenderaan angkasa lepas dan alat berteknologi canggih yang aneh. Mereka akan membawa penonton mengharungi perjalanan ke masa depan, dan pada masa yang sama mengingatkan mereka tentang apa yang perlu diperkukuhkan - ikatan kekeluargaan.


A video posted by Hanim Hashim (@wanimira) on


Sedikit sedutan menarik dari prebiu 'Miles from Tomorrowland' kelmarin. Kanak-kanak pasti sukakan keletah Miles yang lincah dan bijak! Sempena pelancaran siri ini juga, pencarian untuk 'Disney Junior's Space Adventurers' seluruh Asia Tenggara kini ingin mengajak kanak-kanak berusia 2-7 tahun untuk mencipta Starjetter mereka sendiri - kapal angkasa penyelidik yang digunakan oleh keluarga Callisto sewaktu perjalanan mereka ke angkasa lepas.

Korang juga boleh membawa keluarga mengunjungi Petrosains, The Discovery Centre di tingkat 4, Suria KLCC bermula 1 Ogos 2015 untuk menyertai aktiviti istimewa bertemakan 'Miles from Tomorrowland'!

Bagaimana? - Ibubapa boleh melayari laman web Disneyjunior.asia dan muat turun Miles from Tomorrowland Space Adventurer E-kit yang bukan sahaja menyediakan helaian aktiviti menyeronokkan tetapi juga panduan lengkap cara untuk mencipta Starjetter. Foto Starjetter paling kreatif yang di hantar akan memenangi gelaran "Disney Junior's Space Adventurer" dan akan disiarkan di saluran ini.

Peraduan ini bermula dari 17 Julai sehingga 14 Ogos 2015. 




So, korang jangan lupa saksikan siri pengembaraan penuh aksi Miles dan keluarganya menerokai galaksi setiap Isnin bermula 17 Ogos ini pada jam 9 pagi di Disney Channel 613




Terima kasih Disney Junior dan Petrosains KLCC kerana menjemput kami untuk tayangan prebiu 'Miles from Tomorrowland'. Kakak dan adik memang terhibur menyaksikannya dan seronok melakukan aktiviti di sini. Lepas tayangan prebiu, kami dibawa pula meronda dalam Petrosains hehe.

Jangan ketinggalan menyaksikan 'Miles from Tomorrowland' bermula 17 Ogos ni tau. Dan, jangan lupa sertai peraduan yang aku sebutkan tadi! ^^


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.