ruangiklan
ruangiklan

Friday, October 23, 2015

iOli Malaysia Lancar Koleksi Pakaian Untuk Ibu Bekerjaya-Menyusukan!


Assalamualaikum!


Cabaran kaum ibu dalam dunia moden hari ini semakin hebat. Tanggungjawab sebagai ibu dan wanita bekerjaya seakan menjadi satu perhitungan yang besar bagi seseorang wanita tidak kira walau mereka berada di rumah mahupun di pejabat. Pun begitu, dalam amanah dan tugas seorang ibu yang menyusu tetap digalas dengan baik demi kebaikan anaknya.

Namun, tak banyak koleksi pakaian di pasaran tempatan yang breastfeeding-friendly dan mampu memberikan keselesaan kepada ibu menyusu yang bekerja. Dan, ini sedikit sebanyak menyukarkan si ibu untuk mengepam susu ketika di pejabat.




Untuk itu, iOli Malaysia telah mengeluarkan koleksi pakaiannya khusus untuk ibu bekerjaya-menyusu melalui satu majlis pelancarannya di Ruang, Subang Jaya pada 22 Oktober 2015. Majlis pelancaran yang meriah ini turut menyaksikan penggunaan elemen batik dalam koleksinya.



Puan Yan Lim, Pengasas iOli Malaysia


Sebelum memulakan peragaan koleksinya, Puan Yan Lim yang juga merupakan ibu kepada dua orang cahaya mata turut mengongsikan pengalamannya bekerja dan menyusukan anak pada masa yang sama. Pernah berkecimpung dalam dunia korporat sebagai PR & Advertising, beliau tidak mudah untuk berhadapan dengan cabaran kerja di pejabat serta tugas sebagai seorang ibu yang menyusu dalam masa yang sama.

Untuk itu, iOli Malaysia bukan sahaja ingin mengeluarkan pakaian yang breastfeeding-friendly tetapi mahu ibu-ibu yang bekerjaya tampil dengan busana yang cantik, elegan dan selesa! Barulah ibu-ibu akan berasa lebih yakin untuk menempuhi hari-hari mencabar mereka di pejabat.









Selain memperagakan koleksi pakaian, turut berlangsung meriah di majlis pelancaran iOli Malaysia ialah beberapa aktiviti menarik yang disediakan seperti cabutan bertuah! 




Tahniah pada yang bertuah! ^^


iOli Malaysia turut mengambil mengambil peluang menyumbang kepada masyarakat dengan mengumumkan program iOli Malaysia Giving-Back, dimana bagi setiap baju yang dibeli, iOli Malaysia akan mendermakan RM2 kepada Non-Profit-Organisations sebagai sumbangan untuk mereka yang memerlukan. Diharap, semua pihak dapat menyokong usaha murni iOli Malaysia ini.

Sesiapa yang berminat ingin membeli busana menarik dan breastfeeding-friendly ini, boleh layari :


Laman web : www.iolimalaysia.com
Instagram@iolimalaysia


Dan, bagi anda atau mana-mana NGO yang ingin berkolaborasi dengan iOli Malaysia untuk program iOli Malaysia Giving-Back, bolehlah emelkan sebarang pertanyaan ke ioli.malaysia@gmail.com


D'Tone & D'Green - Tips Langsing Secara Sihat & Semulajadi!


Assalamualaikum!


Tubuh yang sihat dan langsing memang menjadi idaman semua wanita! Sebab tu kaum wanita sanggup membelanjakan sejumlah wang yang besar dalam aspek kecantikan dan kesihatan demi untuk mendapatkan bentuk badan yang diimpikan.

Korang nak dapatkan bentuk badan yang cantik dengan cara yang sihat dan semulajadi tak? Baru-baru ini aku berpeluang mencuba sendiri produk minuman kesihatan Senze iaitu D'Tone dan D'Green dalam usaha untuk kelihatan lebih slim dan sihat! 



Menarik bukan ....! jom aku tunjukkan bagaimana!


