ruangiklan
ruangiklan

Saturday, October 03, 2015

Awak .... saya tak kuat !

  5 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!

Orang kata untung jadi orang kurus. Makan banyak badan tetap macam tu jugak. Hakikatnya, betul ke? Mungkin la ... ada kebenaran disitu bagi aku hehe.

Memang aku kuat makan sedikit hehe ... eh kuat mengunyah! Mulut ni ada masa dia memang nak kena kunyah sesuatu. Tapi bukan selalu, cuma bila datang keinginan tu .... haihhh krup krap krup krap! Orang sebelah tegur, "takpe...anim makan banyak pun badan tak naik" .... ishh malu pulak kite hehe...



Friday, October 02, 2015

Hanya Kerana Kasut Mereka Jadi Begini!


Assalamualaikum!


Dah lepas makan, baru lega sikit rasa. Dok berehat kat sofa sambil dok belek-belek video, ternampak satu video kejadian petang tadi yang bikin aku geleng kepala bila melihatnya ! Apa tidaknya, riuh rendah pastu tetiba .... bergegaq tiang pintu pagaq tu baq ang! hahahaha .... adehh ....

Bila video dah jadi viral, macam-macam komen la dapat. Ramai yang menghentam, tak kurang yang mengutuk huhu. Aduh .... penangan kasut mahal jadi murah, sampai sanggup rempuh pagaq. Dan yang ramainya .... hurmm .....



Rysya Serlahkan Kejelitaan Rozita Che Wan


Assalamualaikum!


Aku dan ramai wanita di luar sana sudah tentu mengimpikan kulit yang sihat dan cantik. Apatah lagi kalau ia secantik sehalus dan segebu Rozita Che Wan! hehe. Korang tentu tertanya-tanya kan apa rahsia Che Ta kelihatan begitu menawan dan jelita? Serius, memang tak nampak macam 40an!

Nak korek rahsia Che Ta tak? kalau nak tahu, meh aku perkenalkan korang produk yang Che Ta guna selama ni!



Rangkaian Produk Rysya


Kulit yang cantik bermula dari penggunaan produk yang berkualiti secara konsisten setiap hari. Bagi kaum wanita, rangkaian produk muka yang wajib ada biasanya pencuci muka, toner, pelembap dan serum. Tapi, penjagaan kulit badan juga penting tau! Dan kerana itu, RYSYA turut memperkenalkan body scrub untuk menganjalkan kulit badan.

Nak tahu apa bezanya body scrub RYSYA dengan body scrub jenama lain? Haaaa nanti aku cerita .... sabaq naaaa :D 




Baru-baru ini, aku berpeluang memenuhi undangan ke majlis An Evening of Beauty Hi-Tea bersama Rozita Che Wan. Majlis ramah mesra secara santai yang diadakan di RUANG, Subang Jaya SS18 ini turut dihadiri stokis-stokis dari seluruh negara, para media dan rakan blogger #kelabbloggerbenashaari.

Dah tentu teruja nak jumpa Che Ta face-to-face dan juga nak tahu lagi apa kelebihan produk RYSYA ni yang boleh memberi kebaikan kepada pengguna di luar sana terutamanya kaum wanita yang mahukan kulit wajah yang halus dan menyerlah seperti Che Ta!




Majlis dimulakan dengan sidang media yang turut dihadiri pengasas Rysya Skincare, Puan Noorazlina Mohd Noor. Beliau mengongsikan kelebihan dan kehebatan rangkaian produk RYSYA serta perbezaan RYSYA dengan rejim kecantikan lain yang berada di pasaran.

Antara kandungan bahan semulajadi yang terdapat dalam produk-produk RYSYA adalah sarang burung Walet, Pitera dan kolagen yang sangat baik untuk menjadikan kulit lebih lembut, licin dan berseri.




Sebagai Duta RYSYA, banyak yang Che Ta kongsikan tentang pengalaman beliau sepanjang menggunakan produk penjagaan kulit RYSYA. Kata Che Ta, bahan-bahan yang terkandung dalam 5 produk ini baik untuk kulit wajah dan sesuai digunakan untuk lelaki dan wanita.

