ruangiklan
ruangiklan

Saturday, August 22, 2015

Tiga Beranak Di Harian Metro


Assalamualaikum!


Harian Metro 19 Ogos 2015

Selamat pagi Sabtu! 

Alhamdulillah ... hari ni rasa bersemangat sikit sebab kakak dah sihat dari demam dan sakit telinga. Pagi semalam bangkit tido dengan mata bengkak ... rupa-rupanya dia menangis sebab menahan sakit telinga takleh nak lena semalaman.

Friday, August 21, 2015

Bila Gambar Berbicara ....


Assalamualaikum!



Thursday, August 20, 2015

Saat Suami Beremosi - JDT vs PERAK

  16 comments    
categories: , , ,

Assalamualaikum!


Tengok bola tak semalam? Kalau tak silap aku, tv9 dan tv3 ada siaran langsung perlawanan bola. Memang dah aku agak malam tu takda siapa boleh tukar siaran lain huhu.

Tambah semalam pasukan Perak masuk tv, lagi berkobar semangat Perak-ian sorang dalam rumah ni hehe.

Time tu aku tengah basuh pinggan kat dapur, dengar Pak Jelan terjerit marah kat penjaga garisan dalam TV. Beria benor marah nampak..macam orang tu dengar hahaha!


Wednesday, August 19, 2015

Masterchef Asia Musim Pertama : Siapa Wakili Malaysia?

  6 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!





Siapa pernah tengok Masterchef? Yang suka masak-masak mesti tak pernah ketinggalan kan. Rancangan pertandingan masakan paling popular ini bakal menggegarkan dapur korang awal September nanti.

Dan yang menariknya, Malaysia bakal menurunkan 3 orang "chef rumah" (home chefs) yang bakal beradu di edisi sulung pentas Masterchef Asia nanti! 

Woww!

Baca-Nangis-Senyum

  4 comments    
categories: 

Assalamualaikum!




Dia tahu macam mana nak kasi ibunya 'cair'......

Tuesday, August 18, 2015

Berenang Itu Indah ....

  9 comments    
categories: 

Assalamualaikum!




Teringat kenangan bercuti di Agrofarmstay, Melaka tahun lepas. Kali pertama kakak dan adik mengenakan baju renang setelah hampir berbulan beli tapi tak berpakai hehe.  Bila dah sampai ke tempat yang sepatutnya, masing-masing teriak nak pakai baju renang dan terjun masuk dalam kolam hehehe

Monday, August 17, 2015

Terapi Untuk Anak Yang Kebosanan

  4 comments    
categories: 

Assalamualaikum!




Hari Sabtu dah keluar seharian menemani ibu pergi food review. Jadi hari Ahad memang tak pergi mana dah lah. Plan nak kemas rumah dan masak dan rehat-rehat di atas sofa empuk. Tapi, bila anak dara yang sulung mengadu bosan .... mulala dia ligat nak cari idea nak buat sesuatu ..!

Kelazatan Makanan Penang Di Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie


Assalamualaikum!




Sememangnya, masakan Penang memang terkenal di kalangan warga tempatan mahupun pelancong luar. Dan untuk itu, aku kembali ke Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie untuk merasai hidangan masakan Penang yang disediakan oleh chef-chef berpengalaman di sini. 

Dan aku tak perlu pergi jauh sampai ke Penang sebab di Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie kini mengadakan promosi masakan Penang! Wow .. tak sabar nak mencuba apa yang sedap disini ehehe 




Food review kali ini bukan sekadar menjamu selera dengan hidangan lazat dari chef-chef disini, malah Chef Zaidi menunjukkan demo masakan secara live! Perghh ... aku suka tengok orang masak-masak ni hehe. 

Chef Zaidi menunjukkan 3 demo masakan pada hari itu, iaitu Kurma Kambing, Char Kuey Tiow dan Rojak Buah. Perghh .. ketiga-tiga masakan ni memang aku suka! Terutama yang Char Kuey Tiow tu ... heee :D




First, Chef Zaidi menunjukkan cara memasak Kurma Kambing. Memang senang giler tengok beliau memasak, sebabnya beliau menggunakan periuk tekanan jenama Fissler! Hanya perlukan masa 20 minit untuk hidangan Kurma Kambing ini siap! Perghh .... cepat sungguh kan!



A video posted by Hanim Hashim (@wanimira) on

Haaa yang ni aku suka! Chef Zaidi tunjuk demo masak Char Kuey Tiow hehe. Pastu Chef tunjuk cara buat rojak buah paling senang dalam dunia! Sos rojak dibuat homemade sendiri oleh chef-chef di situ. Tak sabar nak try jugak! :D

Selesai demo memasak oleh Chef Zaidi, kami dijemput untuk menjamu selera dengan masakan Penang yang telah disediakan. Jom kita tengok apa yang mereka hidangkan untuk Promosi Makanan Penang di sini!




Kari Ikan


Daging Masak Kicap


Kurma Kambing


Char Kuey Tiow


Pilihan makanan laut pun ada!



Tortilla Chips dengan pelbagai pilihan dressing


Pelbagai jenis kerabu









Tak dilupa turut disediakan hidangan pemanis mulut yang ohsem dari mereka! Serius, memang sedap!

Promosi Makanan Penang ini berlangsung dari 15 Ogos sehingga 30 Ogos 2015. Dengan hanya membayar RM88++ untuk seorang, korang boleh nikmati pelbagai jenis masakan Penang yang pasti menambat selera! Selain itu, Mi Kari dan Assam Laksa turut disediakan! 



My plate



See my anak-anak dara makan tak pandang ibu dah! Kakak tu makan yang ringan-ringan dulu, pastu baru dia ambil nasi dengan lauk hehe.



Selalu kalau pergi Penang, kita mesti nak merasa ABC kan. Jangan risau, sebab Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmari ada ABC untuk korang! Mewah dengan kekacang dan rasanya pun yummmmyy!




Apa lagi yang sedap di sini? Haaaa mereka juga ada sediakan booth rojak buah dan pasemboq! Telioq cheq dibuatnya! Dah tentu tak lepaskan peluang merasa kedua-dua ... walaupun perut dah agak menegang waktu ni hehehe.





So, kalau korang nak merasa masakan Penang bolehlah datang menjamu selera makan malam di Kites Restaurant, Holiday Inn Kuala Lumpur Glenmarie bersama keluarga tersayang. Bermula dari 7pm sehingga 10pm setiap hari, mereka setia menjamu hidangan masakan Penang yang lazat sepanjang tempoh promosi.

Makan Malam : 7pm sehingga 10pm setiap hari
Lokasi : Kites Restaurant
Harga : RM88++/seorang
Tempoh Promosi : 15 Ogos sehingga 30 Ogos 2015

Untuk tempahan, korang boleh hubungi mereka di :

Tel : +603 78025245
Email : dining@holidayinnkl.com.my


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.