D'Tone - membakar lemak secara semulajadi


Suplemen pelangsing semulajadi yang dibuat daripada ekstrak tumbuh-tumbuhan. Kualiti produk ini membantu mencegah penyerapan kalori berlebihan dan mempercepatkan proses pembakaran lemak.

Pengambilan D'Tone yang konsisten untuk tempoh yang lama tidak perlu melalui diet yang menyeksakan.





Kandungan istimewa D'Tone antaranya, soya putih, Garcinia Camboggia, enzim buah-buahan, Acerola Cherry dan buah markisa. Untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan secara semulajadi, kandungan bahan semulajadi dalam D'Tone akan membantu membakar lemak dan meningkatkan aktiviti metabolisme badan.

Kebaikan D'Tone :
a) mempercepat proses pembakaran lemak dan menyekat pengumpulan lemak dalam badan
b) meningkatkan aktiviti enzim dan metabolisme badan
menjadikan kitaran hormon kembali normal
c) mengurangkan penyimpanan air dan edema dalam badan




Cara pengambilan : Suplemen D'Tone didatangkan dalam bentuk sachet, boleh diambil 1 hingga 2 sachet setiap hari. Hanya perlu tuangkan ke dalam shaker bersama air masak dan digoncang sempurna sebelum diminum pada waktu pagi.

Ia boleh diamalkan sebelum atau selepas makan pagi. Sebaiknya korang amalkan sebelum sarapan pagi untuk menghalang penyerapan kalori berlebihan yang boleh menyebabkan pengumpulan lemak. Lagipun, ia akan membantu melancarkan penyerapan nutrisi dan proses penghadaman. Pada sesiapa yang mempunyai masalah penghadaman atau tekanan darah rendah, D'Tone sesuai diamalkan selepas sarapan pagi untuk terapi kesihatan diri.




                         
D'Green - Buang toksik dalam badan secara sihat

Suplemen yang mengandungi ekstrak tumbuh-tumbuhan semulajadi ini memudahkan proses pendetosifikasi dalam cara yang lebih sihat dan mudah! Ia membenarkan tubuh kita menyerap lebih banyak nutrisi dan mengekalkan tahap kecergasan.





Khusus untuk menyahtoksik dan menyekat penyerapan lemak serta menurunkan kadar kolesterol, D'Green diperkayakan dengan Pektin, Bromelain (enzim nanas) dan teh hijau yang bertindak sebagai antioksidan

Kebaikan D'Green :
a) meningkatkan peristalsis usus dan mencegah sembelit
b) membuang toksin dan radikal bebas dari badan dengan berkesan
c) meningkatkan sistem imunisasi dan memperbaiki penyerapan nutrisi




Cara pengambilan : Suplemen D'Green boleh diambil 1 hingga 2 sachet setiap hari. Hanya perlu tuangkan ke dalam shaker bersama air masak dan digoncang sempurna sebelum diminum pada waktu malam.

Ia boleh diambil sebelum atau selepas makan, terpulang kepada kesesuaian korang. 





Selain kandungan bahan yang semulajadi, produk tempatan keluaran Herba Setia Marketing (M) Sdn Bhd ini mempunyai pengesahan HALAL oleh Jakim dan sijil GMP yang diiktiraf. Jadi, korang tak perlu ragu-ragu untuk mengambilnya.


HARGA

D'Tone : RM165/sekotak (20 sachet)
D'Green : RM165/sekotak (20 sachet)






Aku berpeluang mencuba dan merasakan sendiri pengalaman mengambil minuman suplemen kesihatan D'Tone & D'Green selama dua minggu. Aku sukakan rasa manis buahnya yang sedap dan tidak meloyakan tekak. Ia memudahkan proses pembuangan toksin dalam badan tetapi tidak mengganggu perut. Malah, aku cepat rasa kenyang dan badan terasa ringan.