Haaa .... so, lelaki takda alasan lagi ye. Kalau nak kulit yang sihat dan bersih sila dapatkan rangkaian produk Rysya cepat-cepat ye!

Aku juga baru tahu sebenarnya Che Ta tak suka buat rawatan muka di salon! Beliau lebih suka buat sendiri di rumah dan menggunakan bahan semulajadi. Dan RYSYA adalah pilihan yang tepat!




Di majlis yang penuh santai itu juga, RYSYA turut memperkenalkan pakar perunding imejnya iaitu Puan Wawa Idris yang bakal bergerak aktif bersama team RYSYA dan mengongsikan tips-tips penjagaan dan penampilan diri serta kaedah penggunaan produk RYSYA.

Syabas dan tahniah Puan Wawa! ^^



Dari kiri : Puan Wawa Idris, Rozita Che Wan dan Puan Noorazlina Mohd Noor


Rangkaian Produk RYSYA

LY Facial Cleanser - Ia membersihkan segala kotoran dan menjadikan kulit wajah lebih segar tanpa mengganggu kelembapan semulajadi kulit. Ia tidak akan akan meninggalkan kesan kering setelah dibilas

LY Facial Toner - Melindungi kulit, menjadikannya kelihatan berseri, lembut dan licin. Penggunaan yang konsisten membolehkan kulit wajah tegang dan mengecilkan liang-liang pori. Mampu melembapkan kulit, memastikan ia sentiasa terhidrat dan memelihara kulit daripada menjadi kering. Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif

LY24K Gold Serum - Membantu merangsang regenerasi kulit. Melawan tanda-tanda penuaan secara semulajadi. Serum ini mempunyai manfaat untuk memelihara kulit supaya sentiasa terhidrat, meningkatkan khasiat dan mampu mencerahkan kulit serta dapat mencegah pertumbuhan jerawat. Ia juga dapat menguatkan sel-sel kulit

LY24K Gold Miracle Cream - Mengandungi ramuan anti-penuaan untuk yang telah dipatenkan. Ia mampu melambatkan proses penuaan kulit dan meningkatkan jumlah kolagen dan serat, menghalang kerosakan serat, melawan radikal bebas serta merangsang tenaga sel-sel untuk mengurangkan kedutan kulit. Ia membantu meningkatkan ketegangan, keanjalan dan kelicinan kulit. Formula vitamin C mampu menggalakkan aktiviti kulit supaya jadi lebih muda

LY Bird Nest Body Scrub - Sabun buku bukan alkali yang mengandungi sarang burung Walet dan kolagen. Ia membersih, melembap dan mencerahkan serta menegangkan kulit badan untuk menjadikan kulit lebih muda dan sempurna. Ia merupakan formula unik dari THAMES SKINCARE dan sangat disyorkan oleh pakar kulit Rysya. Sesuai untuk kulit sensitif.



Bersama Pengasas Rysya Skincare, Puan Norazlina



Selfie dengan Duta RYSYA, Che Ta! hehe



Suasana santai dan meriah di majlis Hi-Tea!




Antara rakan bloggers yang hadir menceriakan suasana Hi-Tea bersama Che Ta. Masing-masing bergaya penuh stylo!




Untuk korang yang masih tercari-cari rejim kecantikan kulit wajah yang sesuai, kenapa tidak korang cuba rangkaian produk RYSYA? Mana tahu ia boleh jadi satu pelaburan yang berbaloi untuk korang nanti. Gunakan hari ini dan rasakan perbezaannya!

Untuk maklumat lanjut, korang boleh hubungi :



Webpage: www.rysya.com
E-mail: sales@rysya.com
Instagram: @rysyaskincare #rysyaskincare
Whatsapp: 019-738.8866
Office: 03- 7831.8669
Alamat: Thames Skincare Sdn. Bhd, D10-9-1, Blok D10, Pusat Perdagangan Dana 1

Thursday, October 01, 2015

Sekolah Takda Air

  4 comments    
categories: 

Assalamualaikum!




Hurmm ...aku rasa kawasan sekitar PJ ni je yang kena. Sebab opismate yang tinggal kat Jalan Templer takda pulak masalah gangguan air ni. Dah la sekarang dengan jerebu .... ni masalah gangguan air pulak! Entah la sebab paip pecah ke ... senggara paip ke .....

