ruangiklan
ruangiklan

Saturday, September 12, 2015

Di'telan' Jerebu!

  7 comments    
categories: , ,

Assalamualaikum!



Macam rupa kat Cameron Highlands pun ada. Tapi sana diseliputi kabus tebal yang dingin dan mendamaikan. Yang ni .... bukan kabus tapi partikel² halus yang terapung di udara yang dinamakan JEREBU! Penyebab penyakit dan ketidakselesaan yang menganggu ketenteraman jiwa dan raga huhu...

Petang semalam semakin teruk! Pemandangan kabur di kawasan sekitar PJ sehingga me'nenggelam'kan kebanyakan bangunan dan perumahan di atas bukit. Gambar atas ni aku amik petang time nak amik kakak dari sekolah agama...

Tak Berbunyi - JDT VS Perak

  2 comments    
categories: , , ,

Assalamualaikum!




Buat pertama kalinya tengok perlawanan bola, rumah jadi sunyi sepi malam tadi. Bila dapat tahu ada perlawanan pembukaan Piala Malaysia disiarkan di tv9, tambah JDT lawan Perak pulak tu, terus rasa takda harapan la nak tukar channel lain.

Lalu aku membawa diri ke dalam bilik anak-anak layan diaorang tengok cerita drama kelakar. Kelakar jugak tu! Tajuk dia 'Isteriku Bukan Tukang Masak' hehe. Entah macam mana pulak kakak boleh cari cerita tu kat youtube huhu ...

Friday, September 11, 2015

Alkisah #MakCun Junior!

  8 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Ni cerita malam kelmarin ... si Mira tetiba feeling Mok Cun pulak dah! hahaha. Penangan dama tv #MakCun di TV3 yang berakhir minggu lepas benar-benar telah merubah penampilan my kenit yang kecik ni. 

Pe'el begini bukan pertama kali, tapi dah banyak kali sebenarnya. Patutla ibu masuk dalam bilik tengok bedak bertaburan atas lantai ... rupa-rupanya adik punya keja! 

Hasilnya ....


Thursday, September 10, 2015

Lain Sangat Dah Dia Sekarang Ni ...

  7 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Orang Perak cakap penyegan, orang KL panggil pemalas! haha. Gitulah bila kemalasan melanda diri setiap kali nak masuk dapur. Dari dalam kereta dok blur nak masak apa untuk makan malam. Minggu lepas dah pekena kari ayam hasil air tangan Pak Jelan, semalam gi kedai ingat nak cari ayam lagi tapi akhirnya Pak Jelan terpandang pulak kat ikan pari ni 'melambai-lambai' dari dalam tong .... hahaha!


Wednesday, September 09, 2015

Bila Naik Bas Metro ...

  10 comments    
categories: 

Asalamualaikum!


Dah lama benor aku tak jejakkan kaki naik bas Metro ni. Minggu lepas aku terpaksa naik, sebab tempat yang nak dituju tu memang terkenal dengan kesesakannya! Takmo la menyusahkan suami yang perlu berulang alik dari Subang ke PJ nak amik aku ... huhu...

Naik bas satu hal, menunggunya pun satu hal jugak! haha. Aku paling 'lemah' kalau bab menunggu bas ni ... tapi apakan daya, kena kuatkan badan dan jugak semangat melangut kat bus-stop tu sambil panjangkan leher mengintai kot-kot bas yang dihajati dah sampai! Hampir 45 minit .... baru dia muncul ... huhu


Tuesday, September 08, 2015

Jom Sahut Kempen Jimat++ Bersama MAMEE


Assalamualaikum!


Sambutan Merdeka dan Hari Malaysia pada bulan ini bakal dimeriahkan lagi dengan pelancaran Kempen Jimat++ Mamee-Double Decker. Lebih bermakna lagi apabila MYDIN dan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) turut sama memberikan sokongan untuk menggalakkan pengguna khususnya golongan ibu-ibu mendapatkan produk makanan berkualiti dengan harga jimat!




Bertempat di MYDIN USJ, Subang Jaya satu majlis pelancaran telah diadakan bersempena dengan Kempen Jimat++ Mamee-Double Decker. Turut hadir merasmikan majlis, YB Dato' Sri Rohani Abdul Karim ditemani oleh Ketua Pegawai Eksekutif Mamee-Double Decker (M) Sdn Bhd, Tan Sri Pang Tee Chew.