Minuman suplemen D'Tone & D'Green sangat sesuai untuk mereka yang vegetarian dan ia selamat diminum tanpa kesan sampingan atau ketidakselesaan pada perut. Pengambilan secara konsisten dan minum air secukupnya insyaAllah akan memberikan hasil yang diidamkan!

Bagi korang yang nak mencuba dan nak tahu lebih lanjur tentang produk suplemen D'Tone & D'Green, korang boleh layari :


Facebook : Senze.my
Laman Web : www.senze.my
Email : admin@senze.my


Wednesday, October 21, 2015

Anak Jadi Cepat Bosan Akibat Jerebu!


Assalamualaikum!


Masuk hari ketiga hari ni kakak dan adik dicutikan dari persekolahan akibat jerebu. Yang si sulung tu dah mula buat muka bosan, sebab tak boleh nak main kat luar rumah pengasuh hehe. Dah la dari hari Isnin hari tu dia berkobar-kobar nak pergi sekolah, siap sedia dengan barang untuk projek DSVnya, alih-alih cuti pulak sebab jerebu huhu ...

Yang adik? tau apa jawabnye? ... Yeaaa sok tak sekolahhhh... ini budak kecik punya perangai pun kena tengok-tengokkan jugak. Lama sangat cuti inilah jadinya huhu ....

Mujur ada bekalan buku pinjaman Perpustakaan Negara hari tu, memang sorang bawa sebuah buku untuk dibaca di rumah pengasuh. Bawa banyak-banyak tak boleh ... kang jenuh nak cari kalau hilang!

Semalam try bagi kakak bawa raket, nak main badminton katanya. Tapi akhirnya raket tu kawan dia yang main ... dia layan kasut roda kawan pulak! Dah ... hari ni takyah bawa apa-apa la, habuk debu bermaharajalela kat luar tu ... nak main mende?? Duduk la dalam rumah baca buku atau main yang simple-simple aje.


Tuesday, October 20, 2015

Jangan Merungut Sangat Boleh Tak!


Assalamualaikum!


Dah lama dia berhajat nak datang sini. Tapi selalu je ada 'halangan' kecil yang membantutkan hajat si sulungku ini. Aku tahu,  dia memang suka datang sini baca buku ... kalau boleh setiap minggu! 

Payah sangat ke nak penuhi hajat si anak? Bukan dia minta pergi tengok wayang atau shopping di KLCC pun. Well, at least bukan sekarang la kan hehe. Di waktu usia begini dulu, aku tak cakna langsung pasal buku! Bila dapat anak yang suka membaca, tu pun tak reti bersyukur lagi ke!


Monday, October 19, 2015

Upah Jaga Ibu & Anak RM4200??!!


Assalamualaikum!


Ini bukan cerita rekaan semata-mata, tapi pengakuan ikhlas dari seorang rakan aku berbangsa Cina. Arghhhh stres pulak tengok angka sebanyak tu hahaha! Kata dia lagi, sekarang ni permintaan untuk jaga ibu yang sedang berpantang dan anak yang baru dilahirkan sangat tinggi, tapi nak cari orang yang mahir dan sanggup jaga setiap hari cukup payah huhu ....

Pasaipa sampai RM4200?? Haaa itulah upah jaga ibu yang sedang dalam berpantang dan anak yang baru dilahirkan untuk tempoh 30 hari. Itu belum termasuk duit ang pau lagi tau! Kata rakan aku ni, dah habis tempoh sebulan tuan rumah kena bagi pulak lagi ang pau RM200 kat tukang jaga tu ... so total RM4400!!





Kabhi Khushi Kabhi Gham Versi Melayu

  1 comment    
categories: 

Assalamualaikum!




Tragedi lutut berdarah di petang Sabtu ketika sedang seronok berlompatan dengan tali lompat kepunyaan kakaknya. Alkisahnya, my kenit Mira dah pandai main tali lompat. Teruja sangat dan dia berkobar-kobar menunjukkan kemahiran lompatannya pada aku petang kelmarin...

Dalam keghairahannya menunjukkan aksi lompatan, inilah hasilnya .... huhu...

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.