Rumah pengasuh diaorang pun takda air sejak dari Selasa kelmarin. Dah la nak kena masak, guna banyak air. Budak-budak nak kena mandi pun guna air. Kena stenbai tangki besar ... dan ibubapa kena hantar juga tong air sendiri untuk kegunaan anak-anak, mana la tahu air tadahan kat situ tak cukup. 

Wednesday, September 30, 2015

Instant Shawl Majestic Love Dari Naelofar Hijab


Assalamualaikum!





Haihh ... kemain suka si sulung aku bila dapat tahu kami menang peraduan selfie #detikpertamalifebuoy yang aku hantar bulan Ramadhan lepas. Kakak kalau bab-bab kontes ni memang sangat sensitif ... asyik menanya kita menang ke tidak, bila nak umumnya, bila nak sampai hadiahnya .... huhuhu.

Mujur hadiah yang ditunggu-tunggu sampai juga ke pangkuanku akhinya! hehehe. Memula dapat bungkusan dari kerani kat bawah, dok mikir juga bungkusan dari mana pulak ni ... setahu aku, semua aku dah amik dah kecuali satu .... haaaa rupa-rupanya betul tekaan aku, yang ni la! hehehe ....

Keindahan Berukhwah Keluarga Blogger Dikongsikan Dalam Akhbar Tempatan


Assalamualaikum!


Maafkan aku di atas kelewatan berkongsi kegembiraan dan kemeriahan sambutan hari keluarga #kelabbloggerbenashaari yang berlangsung kira-kira 2 minggu lepas. Walaupun dah lama berlalu, tapi aku masih nak kongsikan keceriaan wajah-wajah ahli keluarga kami yang terpampar dalam dada-dada akhbar tempatan sebagai tanda kenang-kenangan ....



Utusan Malaysia - 26 September 2015

Tuesday, September 29, 2015

PLAY-DOH® Berjaya Cipta Rekod Malaysia Di One Utama!

Assalamualaikum!


Hari yang paling dinanti-nantikan oleh kakak dan adik sempena cuti sekolah minggu lepas akhirnya tiba jua. Bersempena dengan sambutan Bulan PLAY-DOH® yang julung kalinya diadakan di Ground Floor Highstreet One Utama pada 26 September 2015, PLAY-DOH® membawakan persembahan menarik dan penuh warna warni sepanjang minggu dengan menyediakan pelbagai aktiviti menarik buat seisi keluarga!





Bukan saja kami sekeluarga ingin memeriahkan acara sambutan Bulan PLAY-DOH® dan bermain PLAY-DOH® sepuasnya pada hari yang istimewa ini, tapi kami juga berpeluang menjadi sebahagian dari rakyat Malaysia menyahut cabaran untuk menghasilkan beribu-ribu rekaan menggunakan PLAY-DOH® seterusnya mencipta rekod dalam The Malaysia Book of Record!

Memang menarik ...!




Kami sampai awal pagi tu, so sementara menunggu giliran untuk masuk ke ruang aktiviti kami jalan-jalan 'cuci mata' melihat pameran jualan PLAY-DOH®. Untuk makluman korang, selain aktiviti merekabentuk arca dan belajar buat cupcake dengan PLAY-DOH®, terdapat pelbagai jenis set permainan PLAY-DOH® yang menarik yang turut dijual di sini!





Nak yang ni ibuuuuuuuuuu ....:)


Nak ni jugakkkkk ...boleh ye buuuuuuu!


Yang ni sekali ... sayangggg ibuuuuuuuuuu! 



Aktiviti kami yang pertama pada pagi itu ialah sesi mencuba set permainan PLAY-DOH® Cupcake Celebration Playset dan Swirl & Scoop Ice Cream baru di Sweet Shoppe istimewa!

Kakak dan adik serta kanak-kanak lain memang dah teruja bila pertama kali tengok set permainan cupcake ni. Masing-masing dah tak sabar nak 'membuat' cupcake sendiri menggunakan PLAY-DOH® pelbagai warna! Kelas ini turut dibantu oleh Mr Cupcake (berbaju kuning) yang menunjukkan cara-cara bagaimana membuatnya.





