ruangiklan
ruangiklan

Friday, September 18, 2015

Pembukaan Ten Years Restaurant

  6 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!


Baru-baru ini, aku dijemput untuk satu food review sempena pembukaan Ten Years Restaurant, di Bandar Baru Sri Petaling. Disebabkan food review kali ini mengetengahkan hidangan lazat makanan tempatan, aku kira ini peluang yang baik buat kami sekeluarga untuk mencuba dan menikmati apa yang dikatakan terbaik di restoran ini.

Sebelum aku memulakan review, ni kak long nak buat teguran berhemah sikit la pasal kejadian semalam. Bila sebut food review, ia bukan sekadar makanan semata-mata, tapi penilaian dari kaca mata seorang blogger lengkap bermula dari segi layanan, MASA MENUNGGU, servis makanan dan hidangan, pinggan dan cawan yang digunakan sehinggalah akhir sekali kualiti dan kesedapan makanan tu.

Thursday, September 17, 2015

Apakah Sebenarnya Yang Menyerang Mira?

  17 comments    
categories: 

Assalamualaikum!



Bermula dengan bibir menjadi kering tiba-tiba akhirnya bertukar menjadi serius! Mula-mula ingat bintik-bintik di bawah mulut tu jerawat biasa .. rupa-rupanya merebak jadi nanah! Kemudian dari bibir bawah berjangkit ke bibir atas! Kesian dia ... nak minum air pun kena guna straw, takleh disentuh sikit pun bibir tu ...kalau tak, menjerit dia disitu!

Pergi dah klinik hari Isnin aritu, doktor bagi ubat sapu Glycerin. Bila tanya apa puncanya, doktor tak bagitau secara spesifik. Tapi, aku tengok makin hari makin teruk jadinya .... nanah semakin banyak dan bibir atas bawah dia jadi bengkak!

Tuesday, September 15, 2015

Khasiat Buah Mulberi Yang Aku Baru Tahu!


Assalamualaikum!




Even though I'm a fruit person (maksudnya suka makan buah-buahan haha) tapi buah yang ni aku tak pernah tengok secara 'live' lagi! Dan bila opismate hulur bekas berisi buah mulberi kecik comel vevulu ni, aku terus jadi .... wow! buah ape ni kak?

buah mulberi ... rasa la ..

Kering Melampau?

  6 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Yeaaaa! arini sekolah tutup akibat jerebu. Bila bagitau kakak dan adik pagi Subuh tadi yang arini tak sekolah, masing-masing jadi blur ... entah ibu aku ni betul ke tidak ni? Temberang ke ibu ni? hehe. Kasi tunjuk WhatsApp kat diaorang, baru muka ada senyiiummmmmmm haha ...

Acaner ibu tau arini tak sekolah? Thanks to ayah awak berdua la ... yang tiap-tiap malam tido paling lewat dari semua orang hoho. Bangkit pagi, ayah cakap arini sekolah malam tadi baru kuar berita kat twitter....


Monday, September 14, 2015

Biasa-biasa Je Di The Royale Bintang

  8 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!




Takdir telah membawaku ke sini ....

Kita hanya mampu merancang berbulan-bulan, namun perancangan Allah itu tetap yang terbaik buat insan kerdil sepertiku .... huhu. Perancangan asal memang aku tolak untuk hadir di majlis ini tetapi akhirnya tetap jua ku berlabuh disini huhu ....

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.