Tampil dengan tema 'Ibu Lebih Arif', kempen ini akan memberi tumpuan terhadap pengguna khususnya kaum ibu memandangkan mereka lebih berpengetahuan dalam menentukan barangan rumah yang berkualiti dengan harga yang berpatutan. Sebagai ibu aku setuju, kerana di waktu ekonomi yang sangat tidak menentu ini, pengurusan kewangan dalam hal perbelanjaan perlu diberikan perhatian khusus dan sebolehnya kita mahukan penjimatan dalam setiap pembelian.




Dato' Sri Rohani turut menyambut baik pelancaran Kempen Jimat++ Mamee Double Decker ini kerana beliau merasakan inilah masa yang sesuai untuk membantu setiap keluarga mengurangkan beban perbelanjaan membeli barangan keperluan rumah. 

Dan sudah tentu, Mamee sebagai sebuah syarikat korporat besar mengambil langkah yang baik untuk melaksanakan tanggungjawab sosial dan memahami kehendak pengguna yang menginginkan produk yang lebih berkualiti dan menjimatkan.



Pelancaran Kempen Jimat++ selamat dilancarkan 



A video posted by Hanim Hashim (@wanimira) on


Mamee merupakan antara jenama yang telah lama bertapak di Malaysia, malah aku juga membesar bersama Mamee. Antara produk keluaran Mamee adalah seperti Mister Potato yang diiktiraf sebagai snek kentang nombor satu di Malaysia, Mamee Monster dinobatkan sebagai snek mi nombor satu di Malaysia dan Mamee Chef Laksa Kari juga dinobatkan sebagai mi cawan segera No. 1 di dunia oleh pengulas mi segera antarabangsa, The Ramen Rater yang berpangkalan di US.

Antara produk lain juga termasuklah mi segera Mamee Premium, Sllrrrp dan Mi Cawan Sllrrrp dan Express serta minuman keluaran terbaru iaitu Mamee Cool Tea.



Mi Cawan Mamee Sllrrrp dan Express - Beli 6 percuma 2



Mamee Cool Tea - Beli 5 percuma 1




Mi Segera Premium dan Sllrrrp - Beli 5 percuma 1




Jimat banyak woooo!



Booth Nutrigen - nak try sampel air Nutrigen bolehlah datang sini



Ada booth Mamee Chef juga! 
Tengok blogger Ida Baharum tu, sekali dua cawan dia sebat! hahahaha
*gurauan semata*




Haaa ada lagiiiiiiii! Selain korang boleh menikmati penjimatan dengan harga berpatutan untuk produk Mamee, korang juga boleh dapatkan bekas kedap udara (seperti dalam gambar di atas) dan baucar MYDIN bernilai RM5 dengan setiap pembelian produk Mamee bernilai RM30 dan ke atas!

Wowwww ada 4 bekas kesemuanya untuk dimiliki! Tapiiiiii promosi ini HANYA sah dari 7 September sehingga 10 September 2015 dan HANYA di MYDIN USJ Subang Jaya je tau. So, korang mai serbu MYDIN USJ cepatttt! hehe.




Walaupun kelihatan maskot Mister Potatoo dan Mamee Monster berlegar-legar di sepanjang majlis itu, aku tetap memilih untuk bergambar bersama pengacara majlis yang putih suci murni, Irma Hasmie. Memang terserlah kesucian wajah beliau, dan .... aku pun terserlah jugak. Tapi, tang eye-bag tu je la yang terserlahnya muahahaha!

Untuk makluman korang, Kempen Jimat++ Mamee-Double Decker akan berlangsung dari 1 Ogos sehingga 31 Oktober 2015 dan produk-produk Mamee boleh didapati di mana-mana pasaraya atau kedai runcit seluruh Malaysia.

Untuk maklumat lanjut, boleh terjah www.mamee.com


Monday, September 07, 2015

Batik Painting @ KidZania


Assalamualaikum!




Tengah dok belek-belek gambar dalam iPad tu, terjumpa pulak gambar masa kat KidZania hari tu. Kemain alah malu yang pakai baju kotak-kotak tu ye hehehehe.

Dalam banyak-banyak aktiviti di sana, aku paling suka batik painting ni. Santai dan tenang mewarna bersama keluarga. Tak banyak aktiviti yang melibatkan ibubapa, so bila terjumpa gambar ni rasa macam seronok je terkenang saat-saat indah tu hehe :D

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.