Keriangan dan semangat jelas terpancar di wajah kanak-kanak sepanjang aktiviti di sini. Dengan PLAY-DOH®, kreativiti kanak-kanak akan menjadi lebih berkembang serta boleh diolah dengan pelbagai cara melalui pilihan warna dan peralatan untuk menghasilkan bentuk yang diingini.

Ini akan memberi kebebasan kepada mereka untuk mencipta sesuatu yang lahir dari pemikiran dan imaginasi, samada ia berbentuk ikon makanan dan buah-buahan tempatan popular, mercu tanda negara yang terkenal, pakaian dan kebudayaan Malaysia serta banyak lagi yang boleh ditampilkan sepanjang roadshow Bulan PLAY-DOH® sejak 21 September lalu.





Walaupun Mira agak gementar kerana ibu tak duduk di sebelah, tapi Mira berjaya membuktikan yang dia juga boleh buat! Yeaaaa ...! :)

A video posted by Hanim Hashim (@wanimira) on

Melilau-lilau mata si Mira hehe :)



Yeaaa! cupcake kakak dah siapppp! 
Nak tengok macam mana kakak buat?:D


A video posted by Hanim Hashim (@wanimira) on

Wowwww! ibu tengok dari jauh rasa macam nak masuk join sama main benda ni hehehe :D



Inilah cupcake kami! Lepas ni kami boleh buka kedai cupcake dan ibu tak perlu pergi kerja, hanya jaga kedai je hehehe :D




Dah habis kelas cupcake di Sweet Shoppe, kami teruskan aktiviti kemuncak yang ditunggu-tunggu oleh semua pengunjung pada hari itu iaitu membina sebanyak mana arca yang boleh yang melambangkan Malaysia! Yang pasti, kami akan bermain dengan lebih banyak warna-warna ceria menggunakan PLAY-DOH® dan menyerlahkan kreativiti serta imaginasi kakak dan adik ke dalam bentuk yang menarik! 

Wowweeeeeeeeee! :D




Aku turut sempat mengambil gambar suasana kemeriahan di event sambutan PLAY-DOH® yang turut sesak menerima kehadiran pengunjung yang tidak putus-putus sejak dari awal pagi untuk sama-sama menceriakan majlis dan mencipta rekod Malaysia bersama PLAY-DOH®.

Inilah semangat ceria warna-warni yang kita mahukan dari rakyat Malaysia! ^^






Ok kakak dan adik, kita kena buat bentuk yang menarik ok! Hari tu ibu dah ajarkan beberapa teknik mudah untuk kakak dan adik buat bentuk ... so hari ni, kita akan sama-sama buat bentuk yang kreatif ok! ^^

Apa yang kakak fikirkan bila kakak sebut Malaysia ?

Penyu ...

Ok la ... kakak buat penyu

Adik pulak nak bentuk apa?

Adik nak buat bola ...

Hahaha ok la bola pun bola la ....


Walaupun ramai sangat orang dah time ni, 
tapi kami masih taknak tinggalkan meja Play-Doh ni hehehe




Inilah hasil tangan kami dengan PLAY-DOH®! Ibu buat ladybird dengan daun dan logo Merdeka Malaysia, kakak buat bunga ros, penyu dan beg tangan sementara Mira buat .... UFO?? hahahaha :p




Bila dah siap, kami hantarkan ke kaunter untuk semakan sebelum semua arca ini diletakkan di rak khas PLAY-DOH untuk cabaran cipta rekod Malaysia. Bukan itu saja, kami juga dapat goodies bag berisi PLAY-DOH® dan sijil penyertaan! 

Hou yeaaaaaa! ^^




Antara rekaan PLAY-DOH® yang menarik dan berwarna-warni yang telah siap dan sedia untuk ditanda nombor sebelum diletakkan di atas pentas khas PLAY-DOH®

Ternyata rakyat Malaysia memang kreatif dan penuh dengan imaginasi kan! Macam-macam adaaaaaaa, dari keunikan makanan ke kemeriahan perayaan mengikut kaum dan permainan tradisional tempatan sehingga ke kepelbagaian haiwan! 

Malaysiaku memang CERIA! ^^



Sijil penyertaan PLAY-DOH®




Setiap ukiran dipamerkan di pentas PLAY-DOH® gergasi dalam pelbagai warna dan kreativiti demi menampilkan kepelbagaian komuniti Malaysia. Bagi mencatat nama dalam The Malaysia Book of Record, sebanyak 1500 arca pelbagai rekabentuk ceria dan berwarna-warni perlu dihasilkan dalam masa sehari! 

Wowww ... banyak tu kan! 

Dan, akhirnya keputusan telahpun diperolehi .....



(Right) Ms Evelyn Hah, Country Manager of Hasbro Toy Malaysia & Singapore unveils the final number of sculptures with Ms Lee Pooi Leng, The Malaysia Book of Records Official, witnessed by Doh Doh, Play-Doh's beloved official mascot!


Tercatatnya sejarah di dalam The Malaysia Book of Record apabila PLAY-DOH® berjaya merekodkan 1899 rekaan terbanyak yang dihasilkan dalam masa sehari! TAHNIAHHHHHHH!!!!

Pada hari itu juga, turut diumumkan pemenang bagi Ukiran Paling Kreatif dalam 2 kategori :

  1. Ukiran PLAY-DOH® terbaik (bawah 12 tahun)
  2. Ukiran PLAY-DOH® terbaik (13 tahun dan ke atas)





Tahniah diucapkan pada adik Aina Qistina (7 tahun) & En. Alvin Teoh (36 tahun)! Masing-masing membawa pulang hadiah set permainan ekslusif dari PLAY-DOH®Nak tahu apa yang mereka berdua hasilkan dengan PLAY-DOH® pada hari tu?



Comel kan!!





Ukiran yang memenangi pertandingan ini juga akan dipamerkan dalam laman web PLAY-DOH®!




Terima kasih PLAY-DOH® kerana memberikan keseronokan berganda buat kami sekeluarga sepanjang berlangsungnya sambutan Bulan PLAY-DOH® di One Utama kelmarin. Selain aktiviti menarik dan peluang untuk bermain dan mencuba set permainan baru dari PLAY-DOH®, kami sekeluarga sangat gembira meluangkan masa bersama-sama di sini bermain dan mencipta sesuatu yang kreatif menggunakan imaginasi yang tiada batasnya!

Apa yang penting, aku dapat lihat semangat bekerjasama antara mereka berdua terserlah dan masing-masing ingin menunjukkan kebolehan mencipta sesuatu yang baru. Sememangnya PLAY-DOH® adalah alat pembelajaran dan kreativiti yang mampu merangsang minda kanak-kanak untuk lebih berinovasi!

Selamat menyambut Bulan PLAY-DOH® diucapkan dan TAHNIAH buat PLAY-DOH® kerana berjaya mencatat nama dalam The Malaysia Book of Record!

^^

#playdohmonth2015


Monday, September 28, 2015

Inilah Sebabnya Kenapa Berat Badan Aku Tak Naik-naik!

  3 comments    
categories: 
Assalamualaikum!


Apa pesen la budak kecik cinonet sorang ni, kebelakangan ni makin hebat pulak sentap dia! Hari-hari sentap ... dah tu dalam sehari 3 kali sentap. Pagi sekali, petang sekali, malam sebelum nak tido pun sempat lagi dia sentap! huhu ...

Dia sentap dengan semua orang dalam rumah ... kecuali ayahnya, yang tu dia kurang sikit sentap hehehehe. Dengan kakak dia .... yang tu harusssss dia cari pasal dan sentap! Dengan aku ... lagiiiiiii dia sengaja minta kena marah dan kemudian buat sentap! 

Ini yang membuatkan aku rasa nak tambah sorang lagi ni! hahaha :p


Sunday, September 27, 2015

Apa Kaitan Bacaan IPU Dengan Meteorologi?


Assalamualaikum!




Aku dapat gambar ni dari sorang sahabat ... korang nampak tak apa yang tak kena dengan artikel ni? Cer tengok dan baca betul-betul...

Aku nak ketawa pun ada ... sedih pun ada. Nak kata dia takda sumber, tapi bagaimana boleh jadi wartawan? Adakah editor dia tak semak dulu sebelum artikel ini dikeluarkan? Dan cuba korang bagitahu aku, APA KAITAN IPU DENGAN JABATAN METEOROLOGI??

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.